Reklama

Reklama

Hříchy pro diváky detektivek

(seriál)
Česko, 1995, 9 h 34 min (Minutáž: 52–63 min)

Režie:

Dušan Klein

Scénář:

Dušan Klein

Kamera:

Jiří Kadaňka

Hrají:

Dagmar Havlová, Jiří Zahajský, Jan Šťastný, Pavel Trávníček, Ivan Trojan, Svatava Hubeňáková, Miroslav Vladyka, Miriam Kantorková, Vlastimil Zavřel, Petr Haničinec, Jiřina Bohdalová (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovky se vrací druhá desítka oblíbených kriminálních případů, další cyklus Hříchů, nikoliv však už pro pátera Knoxe, ale pro diváky detektivek. Režisérskou taktovku opět svírá Dušan Klein, v roli detektiva "v sukních" zasahuje Dagmar Veškrnová. Rovněž i v této sérii se diváci mohou stát detektivy "amatéry", ověřit si při rekapitulaci událostí v závěru svůj odhad a tipovat, kdo je pachatelem. (hippyman)

(více)

Recenze (53)

loveless odpad!

všechny recenze uživatele

Že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky? Boužel se stalo. Sice jen náhodou, ale je to tak. Po seriálu Hříchy pro pátera Knoxe zde přichází další div z televizní produkce. "Skvělou" zpěvačku nahrazuje ještě "lepší" plus další změny herecké a jinak vše zůstává při starém, hlavně ta nuda a nenápaditost a utrpení pro diváka (ale co si budem povídat, hlavně pro jeho uši...). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo nevykládá, že za tímhle nedomrlým následovníkem Knoxe bylo něco jiného než snaha pozvednout imidž budoucí paní prezidentové, která nám chtěla ukázat, že ona taky umí zpívat a zahrát třeba stopařku. Akorát že oproti Adamovské nemá charisma, nemá herecké nadání, nemá nic. A nedostatky, které se v případě Knoxe daly ignorovat díky celé té hře diváků na vyšetřování a "přímopřenosovému" nasazení, se tady už odpouštět nedají. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zajímavho je na tom snad jen ten koncept, nikoliv seriál samotný. Možná by nebylo od věci pokusit se vytvořit další seriál podobného střihu (tedy pokud by se oprostili od schématu "chudák ženská je náhodou u deseti vražd" a propojovat jen velmi Vlažně nebo pomocí vyšetřovatelů). Díky internetu by mohlo být odhadování vraha hodně zábavné ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový nápad pořadu je rozhodně dobrý (když pominu fakt, že je vypůjčený z předchozích Hříchů) a kdyby šlo jen o pátrání, kde si divák může na základě indicií sám identifikovat vraha, klidně bych to ještě nadhodnotil. Co seriál vskutku příšerně sráží je hlavní představitelka - její křečovité zapojení do každého případu a chytrost uvažování téměř jako u Poirota, to mi silně pije krev. Štve mě i způsob, jak jsou prezentováni detektivové, kteří řeší jednotlivé případy - jsou vykresleni jako přihlouplí moulové, kteří by bez pomoci tý všetečný ženský nedotáhli do konce ani jeden jediný případ. Texty doprovodných písní nejsou zase tak špatné, ale pěvecké kvality hlavní představitelky bych označil jako nic moc, tedy spíš nic než moc. Z odvysílaných dílů se mi asi nejvíc líbil díl Smrt na inzerát, hlavně kvůli sympatické kriminalistické dvojce Skopal - Táborský. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí této série musím snížit hodnocení - Dagmar Veškrnová mi do hlavní role nesedla zdaleka tolik jako Zlata Adamovská, zápletky jsou čím dál tím vykonstruovanější a režijní bezradnost řešená tak, že postavy jakoby "vystoupí z plátna" a vrátí se na jiném místě je jen dalším z řady nedostatků této série. O upadající kvalitě doprovodných písní raději nemluvě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Tento díl je také zpracován v audio verzi – „Hříchy pro posluchače rozhlasu 6 – Perokresby“. (callix)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama