Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentni Mirek Donutil!!! V jedne veci bych s nim nakonec i souhlasil. A sice v otazce kvality piva "driv" a dneska. V predrevolucni dobe jsem pochopitelne tomuto bozskemu napoji jeste neholdoval, takze cerpam jen z odposlechu zaslouzilych stamgastu v mem oblibenem hostinci (ani jeden z nich neni komunista). Co se tyce soucasnosti, musim jen s povzdechem konstatovat, ze pocet lokalu, kde bych si na tocenym vylozene pochutnal (coz by mela byt samozrejmost a otazka cti provozovatele), se limitne blizi nule! Celkove bych se ale nedivil, kdyby pani Marie a jeji chot za dalsich 22 let ponekud nevystrizliveli. Jestlipak jsou jeste furt takovi "demograti"? :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V drtivé většině nehodnotím jednotlivé epizody, ale tahle povídka Dobrá zpráva z Bakalářů si o (výborné) hodnocení říká. Bakaláře nehodnotím celkově, protože je každá povídka jiná a navíc jsem většinu ostatních povídek neviděl. Dobrá zpráva je ale opravdu skvělá. Miroslav Donutil to zahrál úžasně a podobné postavy mu jdou snad ze všeho nejlépe, ostatní mu neméně úžasně nahrávají. Dialogy jsou rovněž skvělé a nadčasové, dokáží pobavit i v roce 2021. Je to zkrátka televizní povídka jak má být. V rámci své kategorie k dokonalosti mnoho nechybí a lze srovnat i s povídkami naší televizní historie (Uspořená libra, Medvěd, Bohouš, apod.) No vida, i z období komunismu zůstalo něco dobrého. :-) Ale jinak cítím velkou úlevu, že podobné lidi ve svém okolí nemám a snad nám nic podobného už nehrozí… ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Parádně a trefně zpracovanej konflikt dvou (z) polistopadovejch typů lidí - zástánců starejch pořádků a vyznavačů hesel způsobu "tenkrát bylo líp, teď je všechno špatně" na straně jedný a těch, co maj pocit, že konečně můžou dejchat a začít nějak normálně a svobodně žít, na straně druhý. Docela nenápadně je tam schovaná spousta zajímavejch myšlenek a až provokativních výměn argumentů, aniž by to ale působilo jakkoliv školácky nebo šroubovaně. Jen ten konec moh bejt zajímavější nebo nějakej údernější, myslim, že Hřebejk i ten film samotnej by na to rozhodně měli. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dobrý zprávy - dobrý kafe." "Dobrou noc." Čtyři roky po Šakalích letech se na tandem Hřebejk-Jarchovský začalo zvolna zapomínat. Další film se zdál být v nedohlednu, tak vzali zavděk příležitostí chopit se jednoho dílu Bakalářů. Kvůli tradičnímu problému - slabým diváckým námětům - zasáhli o něco víc, než bylo zvykem. A zatímco první dvě povídky si nikdo nepamatuje (i já bych rád zapomněl), z Dobré zprávy se zvolna stává tv evergreen jako Uspořená libra nebo Bohouš. Není divu. Excelentní souboj Donutila a Holubové nemá chybu. Špičkový film, i když jen půlhodinový. 100 % ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nadšení mi vydrželo asi deset minut. Poté mi došlo, že tady se brilantních slovních výměn opravdu nedočkám. Hřebejkova povídka z doby Klausovy mobilisace proti levici vystihuje náladu ve společnosti, respektivu obavu její části z možného zvrácení vývoje po Sametové revoluci, ovšem to je její jediný přínos. Donutil svého komunistu zahrál znamenitě, bohužel jeho blábolení nedává žádný smysl. Dobrá zpráva není o souboji myšlenek - pádnou argumentací ostatně neoplývá ani zbytek osazenstva hospody, ale je přehlídkou charakterů a starých křivd. S tímhle námětem však mohla být mnohem víc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama