Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O nesmělém profesorovi dějepisu a jeho potížích při seznamování na inzerát... O osobu profesora Hrstky je mezi ženami sice zájem, ale profesor se ještě oženit nestihl. Jeho bývalý spolužák Koníček, který se s ním náhodně setká jako malíř pokojů, mu v tom chce pomoci. Nesmělý profesor však při seznamování nastrčí za sebe raději Koníčka. Tím si však vymění i povolání a svou novou přítelkyní je požádán o vymalování bytu. S tím mu Koníček musí pomoci. Zda se záměna neprozradí a jestli se profesor Hrstka nakonec vůbec seznámí, uvidíte v této televizní komedii s výbornými hereckými výkony Jiřiny Bohdalové, Jiřího Sováka a Vladimíra Menšíka. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Souhra Jiřího Sováka, Vladimíra Menšíka a Jiřiny Bohdalové měla málokdy chybu. Když už se ale nějaká našla, byl jí většinou scénář, který hercům nenadělil tak vybroušené dialogy a tak zajímavé situace, jaké by si zasloužili. A právě to je případ Kdo chce kam..., filmu, jenž by s jiným obsazením byl naprosto zbytečný. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Kdyby pro nic jiného, tak mohu s klidem říct, že za herce určitě ***** a navíc pohodový humor se tu povedl. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná podívaná, ve které se postarší nesmělý profesor brání všem možným i nemožným vdavekchtivým ženám. Ale neunikne, to je jasné. Nebýt Sováka, Menšíka a Bohdalové, nestála by ta komedie ani za pozornost. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Kdo chce kam, pomozme mu tam." Tak to praví známé lidové pořekladlo. Opět velmi pravdivé. Pan profesor v letech a ještě k tomu vdovec a štramák, to je prostě ta správná a snadná kořist. Pardon, ta pravá partie. Vladimír Menšík v roli malíře pokojů působil jako vždy živelně, pomalu až jako velká voda. Nicméně, to byla ta jediná vzpruha, která Sováka nakopla k činům. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Malá televizní komedie, hodící se k bakalářským příběhům. Sovák s Menšíkem klasika, Bohdalka v podstatě taky, ale je to furt dokola. V době normalizace vzniklo tolik podobných volovin, kde titíž herci vlastně hrají pořád stejné postavy. Mezi nimi patří tahle epizodka k těm o něco lepším. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, s poměrně málo uvěřitelnou zápletkou, kde se téměř pamětník (jako jsem já) spíše podivuje tomu, jak byla doba let osmdesátých ošklivá, rozbitá, zanedbaná a jak nepříjemní byli poskytovatelé služeb. Trio v hlavní roli je vynikající parta, ale slabý scénář nevylepší ani bohorovnost Vladimíra Menšíka, roztomilost Jiřího Sováka, či civilnost Jiřiny Bohdalové, a to ani když i v téměř sebemenších rolích poznáváme známé - slavné tváře. Celkově se tedy před námi odehrává průměrný, nepříliš vtipný televizní filmeček. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar je sice trochu slabsi, ale reziser Hudecek odviedol slusnu rutinu a Mensik spolu so Sovakom a Bohdalovou potiahli film do znesitelneho priemeru. Takze slusna normalizacna priemerna komedia : 63 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní záležitost s Pány herci a Paní herečkou. Všichni tři, ale hlavně Sovák s Menšíkem, i na malém prostoru a přeci jen trochu prázdnějším scénáři dokázali pobavit diváka. Potěšilo, že režisér nepřetočil pár evidentních Menšíkových přeřeků a také se podařilo vykouzlit pár krásných dialogových scén. Určitě lepší televizní průměr, ovšem vzhledem k dnešní produkci je to geniální dílo. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie se standardními hereckými výkony, levnou televizní výpravou a řadou výborných herců, kteří dostali díky slabému scénáři jen malý prostor ukázat míru svého talentu. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Relativně průměrná inscenace, která má ovšem své pětihvězdičkové vrcholy, mmj. ve chvíli, kdy Menšík radí Sovákovi, jak na Bohdalku... "Hlavně, až přinesou pití, jí vobjednávej cokoliv, ale ty pij jen tak symbolicky! To dělá dobrej dojem a pak hlavně, aby ses tam nemáznul a neztratil logiku!" ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nebýt trojice protagonistů, nešlo by ani o průměrnou komedii. Příběh je prostinký, předvídavý a nepůsobí přirozeně. Dialogy nejsou ani vtipné, ani duchaplné. Ovšem Menšíkovy role se to ani omylem netýká. Vypadá jako kdyby neustále improvizoval a hrchlí jednu perlu za druhou. Do komorního vyznění filmu se jeho postava nehodí, ale ještě že tam je. Scéna ve které popisuje zmatenému a lehce vyděšenému Hrstkovi plán na "spontánní" rande, je úplně skvělá. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Od takovéhoto hereckého obsazení by člověk čekal mnohem větší porci humoru, bohužel scénář je velice slabý, pointa v podstatě nulová. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pribeh dvou kamaradu,ktery se potkaji po case a jeden z nich se tomu druhemu rozhodne pomoci zajistit znamost. Lehka, kratka komedie, kde chybi jenom uplny zaverecny polibek, ja bych ho tam rad videl.Slova z filmu Vladimira Mensika : "Ja jsem se sice neozenil, prave proto ze ja ty zenske znam". Mimochodem ve snimku se objevuje take Ljuba Skorepova. Rok vyroby 1981. ()

Reklama

Reklama