Reklama

Reklama

Hříchy pro pátera Knoxe

(seriál)
Československo, 1992, 9 h 53 min (Minutáž: 54–67 min)

Režie:

Dušan Klein

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha)

Scénář:

Dušan Klein

Hrají:

Zlata Adamovská, Miroslava Pleštilová, Vladimír Dlouhý, Petr Kostka, Pavel Zedníček, Lucie Zedníčková, Jan Kanyza, Eugen Jegorov, Karel Heřmánek (více)
(další profese)

Epizody(10)

Na obrazovku České televize se vrací oblíbený seriál detektivních příběhů, v němž jeho autoři záměrně porušují některé z pravidel, na kterých podle pátera Knoxe stojí čistota detektivního žánru. Uvádět ho bude sám režisér Dušan Klein, autorem předlohy byl Josef Škvorecký. Při premiéře v roce 1992 se seriál vysílal živě a základní otázka byla tehdy soutěžní. Ale i při reprízách si diváci mohou vyzkoušet svůj postřeh, tentokrát nesoutěžně. Správnost své dedukce si pak mohou ověřit v závěru každé epizody. (Česká televize)

(více)

Recenze (133)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Zapojení diváků do děje mi velmi připomnělo Bakaláře z let minulých. Diváci také psali a účastnili se jako zběsilí. Bakaláři ale bývali občas zajímaví. U tohoto seriálu jsem se tolik děsila, kdy se zase Dušan Klein objeví na obrazovce se svou zničující větou, že jsem se vůbec nemohla soustředit na děj. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál kriminálních příběhů, 10 dílů. Některé slabší, ale vždy výborně herecký obsazené. Tehdy ještě krásná Zlata Adamovská v roli detektiva v sukní vystupující jako zpěvačka. Škoda, že při reprízování nebyl seriál vysílán celistvý, jako třeba Rozpaky kuchaře Svatopluka, včetně odhalení pachatele nebo třeba ukázky ze zákulisí. Pokračování s paní Havlovou o dvě třídy horší...a co se točí dneska hrůza... ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Velice originální nápad, kdy diváci sami řeší zločin v přímém přenosu, je to největší a možná jediné plus tohoto televizního počinu. Realizace je z velké části křečovitá a společně s většinou nevalných hereckých výkonů výborný námět zdegradovala. Dušan Klein je při vší úctě výborný filmový režisér, ale tohoto schematu se měl chopit někdo, kdo si víc rozumí s televizní kamerou a hektickou prací ve studiu. Zlata Adamovská není typ bohémské herečky a její věčné ospalé bloumání po baru a hotelovém pokoji, kdy neustále shání cigaretu, kafe a panáka, je velice nevěrohodné a prezentovat jí jako zpěvačku a ještě vydat ze seriálu CD s jejím zpěvem, zavání až nesoudnou perverzí. Nejvíc mě baví konec, kdy jsem při režisérově monologu přilepený k obrazovce a sleduji jaké má dýmky a jaký kouří tabák. Za to přidávám půl hvězdičky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všimněte si, že každý vrah je zároveň sadista. Slušný člověk, ten by vraždil ve všední den, v pracovní době, pokud možno v pondělí." Jelikož jsem mistr dedukce, tak jsem vždycky všechno odhalil. A nemá to nic společnýho s tím, že jsem všechny díly viděl nejmíň třikrát. Nebo má? To je jedno. Za mě to byly průměrný detektivní případy, který měly něco do sebe ve chvílích, kdy případ nevyšetřovala barová zpěvačka nebo mladej a neklidnej komisař Kolín. A kdybych se nemusel v každým baru, šatně i bytě neustále prodírat dýmovou clonou z cigaret, tak bych tomu třetí hvězdu možná i dal. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I dnes docela zábavná divácká hra na detektivku. Zajímavé je, že poprvé se to celé točilo živě (!), což se projevilo mimo jiné tím, že v jednom díle je k vidění záběr na "mrtvého" Jiřího Bartošku, který spokojeně oddechuje po namáhavém výkonu a Zlatu Adamovskou museli po jednom díle kvůli vyčerpání odvézt do nemocnice s podezřením na infarkt. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (15)

  • Zlatu Adamovskou museli po jednom díle kvůli vyčerpání odvézt do nemocnice s podezřením na infarkt. (Oskar)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama