Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátká veseloherní hra Zdeňka Svěráka podle stejnojmenné povídky Františka Vinanta se odehrává v ne tak dávné minulosti na malém lékařském středisku a v nedaleké vesnici. Jeden malý pacient má nos ucpaný svěcenou kočičkou. Protože jde o důsledek pověr, proti nimž museli i lékaři bojovat, nejmladší doktůrek byl vyslán do zpozdilé vesnice vykonat osvětovou přednášku. Její paradoxní vyústěním vás jistě pobaví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani mistr dramatického slova a nejlepší český scénárista Zdeněk Svěrák se nevyhnul slabé chvilce a napsal text ryze průměrný (byť je vše prezentováno jako mikrokomedie a tedy jen jako takový malý televizní vtípek bez větších ambicí), který neozdobily ani nikterak výjimečné herecké výkony. Tohle mohlo klidně zůstat jen na papíře... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tak už víme, kdo nám to v revíru žere kočičky." Průměrně zrežírovaná, ale nadprůměrně napsaná a zahraná mikrokomedie o neuvěřitelně trapné přednášce v jednom balíkově. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

V paměti jsem měl tuhle krátkometrážní komedii za něco lepšího, legračnějšího. Spolupráce Svěrák - Smoljak tentokrát moc plodná nebyla. Příjemné, ale ne výjimečné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vtipná miniaturka, která možná nepatří k tomu nejlepšímu, co Zdeněk Svěrák napsal a Ladislav Smoljak natočil, ale ostudu nedělá ani jednomu z nich. Nejvíc se mi líbila scéna, při níž lékař vyprávěl o operacích životně důležitých orgánů, zatímco venku před hospodou venkovští chlápci "operovali" motor jeho vozu. "Kočičky? Dyť je to... chlupatý." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jednohubka když víte, že brzy usnete. Humor laskavý a lidský, přesto nic světoborného. Suchánek měl v mládí jen jednu pózu a té se stále držel. Jegorov, Bruder a pár dalších spíše příležitostných herců. A geniální oprava auta. Ještě je potřeba nové obložení brzd. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vlastně něco jako Smoljakovy přednášky před Cimrmanovskými hrami. Jenom přesazené do vesnické hospody. Za mne to funguje skvěle. Nejlepší jsou ty vstupy místních. "Volenec! Volenec žere kočičky!" ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na duo Smoljak - Svěrák překvapivě slabé dílko. Překvapilo mě, že i přes krátkou stopáž jsem se těšil na konec. Přes skvělé herecké obsazení vypadal výsledek poněkud ochotnicky (scény v hospodě) a Michal Suchánek pouze potvrzuje, že jako herec nestojí za nic. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipné televizní dílko se spoustou hereckých osobností. Potěšila Anna i Alena Kreuzmannovy. Ale jak bývá u čs. tvorby zvykem, opět je tu uvedena faktografická chyba. V titulcích filmu je napsána Eva Jelínková a zde pod odkazem je Eva Jelínková, ročník 1945. Ta tu však nehraje. Hraje zde Eva Čížkovská, která je zde výjimečně uvedena pod příjmením svého manžela. Je možno ji viděti v roli sestry. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, příjemná a pohodová malá televizní komedie páně Svěráka o pověrách ve vesnici Suchá Vrbice a o přednášce, kterou tam má mladý doktor. Následky na sebe dlouho nenechají čekat jak na straně vesničanů, tak nemocnice. Hudba: Petr Skoumal ()

sator 

všechny recenze uživatele

Na zdech ještě Lenin (rok 1992?) a doktoři v tom vyšli jako arogantní blbové, vtipné to tedy moc nebylo...ale ze života... "Může si pacient vybrat svého lékaře? Může. Aha, protože mě doktor Jíra řekl abych šel do prdele...typický cimrmanovský šrapnel..:) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Suchoš býval v mládí celkem fešák. Obzvlášť když lovil svěcené anebo mladé kočičky.:-) / Celkem zábavná jednohubka nejenom k žehlení. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1992 a je to samej soudruh a agitační hesla na plakátech. Že by v tvůrcích panovala nejistota,kam se pohnou kola dějin rok po revoluci? ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Smoljakovsky-svěrákovské zpracování tématu blízkého Básníkům – mladý plachý lékař se dílem byrokratické mašinérie ocitá tváří v tvář vidlákům. Suchá Vrbice je Bezdíkov přes kopírák, doktor má potíže s autem a inkasuje vajíčka... Na třicetiminutovou stopáž inscenace disponuje překvapivým množstvím pamětihodných hlášek („Bzučel jste, pane řediteli?“; „Jak ty jména klamou. Dobrátko, a přitom je to takovej Jidáš...“), až jednoho zamrzí, že to netrvá déle. Milá připomínka raně porevolučních televizních časů. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nezáživné, výkon Suchánka není až tak tragický, ale žádná sláva to opravdu není. Kdyby ten příběh nějak dál gradoval, kdyby to byl dlouhý boj mladého lékaře ve svém okrsku s místními pověrami, mohlo by to být zajímavé. Pokud jste věrní fanošci našeho slavného dua, tak jako já, tak se sice párkrát zasmějete, ale překvapí vás, že tohle neskončilo v šuplíku. Kdo ví jak to bylo, možná byl Smoljak zrovna švorc. ()

Reklama

Reklama