Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený zootechnik Jiří Vydra (J. Abrhám) opouští pozici na fakultě Vysoké školy zemědělské a stěhuje se na venkov, kde právě vznikají mechanizované velkochovy skotu. Prostředí vesnice před něj klade řadu pracovních i osobních výzev a problémů. Jako odborník v oblasti živočišné výroby je Vydra k velkochovům značně skeptický a dostává se tak do názorových střetů se svým novým vedoucím Karlem Víchou (V. Kratina). (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudruzi, ten termín je třeba stihnout. Tak to byla asi nejhorší část epizody, zbytek ušel. Už jen nápad svést k sobě teoretika s odporem k velkokapacitnímu chovu a jeho praktického oponenta, jenž jej zprovozňuje, má šťávu. Socialistické plánování a nefunkčnost systému byla ukázána snad i s úmyslem, byť čekám happy ending po překonání všech překážek. Ale zajímavé budou i vztahy v životě protagonistů, jak bylo naznačeno. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od prvního dílu je vidět, že nás seriál neošidí ani o detailní záběry z praxe a o zcela konkrétní problémy, se kterými se lze při živočišné výrobě setkat, což ho značně odlišuje od jiných děl. Vzpomeňme na Inženýrskou odysseu, kde se za celý seriál nepodíváme ani jednou do dílny či do výroby. Ústřední výchozí pozice mezi inženýry Víchou a Vydrou je rozehraná zajímavě. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi docela líbil a viděl bych to na 3,5*. Proto u jednotlivých dílů to do čtvrté hvězdy přehouply některé maličkosti... Tento ač rozjezdový díl byl lepší než některé záverečné. Tady si třeba vybavuji, jak Petr Oliva jde jako kohout na lov a je schlazen Chýlkovou (vínem). ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou sedmdesátá léta a Ing. Vydra opouští zemědělskou fakultu. Jeho žena mu byla nevěrná s jeho studentem (Jan Čenský) a Vydrovi neortodoxní přednášky, urážející práce kolegů, ho donutily aby opustil Prahu a začal pracoval jako zootechnik u Českého Brodu. Seznamuje se zde se šéfem JZD Víchou, jeho sestrou a strýcem, který ho nemá zrovna v lásce. Nové metody v zemědělství a nekompromisní Vydrovo chování způsobí, že je Víchou (Vl.Kratěna) vyhozen. Přijímá však práci v družstvu a v obci zůstává. Všichni co dali seriálu ODPAD! jsou mimo mísu!!! Na rozdíl od jiných seriálů není tak ideový. Chápu že někomu nemusí vonět problematika zemědělství ale o to přece vůbec nejde. Je to příběh o lidech, jejich problémech a jejich chování v těžkých životních situacích. Dávám tři hvězdy. Jasně že Pelant není Dietl, ale je to pořád dobrý, herecky dobře obsazený seriál. ()

Reklama

Reklama