Reklama

Reklama

Druhý dech

(seriál)
Československo, 1988, 14 h 32 min (Minutáž: 65–71 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Ivo Pelant

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Josef Abrhám, Vladimír Kratina, Naďa Konvalinková, Ivana Chýlková, Jiřina Bohdalová, Miloslav Štibich, Marek Vašut, Veronika Žilková, Stella Zázvorková, Alice Chrtková, Věra Kubánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Seriál z prostředí české vesnice. Tvůrci v něm zobrazili osudy a příběhy lidí, pracujících v zemědělství v 70. letech. Hlavní postavou je veterinář Ing. Jiří Vydra, který opouští své klidné místo na fakultě vysoké školy zemědělské, nevěrnou ženu i Prahu. Odchází na vesnici, kde přijímá místo zootechnika v nově otevíraném teletníku. Problém je v tom, že on téhle supermoderní veletovárně na telata nevěří. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Vironey k tomuto seriálu (1)

Druhý dech (1988) 

Upřímně nesnáším českou televizní (a současnou filmovou) tvorbu. Ani nejsem zapařená dojička v holinách, která by se s řehotem plácala po stehnech vždycky, když někdo v seriálu strčí krávě ruku do prdele. Ale tenhle seriál má něco do sebe. A ta propaganda tam naopak (oproti jiné tvorbě z tehdejších dob) skoro není, jeden transparent a soudruhování mezi vysoce postavenýma kravařema mě taky nijak neopruzuje - rozhodně mě opruzuje míň tahle propaganda než ta ušácká ve veškerý (!) hollywoodský tvorbě.Tohle alespoň mělo celkem lidsky a uvěřitelně vystavěný příběh, se kterým se i v dnešní době dá leckdy ztotožnit. A ne, není to jen o těch kravách a kam s těma všema hovnama, i když je to významná součást příběhu, ne že ne. ()

Reklama

Reklama