Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o kouzelném klíčku, kterým se dá ovládat čas... Nemám čas! Kéž bych měl víc času! Kdyby se tak dal vrátit čas nazpátek nebo posunout dopředu či zcela zastavit! Kolikrát denně si vzpomeneme na čas a chtěli bychom s ním něco provést – jenom mít tu moc! Naštěstí ji nemáme, protože kdovíjak by to dopadlo, kdybychom uměli čas ovládat. Ovšem v pohádkách je možné všechno a kouzelný klíček, který dostal hodinářský tovaryš od nenápadného dědečka (V. Brabec), vás o tom přesvědčí. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Divná pohádka. Kostka chce válčit, Štěpnička vládnout, Rösner sociální spravedlnost a Pyško princeznu Malovanku. Jenže ta nechce jeho, ale kouzelný klíček... Ještě že se v pravý čas objeví starý šmatlavý děda v podání Vladimíra Brabce, který celý ten zamotaný příběh zase vrátí do jeho původní podoby. Snad by to ani tolik nevadilo, kdyby se to celé nakonec nezvrtlo v hysterické finále bez rozuzlení. A to je prostě podvod. ()

bloodcountes odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl čert dlužen všem lidem za jejich hříchy. Tuhle věc nasmolila v krčmě nad ránem umělecká jelita po třech dnech flamovani. Za takhle zfušovanou, debilní, vychlastanou mizérii bych tvůrce tři dny máčela ve Vltavě bez jídla a honoráře. Tuhle věc by měli spálit, sešrotovat a vymazat ze světa, aby to už nikdo nemohl vidět ani omylem jako já. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní pohádka nepohádka. Myslím, že na naše poměry jsou hrátky s časem celkem originalita, aspoň v tomto rodinnějším podání... Je to slabé, nedomyšlené, ale na mě spíše zapůsobilo sympatické herecké obsazení. A. Pyško, P. Kostka, J. Štěpnička, B. Rösner i S. Postlerová. Už se na to asi nikdy nekouknu a radši přepnu, ale že by mě to nějak urazilo, to určitě ne.... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. Kdyby pohádka byla kratší, už bych tam cpal o hvězdu víc. Jenže pohádka je za prvé opravdu pro starší děti, protože řadu věcí asi malé dítě těžko pochopí. A za druhé už ji tvůrci překombinovali. Je to jako ve fotbale. Vrhali se na bránu, už už vystřelit, ale bohužel to překombinovali. Pohádka klidně mohla skončit, když se Alexej Pyško dostal ke klíčku poprvé poté, co se vysvobodil z vězení a vše by napravil. A vypadalo by to dobře. Jenže pak se vše prakticky opakuje. A když navíc kat natahuje ruku, aby ťal a v tu chvíli Pyško háže princezně klíč, ta pak stihne doběhnout k hodinám a vše zachránit, nebude tomu už definitivně věřit žádné dítě. Dospělý tím spíše ne. ()

otík 

všechny recenze uživatele

To byla na jednu stranu tradičně natočená televizní pohádka, na druhou stranu byla pro děti po časové stránce tak neskutečně komplikovaná, že jí malí cipískové nemohli rozumět. Pořád se tam měnil čas, postavy mají fousy a jsou staré, naráz jsou mimina, navíc zlo vlastně ani nijak zásadně není potrestáno - no bylo to z pohledu pohádkového spíše trapné a moc zamotané. Osobně se mi to vůbec nelíbilo. Hudba: Ladislav Simon ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Exteriéry se natáčely v Praze a u zámku v Průhonicích u Prahy. (rakovnik)

Reklama

Reklama