Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na lesním palouku je vše nachystáno k velké slavnosti. Rozpustilá víla Arnoštka (L. Vondráčková) by se měla co nejdříve a co nejlépe provdat. Vílu ale více než vdavky a nabízení nápadníci zajímá svět lidí. Co za tím bude? Jen víla Žofie (H. Maciuchová) pro ni má pochopení, ví totiž o tajné lásce Arnoštky k princi Adamovi (F. Tomsa). Zato Arnoštka si s tím hlavu neláme – s elegancí překračuje veškerá pravidla vílího chování a schází se s princem. Žofie přemýšlí, jak těm dvěma pomoci, víla Emilka (D. Ouhrabková) žárlí a král (J. Abrhám) zuří. Jak se ale nakonec ukáže – nemá vlastně proč… (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka s milými herci - J.Abrhám, V.Freimanová, V.Postránecký či H.Maciuchová ji pozvedli o kousek výš, než by byla bez nich. Námět je docela povedený a neobvyklý, mohl být však "dotažen" lépe. V hlavní roli doslova perlí Lucie Vondráčková, alias roztomilá víla nevíla Arnoštka. Bohužel po jejím boku se objevuje dosti nevýrazný princ, který má k tomu opravdovému daleko... Vezmu-li však v potaz, že se jedná "pouze" o televizní pohádku, právem ji mezi němi patří jedno z předních míst. Hodnotím 4 hvězdičkami, přesněji 65%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Proč by měla Arnoštka chtít toho ťulpase, to mi hlava nebere. Jinak je to celkem příjemná pohádka, takový nedělní mírný nadprůměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poetická, příjemná, nekomplikovaná, laskavá, půvabná kleinovská pohádka. A až na toho Filipa Tomsu skvěle obsazená. Abrhám a Maciuchová zastupují nadpřirozeno, Freimanová, Skopal, Steinmasslová a Postránecký královské páry a Holub zastupuje obligátní zlo, které se dá ovšem snadno přelstít. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Víla s opravdu dost nezvyklým a hlavně dost nevílím jménem (uznávám, že Rosava zní taky tvrdě, ale tam člověk aspoň čuje tu rosu, což je vílí artefakt). Nabízí se otázka, co královským párům kdo nasypal do vody či vína, že každá dvojice zplodila jen jednoho potomka a to ještě jedněm královským rodičům mohl být jejich potomek vcelku ukradenej, tedy SPOILER přesně to se stalo. Na víle Arnoštce je vidět, že i blboučký příběh, což, nenalhávejme si nějaké dechberoucí kvality scénáře, tahle pohádka přesně má, může být fajn, pokud to je dobře zahrané. A tady se obě královny, králové, král louky i víla vychovatelka ukazují v nejlepším světle. Dokonce i víla Arnoštka ... stačí, že je hezká. A protože se moje pohádky patologicky nenávidějící sestra upřímně bavila, je jasné, že to není jen můj pocit, tahle pohádka opravdu JE dobrá (a kdyby tam nebyl ten stupidní konec, kde všichni tančí a chovají se jako banda zfetovaných trotlů, dám i tu pátou hvězdu). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Víla, co nakonec není víla, ale měnit ve světýlko se umí, praštěný mořský král, ještě praštěnější princ, o kterého má Arnoštka kdoví proč zájem, i když jde o zjevného ťulpase a nemotoru, a jedna žena, která se stane na chvíli detektivem, jen poněkud nechápavým, ale které nakonec vše dojde a správný stav věci vypátrá a do děje včas zasáhne. A co se nakonec stalo s hodinami s vodotryskem? Zůstaly v rybníku na paloučku? (A jak se btw na paloučku v lese udrží rybník?) A nakonec si pohádkové potvory z lesa radostně zatancují na pečlivě střiženém zámeckém trávníku a víla králi a královně nalévá kafe či co. Ufff. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Když jsem scary movie 2 dala 1*, tomuhle musím dát taky. Lucka hrála neočekávaně hrozně, princ vypadal opravadu směšně a celkově to byla nudná pohádka. Alespoň dala Arnoštka králi dobré úkoly a celé se to neodehrávalo ve studiu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo velmi příjemné vidět Hanu Maciuchovou v něčem jiném, než je novácký nekonečný seriál Ulice. Bohužel, tohle je spíše podprůměrná pohádka, tak na jedno podívání. Hlavně, že se neodehrává ve studiových papírových kulisách. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení a nulový děj. Zápletka je tak plytká, že by celá pohádka mohla mít 20 minut. Po svatbě hlavních hrdinů zbývalo do konece asi deset minut. Závěrečné rádobyvtipné vyřešení vedlejší zápletky tuhle pohádku dorazilo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě obsazená, leč nedobře zahraná pohádka, která na zámecké zahradě (filmaři neopustili Krásný Dvůr ani v jedné scéně) plyne pomalu. Hlavní mladické postavy jsou mi sympatické mnohem méně, než ostatní, taneční kreace mě nezajímají a některé kulisy vypadaly opravdu prachbídně. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hrozná pohádka. Námět padlý na hlavu, chování dospělých královských rodičů zcela nevěřitelné a hloupé, scény víl a jejich šéfa Abrháma trapné a nezajímavé. Snad jediné, co potěší, bohužel není Lucka Vondráčková, ale pěkné skutečné exteriéry i interiéry. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od pohádek, které "běží" v televizi kolem nedělního oběda nelze moc očekávat. Jen málokterá dokáže něčím překvapit v pozitivním slova smyslu. Zde se tyto nízké předpoklady naplnily. Děj je zde průměrný včetně hereckých výkonů. Herecky mne zde baví "laškovná" Lucie Vondráčková. Za zklamání beru efekty, které působí až směšně. Chápu, že v roce 2001 pro nějakou televizní pohádku nebyly možnosti a rozpočet nějak honosný, ale i starší pohádky měly efekty slušné a zároveň decentní. Ne "rádoby hi-tech". Tudíž na relax po obědě fajn, ale celkově slabý průměr. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

I když exteriérů nebylo moc vždy to v pohádkách ocením stejně tak, když se filmaři pouští do trochu novátorských příběhů. ()

Reklama

Reklama