Reklama

Reklama

Už se vám někdy ztratily dveře od bytu? Pravděpodobně ne a buďte rádi, poněvadž nahradit takovou ztrátu není tak snadné. O tom, i o mnohém jiném, například o vztazích mezi lidmi, špičkování mezi sousedy Papírníkovými (P. Nárožný a J. Synková) a Laštovkovými (J. Kemr a P. Popelka), vypráví tato malá televizní komedie, kterou natočil podle scénáře M. Čepelky a Z. Svěráka v roce 1976 L. Smoljak (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Někdo mi ukradl vchodové dveře do panelákového bytu. Byly takové krásné, béžové, tvar obdelníkový, spíš vyšší než širší, na štítku jsem měl strojem napsáno Papírník Libor a bylo tam takové kukátko s čočkou. Příslušník SNB se při objasňování činu jevil poměrně tápajícím, v půjčovně mi žádné dveře nechtějí půjčit, stejně jako na dni otevřených dveří ve vodárnách a pojišťovák, přestože zklamáním se rána jitří, mi nechtěl nic zaplatit, neboť dle nějakého § 20 nedošlo k pojistné události. Mám sice podezření na to, kdo mi dveře zcizil, ale radši požádám diváky, aby se na tuto detektivku také jukli a pomohli mi odhalit obzvláště nebezpečného pachatele. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo, dobré, ale například vtip se dnem otevřených dveří mi připadal vyloženě hloupý. Petr Nárožný byl výborný a výroky typu "Bez dveří mi domů nechoď" přímo neskutečné. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zdařilá krátká komedie, v níž zaujmou nejen herecké výkony Nárožného, Kemra a Lohniského, ale také samotný námět, byť je prakticky od začátku jasné, kde ty ztracené dveře jsou. Každopádně mít takové sousedy je za trest. :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jaký je rozdíl mezi roky 1976 a 2012? V šestasedmdesátém se o krádežích dveří vtipkovalo, zatímco dneska je to holá realita. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, A nemáte alespoň nějaké, třeba se sukem ? '' ------ Tohle byla malá velká komedie u níž v závěru asi nepřekvapí u titulků jméno Smoljak jako režisér... Ono mi to pány smrdělo už jen tou účastí Zdeňka Svěráka v miniroli :-). Myslím, že tohle bylo panu Nárožnému ušito na triko a já se skvěle bavil. Best ovšem byla návštěva pojišťovny, kde pan Lohnický předvedl něco neskutečného! To bylo naprosto geniální a připomnělo mi to anekdotu, kdy zaměstnanec žádá u šéfa zvýšit plat a on mu po odpoví: Náš rozhovor o zvýšení vaší mzdy nám oběma bezpochyby prospěl. Já už vím, proč chcete víc a vy víte proč vám to nemohu dát ! :-). Super byl i pan Kemr , jen mne mrzí ten závěr. Na mně to bylo jaksi drsné a náhlé. Proto nedám tu pátou hvězdu... I tak je to ale za 4 bažanty k uležení. Tohle totiž strčí dnešní takzvané komedie vpoho do kapsy . * * * * ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k ploše, která byla k dispozici, se větší zábava asi už podařit nemohla. Ruka Ladislava Smoljaka je zde patrná - a to herecké obsazení! Smál jsem chvílemi nahlas. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Sběratelům kuriozit vřele doporučuji, ale bacha, jen pro silné nervy. No pár pěkných proslovů se v té strusce najde, pojišťovák Lohniský má nádherný part, nehrající soused Popelka mohl udělat skvělou kariéru u cimrmanů, slečna z půjčovny je k sežrání, vteřinový dr. Svěrák olizující obálku rovněž a Synková je cooltovní jako vždy. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

V podstatě taková roztomilá blbinka, typicky televizní, ovšem dobře vymyšlená, zrežírovaná i zahraná... Celkový dojem: 75% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Prosimtě nekecej a hobluj!" Místy to sice drhne (stejně jako ty dveře) a vzhledem k celkové stopáži jsou na pováženou některá hluchá místa, ale ve výsledku je to velmi svižná komedie s pár skutečně dobrými hláškami. Zdeněk Svěrák prostě scénáře psát umí (ve srovnání s jinou televizovkou z té doby, Hledám paní na hlídání, tohle stojí o třídu výš). ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Tvoje starost - moje radost." Dveře zabírají místo nejlepší místo nejlepšího TV filmu v mém soukromém svěrákovském žebříčku (jako film tam mám Vrchní prchni, písničku Mokré piano, povídku Podvodník, divadelní hru Záskok a rozhlasovou hru Posel hydrometerologického ústavu). Tuhle půvabnou komedii napsal Zdeněk Svěrák se svým starým souputníkem Miloněm Čepelkou (se kterým vytvořil i nezapomenutelný rozhlasový pořad Šestka na bidýlku) a na pár vteřin se tu i mihne. Petr Nárožný tu ztvárňuje postavu, kterou ve svých počátcích hrál často: cholerického blba, tentokrát v situaci, že mu někdo ukradl dveře. Námět sousedského hašteření trochu připomíná komedie typu Zítra to roztočíme...atd., ale ta sranda je někde jinde. Opravdu kouzelná je postava dědečka Josefa Kemra, úplného protikladu dědy Komárka. Pobaví vás také esenbák Oldřich Vlach nebo pojišťovák Václav Lohniský. Mimochodem se jedná o první režii Ladislava Smoljaka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Svěrákovská komunální hříčka. Bloom vlastně všechno řekl. Napsáno výborně, zahráno výborně. Jenom ta režie je na můj vkus moc unylá, děj se vleče, pointa je jasná po prvních minutách půlhodinové inscenace. Vcelku příjemná jednohubka. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Geniální!!!! Absolutní skvělej humor!!!! Scénář Miloň Čepelka a Zdeněk Svěrák, režie Ladislav Smoljak, hlavní role Petr Nárožný a Josef Kemr!! Prostě víc není, co dodat!!! " Tak ty dědku už nedáš pokoj??? " Hahahahahaha!!! Nemůžu!!! Tvoje starost, moje radost.... Paráda!! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

typická malá televizní komedie, skoro jako z Bakalářů. Krásné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Ať žijou sousedské vztahy - škoda, že dneska už to taková sranda nebývá... A jakou roli si tam vystřihnul Svěrák! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hezká mikrokomedie pro pamětníky v černobílém provedení, podle scénáře Zdeňka Svěráka a Miloně Čepelky, pod režií Ladislava Smoljaka. Petr Nárožný je vskutku bravurní a jeho popis dveří na VB či vymáhání škody po pojišťovně je úplně rozkošné. Jak on ty svoje dveře miloval! Ostatní herci pouze sekundovali, nutno podotknout, že ne vždy zdatně (Petr Popelka). Zdeněk Svěrák dokonce ani není uveden v závěrečných titulcích jako herec, zřejmě proto, že se pouze na pár sekund mihne na obrazovce jako úředník v pojišťovně, kde olizuje dopisní obálku. ()

Reklama

Reklama