Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

Slimak 

všechny recenze uživatele

Kuuuchař je umělec a psychológ a stratég....kinoautomat na který jsem moc rád koukal...Sváťa Kuřátko maká po kuchyních a dějou se mu blbosti....a my mu musíme poradit třebas jestli kopnout do hrnce nebo z něj vylejt vodu na ředitele cirkusu co stojí vo pár čísel dál..nebo jestli má spíš se na to vykvajznout a jít radši nosit dříví do lesa..kuuuchař je umělec a psychológ a koumes,u stolu každá naše trampota má svou mez... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá záležitost, která i po letech neztrácí nic na své zábavnosti. Dnes by se sice hlasovalo asi přes smsky nebo před internet, ale tehdy prakticky jeden z nejúčinějších nástrojů zjištění vůle diváků. Navíc Pepa Dvořák jako Kuřátko - kuchař, který si nakonec se všemi nástrahami velmi hravě poradí. ()

Reklama

ac3r 

všechny recenze uživatele

Za komančů to bylo něco, dneska když se na to člověk dívá je to naprosto k smíchu a uvalený jako blázen. Když si odmyslím všechny ty totalitní srance kolem, protivného Dvořáka, tak hodinu a pul každé díl řešit jednu banální ptákovinu, to je něco. Jenom protože si pamatuji jak jsem sám jako dítě blikal s vypínačema jak pitomec, dám dvě, ale když to dneska vidím nejradši bych napálil odpad. ()

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Jak je to trapný, tak jsem se docela i zasmál. Soudruh Kuřátko a ty jeho trable. Ty bych teda nechtěl mít. Jít za soudruhem ředitelem si stěžovat nebo nejít? V publiku vždycky hlasují pouze slušní a čestní lidí, většinou dojičky, učitelky nebo zubaté studentky. Jelikož je to ale živé vysílání, tak se od druhého dílu, zůčastní celá Československá republika a to tak, že bude zapínat a vypínat žárovku. Tohle je opravdu jedinečnej unikát či jak řiká můj děda, skvost naší socialistické kinematografie... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Čert vem politický podtext. Ve své době ojedinělý projekt, navíc skvělé herecké výkony, humor a navíc pohled do zákulisí profesionální kuchyně, co víc si přát. Za mne nejlepší díly byly ty poslední, nejen k vůli ukázce toho, jaké to je vařit v tak velké kuchyni, ale díky nesmrtelnému výkonu vynikajícího herce pana Haničince. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (40)

  • Scéna s erektujícím knedlíkem v rukou kuchtičky (Dagmar Havlová) byl její nápad a nebylo jisté, zda nebude vystřižena. (sator)
  • Scenár napísal Jaroslav Dietl, ktorý mal príbuzných na Morave a niekto z nich patril ku kuchárskej brandži a prežil to isté, čo seriálový hrdina, a tak sa stalo, že podľa reálneho predobrazu vznikla postava Svätopluka Kuřátka (Josef Dvořák). (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)
  • EV 687 Balkancar, vysokozdvižný vozík, o který jde v příběhu, je bulharské provenience. Takže věta, že devizy, tedy devizové prostředky jsou pouze na jeden vozík, je nesmyslná. Rada vzájemné hospodářské pomoci byla obchodní organizace, sdružující v době studené války socialistické státy sovětského bloku a ty mezi sebou v devizách neobchodovali. Měna, ve které socialistické státy obchodovaly, byl tzv. nesměnitelný rubl – převoditelný, avšak nekonvertibilní. Legendární převoditelný rubl sloužil jako reálná clearingová měna. (sator)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama