Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina seriálu Sváťa Kuřátko (J. Dvořák) díky svým schopnostem a radám diváků výrazně povýšil. Z místa šéfkuchaře lázeňského grandhotelu se dostal do pozice vedoucího výroby supermoderního hotelu v Praze. Hned v úvodu ho zastihneme v civilu, jak se prodírá staveništěm, kde ve spěchu probíhají dokončovací práce. Jeho prvořadým úkolem je nyní vybrat lidi, zařídit, nakoupit a naplánovat vše tak, aby zajistil bezchybný provoz hned po otevření hotelu. Nejdříve se však musí vyjádřit k plánům a koncepci nové kuchyně. A že to nebude úkol snadný, zjistí Svatopluk záhy... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Podle amerických hotelů se učíme všichni, i Sověti!" Svätopluk znovu mení miesto, prichádza do dokončovaného hotelu najnovšieho typu v hlavnom meste, kde má dohliadať na zriadenie a obsadenie kuchyne. Prijme ho odmeraný generálriaditeľ Brzobohatý, pomocnú ruku podá bodrý námestník Haničinec z Moravy a za pasy sa chytí s architektami Němcom, Vrabcom a Jelínkom ohľadom pokrokových svetových trendov v oblasti technológie prípravy stravy. Spory sú to ťažké, pre radu sa cestuje do minulosti a výsledky prekvapivé. Klikači v štúdiu sú zamestnanci tlačiarní a v prvej rade výnimočne absentuje nejaká fešná študentka, ako bolo doteraz zvykom. Dobrý diel, za štyroch zástupcov juhoslovanského stavebného koncernu. ()

Nick321

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od tohoto dílu se charakter nyní již prakticky politbyra, tvrdého generála a budovatele, velkého soudruha Kuřátka, stává ještě komičtějším než doposud. Učí se kromě dosavadního míchání vody na čaj také rozumět plánům architektů, hřímá, bojuje aby prosadil svůj sporák, jak kdyby šlo o stavbu dalšího reaktoru v Černobylu, který za dva roky bouchne. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě asi nejnudnější díl seriálu, kdy tam Sváťa celou dobu bojuje proti pokroku z Ameriky, kvůli sporákům by předělával pomalu celý hotel a když je mu logicky vysvětleno, proč to nejde, tak hned uvažuje o odchodu z nového místa. Nakonec uzná svou chybu (ještě že hlasování dopadlo takhle, jinak by to vyznělo, že chudák kuchař musel ustoupit nesmlouvavému vedení a ne, že jako kdokoliv jiný může udělat chybu). Jinak mě zarazil podivný skok v ose příběhu, minule Sváťa dostal místo šéfkuchaře v Grandu a v dalším díle se jen dozvíme, že tam pracoval skvěle 7 (?) let a hned nastupuje jinde, proč jsme z toho jeho nového vedení neviděli ani ťuk? Takže tu máme zase nové kolegy, z nichž nejlepší je bodrý náměstek Haničinec. Ale co se týče kontinuity, tak mě potěšil krátký návrat do prvního Sváťova místa a kolegů Bláhy a Vránové. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama