Reklama

Reklama

Pátrání po Jednookém Jimovi

  • USA The Search for One-eye Jimmy
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Skvěle obsazená, profesionálně amatérská parodie bez servítek - prostředníček vztyčený proti Hollywoodu. Mladý nezávislý režisér natáčí dokument o Brooklynu kde vyrůstal. Potkává zde staré známé a zjišťuje, že před několika dny zmizel Jednooký Jimmy. Natáčení se mění v pátrání po Jimmym. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby do tohohle solidně ujetého bijáku bylo zakomponováno nějak slušně vysoké procento vtipných hlášek (a né jen plky, sepsané zhuleným nedomrlým začínajícím scénáristou, kterému přijde vtipná i ta jeho prázdná propiska), mohl to být kult - protože kvalitní herce a originální námět (s mile absurdními situacemi a rozkošnou pointou) to rozhodně má. A nebýt toho naprosto debilního konce s nejdebilnějšími postavami filmu, měla bych tuhle blbinu mnohem radši. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čistý filmový underground, tedy nízkorozpočtový nezávislý film o natáčení nezávislého filmu...amatérská parodie (ovšem s hollywoodským obsazením!), možná jenom taková zábavná blbinka, natočená nejspíše pro radost všech zúčastněných :-) ...a to jsme u merita věci = podstaty nezávislého filmu... Podobné filmy: Život v oblouznění, Prosíme přetočte, Ed Wood ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Les,(Holt McCallany) mladý absolvent filmové školy, chce natočit dokument o Jižním Brooklynu -čvrti, v níž vyrůstal. Při tom se dozví, že zmizel jeho starý přítel Jimmy. Pod zástěrkou rešerší ke svému filmu, začíná pátrání po zmizelém příteli. Do práce zapojí církev, mafii i FBI. Brzy málokdo ví, oč vlastně jde... Solidní herecky, slabší dějově. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle nezávislý blbiny, byla to docela zábava a příjemně se na to koukalo. Zajímalo jestli film měl vůbec nějaký rozpočet, protože mi to přišlo spíš jak nějaký video ze srandy s prvoligovejma hercema. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nízkorozpočtová záležitost spadající do oblasti americké nezávislé scény. Jde o parodii na nezávislé dokumenty a zároveň na děsně coolově se tvářící tarantinovské detektivky se stylizovanými postavičkami z chudinské čtvrti plné americké bílé lúzy. V podstatě poloamatérský projekt, což je ovšem patrně i záměr, který ale disponuje skvělým obsazením i v případě drobných roliček. Steve Buscemi, Samuel L. Jackson nebo John Turturro hrají vyloženě s chutí, z každého záběru je patrné, že je režisér k jejich účasti nemusel přemlouvat a že každý přispěl nějakým nápadem k celkovému výsledku. Je sice pravda, že výraznější dramatickou linku snímek postrádá, postavy jsou spíš figurky a na dialozích nepracovala celá armáda hollywoodských scénáristů, nicméně ve výsledku jsem se přesto bavil velice slušně. Vidět známého charakterního herce Johna Turturra, jak divoce křepčí v rytmu diska jako parodie Johna Travolty z Horečky sobotní noci, se někomu jen tak nepoštěstí. A takových momentů se najde celář řada. Pokud srovnám tenhle undergroundový projekt s podobným pokusem z českých luhů a hájů, jako byl Choking Hazard, pak jde v případě amerického kousku o nedostižný, prakticky oskarový film. Celkový dojem: 80 %. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Lapálie skvadry totálních nýmandů, které zjevně nikdo nefilmoval pro peníze, nýbrž pro zábavu. Člověk až skoro nemá chuť vědět, jak to bude dál, ale nakonec se ta atmosféra a dynamika ve stylu jazykově vzdělávacího pořadu z osmdesátých let docela vetře pod kůži. Pro mě by jakékoli hodnocení mezi jedničkou a pětkou mělo své opodstatnění, a protože se neumím rozhodnout, nechávám to srabácky na trojce. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Pseudoamatérský pseudodokument o prostých lidech, kdy k jejich prostým životům přibude jeden navrátilec, co točí svůj první filmeček o prostředí, kde vyrůstal a přibude též jedna nepříjemná záležitost - zmizení Jimmyho. Absurdní dialogy o absurdních věcech - však vtipné a trefné. Dobrá parodie. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Z filmu Pátrání po Jednookém Jimovi se vyklubala originální komedie s parodickými prvky. Ten hravý tón je stylizovaným výrazem již od samého počátku a nebojí se s ním také všechno zakončit. Překvapením je, že parodické vsuvky nedevalvují účinnost vtipu a naopak z filmu činí netradiční podívanou, což je na americkou nevážnou filmovou tvorbu dosti netypické a potěšující. Film nebere vážně sám sebe a na neskromném hereckém obsazení je zcela zřetelné, že si nevážně provokativní styl užili a příhodně okořenili. Hlavní postavou příběhu je začínající americký filmař Les (zajímavý Holt McCallany) se svým přesvědčivým podlehnutí vnitřnímu pocitu o možné výjimečnosti vlastní filmové prvotiny i prkotiny. Mezi hlavní pátrače patří také Joe Head (příjemný Michael Badalucco), místní prostoduchý obyvatel, který je stále v přední linii. Postava s největší schopností přizpůsobivosti měnícím se podmínkám je Junior (pozoruhodný Nicholas Turturro), vynalézavý a sebevědomý zloděj aut a podvodník. Mezi nejdůležitější postavy je nutné zařadit Eda Hoyta (dobrý Steve Buscemi) se svou strastiplnou cestou za osvobozením zmizelého bratra. Z dalších postav: nechápavý majitel stále kradeného auta Lefty (zajímavý Ray 'Boom Boom' Mancini), z posledních zbytků sil zoufale hledající matka Holly Hoyt (dobrá Anne Meara), jízlivý blázen a plukovník Ron (velmi dobrý Samuel L. Jackson), neúnavný tanečník Disco Bean (rozkošný John Turturro), mocný lichvář po dietě Snake (sympatický Tony Sirico), ryzí policejní myšlení (Adam LeFevre), ještě prostodušší z bratrů Hoytů Tommy (Wayne Maugans), kameraman natáčeného dokumentu (Lodge H. Kerrigan), stylová iluzionistka a vědma Madame Esther (Aida Turturro), Juniorův bratranec a otec Julio (Joseph Siravo), tichý otec s velkou poruchou Harold Hoyt (Pat McNamara), vlivný muž hollywoodského studia Ron Tusky (Michael Louis Wells), či Jednooký Jimmy (zajímavý Sam Rockwell), vysvobozený z nechtěného dobrodružství. Tato podívaná má svůj styl a díky bizarním postavičkám také kouzlo. Je to hravé a zábavné. Chtělo by to více takových svéráznějších filmových počinů. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Byla by to parádní podívaná, nebýt přešlapování v prostřední pasáži a celkově suchého scénáře. Nosné jsou ovšem postavy a ty stojí za to. Ani ne plukovník Samuela L. Jacksona, nebo looser Stevea Buscemiho, ale drobné postavičky, které často nemají ani text, ale jsou nezapomenutelné. Fotr (co mu stojí péro, když má depresi), Hlavoun (co mu jeho dědek přebere všechny holky), Disco Bean (téměř zachránce Jimova oka), nebo i Jednooký Jimmy (kterému někdo oko vystřelil, když zrovna dával štětce "dýško")... Ovšem s tímhle potenciálem jsem nucen čekat trochu víc. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Asi jsem zrovna na tenhle styl humoru neměl chuť či co. Fakt je ten, že jsou ve filmu dobrý, ale hodně laciný vtipy. Když si vezmu filmy ve kterých hrají například Steve Buscemi a Samuel L. Jackson před i po tomto filmu, odvedli jinde daleko lepší herecké výkony než zde. Fakt je ten, že takovej disco tanečník, co je v tomhle filmu, se jen tak nevidí :-). To však asi nestačí. ()

Anaximandr 

všechny recenze uživatele

Poriadne uletený, dejovo trochu slabší, ale veľmi vtipný, nízko rozpočtový kúsok. Herecké výkony na úrovni, s plejádou hollywoodských hviezd a hviezdičiek. Turturo best.... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

75%. Docela humorné předsavení, kde exceluje taneční velmist John Torrturo. Vcelku dobře zvládnuté hrané fiktivní docu. Zahráno je to docela dobře, jen to místy ztrácí dech. Závěr je trochu absurdní. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

´´Si mi rozbil brejle, ty jsou na předpis vole!!!!´´ Takhle má vypadat nezávislej snímek proti Hollywoodu. DYNAMITE!! :D 85% ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Snad ještě nezávislejší, než klasický nezávislý film. Velmi povedená parodie, se spoustou téměř kultovních hlášek a Donaldem Trumpem, tedy opět téměř. Každopádně "odkazy" na slavné mafiánské filmy to i přes ne úplně dokonalý scénář má. A odkazy na Brooklyn rozhodně, včetně spousty pravděpodobně zde okoukaných docela nenápadných postav. A co teprve ti hlavní? Obsazení je až neskutečné, docela by mě zajímalo, jestli herci dostali honorář. Takže, známé tváře v hlavních i nehlavních rolích si to očividně velmi užívají, nejvíce samozřejmě John Turturro jako Disco Bean. Ten dokumentární, až domácí styl lehce připomíná Trailer Park Boys a vlastně nejen ten. 75% ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Stejne ladene a na me zapusobilo jako Bombakseft. Herci hraji pro radost a skutecne bavi. Samuel Jackson, Steve Buscemi, a vsichni fajn, ale John Turturro a jeho Disco Bean = opravdu neco :-) ()

markyzgero 

všechny recenze uživatele

disco turturrovi se vyrovná maximálně tak disco stu...zajímavá indie komedie od toma di cilla. myslim si, ze dvd je uz dávno mrtvá záležitost, ale v levnejch knihách jsem si tenhle kousek koupil a nelituju. sice je to taková figurkařina, no figurkařina, která neurazí. ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Osmdesát minut debat o ničem a všedních situací. Přesto mi za celou dobu nezmizel pobavený úsměv z ksichtu a to se počítá. Doporučuju alespoň vyzkoušet. ()

Reklama

Reklama