Reklama

Reklama

A máte nás, holky, v hrsti

(TV film)

Dvě manželské dvojice – Tonda s Marií a Honza s Evou – žijí v jednom domě a přátelsky se stýkají. V rodině Tondy a Marie je muž tím, kdo se domácnosti vůbec nevěnuje, ženě nepomáhá, čte si noviny, povaluje se v křesle a dívá se na televizi. Marie vaří, pere, uklízí. U druhé dvojice je to právě naopak. Honza je hospodyňka, jeho žena Eva je tím až znechucena. I Tonda mu vyčítá, že je špatným příkladem pro všechny muže v domě. Jednoho dne Eva způsobí, že se Honza zraní, a tak je Eva nucena převzít všechnu práci v domácnosti. Ukáže se, že si s tím neví rady. I mezi Tondou a Marií dojde k zásadnímu rozhovoru, Marie se rozhodne, že Tondu předělá. Přestane se chovat jako ušlápnutá hospodyňka a přinutí Tondu k práci v domácnosti. Situace se vyhrotí při společném posezení v restauraci, kdy se ve hře na pravdu mnohé odhalí... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu s nepovedeným scénářem plným dialogů bez chuti a bez zápachu, který měli zachraňovat alespoň herci. Všichni jsou sice obsazeni trefně, ale co naplat, když nemají co hrát. Líbila se mi hudba Petra Hapky - melodii znám coby píseň Hany Hegerové "Já ráda vzpomínám". ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná paneláková komedie Vlastimila Nesrsty o (ne)výhodách manželství. Téma, které se objevuje snad v každém druhém soudobém televizním dílku. Menšík, Janžurová a spol. pouze šaržírují postavy viděné tisíckrát předtím i potom. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Vyloženě ne úpně skvěle zpracovaný nápad: Film sice vůbec neurazí, ale ani moc nepobaví. Nebýt Menšíka, který mi zde hodně připomíná Homera Simpsona asi bych to vypnul dříve. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Tato poněkud nezábavná „manželská“ anekdota s odhadnutelnou pointou je výborným dokladem toho, co z otřepaného námětu dokázali svými hereckými schopnostmi dostat Vladimír Menšík a Jiří Hrzán. Nezbývá než litovat, že v posledních svých letech často museli svůj neobyčejný komediální a dramatický talent reprezentovat v pracích, které jejich kvalit nebyly ani zdaleka hodny. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ovšem já Tondu znám !! Ten je línej !! Ten je tak línej se za jinou ženskou jenom votočit.. To by ho jedině musela nějaká sama klofnout !! Ovšem to by ho musela klofnout i s tím gaučem.." ;) Podivně zejména scénáristicky zoufale jalová a roztříštěná, famóznímu obsazení navzdory, inscenace o manželských etudách, které s přehledem vládne tradičně geniálně improvizující Vladimír Menšík na čele se svou scénou s vysavačem.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tak z téhle televizní věci je nejlepší hudba Petra Hapky, která v různých podobách nabízí instrumentální verzi písně Hany Hegerové Já ráda vzpomínám. Jinak dějově dost průměrná a ateliérově levná záležitost. Nutno ovšem dodat, že do čtyř rolí byli obsazeni herci, na které nikdy není nuda se podívat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tady to už tenkrát chtělo trochu lépe propracovat. Mohl z toho být slušný celovečerní snímek k socialistické televizi. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá česká komedie. A pravdivá. ,, Ty když máš vařit, tak pereš. A když máme večeřet, půjdeme na večeři. Jaks to myslela, můžeš mě to říct?´´ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Janžurka mi s těmi taškami připomínala mou vlastní mamču. Ta je taky schopná nést čtyři a více tašek narvaných nejrůznějšími věcmi včetně potravin. Musím chtě nechtě konstatovat, že u nás doma to vypadá úplně stejně jako v rodině Vladimíra Menšíka. Kdybych nevěděla, že snímek je natočen už v roce 1980, tak bych řekla, že autor scénáře od nás musel určitě opisovat a nebo je to prostě natočeno tak, že se tam najdeme všichni a v tom je právě ta legrace. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

S mizerným scénářem si ani oblíbení herci neporadí. 1) 41letému vlasatému odžínovanému Jiřímu Hrzánovi to slušelo._____ 2) Jinak mě ovšem tato záplava klišé scenáristických i hereckých příliš neoslovila._____ 3) Jazykové okénko - tentokrát o pravopisu. Titulek filmu lze napsat dvěma způsoby: a) A máte nás, holky, v hrsti - říkají chlapi, kteří se obracejí na své manželky anebo b) A máte nás holky v hrsti - říkají manželky, které se obracejí na své chlapy. V titulcích autoři zvolili verzi bez čárek, což editor ČSFD přehlédl a tím poněkud změnil vyznění názvu. I když, mezi námi diváky, ono je to v tomto případě úplně fuk. Uvádím to zde jen, abych uspokojil svůj lingvistický purismus. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad normalizační veselohry. Jenže v dnešní době tu vtip postrádám, i když obsazení je výtečné. Klidně by stačila stopáž bakalářského příběhu. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Zase jedna pohodová komedie:-) Hned od začátku smích :-)) Jen člověk vidí Menšíka jak mává v župánku z okna a Janžurka táhne kupy nákupních tašek..... Prostě klasické manželské vztahy....:-)) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík byl živel, který dokázal rozjasnit i šedivou dobu, šedivé kulisy, šedivý příběh. I tak mi ale tento skvěle obsazený film připomínal nataženou bakalářskou povídku, trochu "vylepšenou" scénáristy do stavu "málo uvěřitelné", bez nějaké výraznější pointy. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Mistr" Menšík byl manžel k popukání, chudák paní Janžurová. Aspoň, že se tomu mohl člověk zasmát a zamyslet se, jak to vypadá u něj doma. Není to u vás zrovna tak? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ano je to můj nápad, ale vzešel s tebe (V.Menšík)............. Macho Menšík a kuchyňka Hrzán.Pochopitelně ani jedna z jejich manželek s takovou situací není spokojena. 70 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt Menšíka s Janžurkou a jejich úžasnému herectví, stálo by to za úplný prd. Díky však solidní první polovině dávám průměr. Jinak jde však od druhé poloviny filmu o neskutečnou nudu, především Hrzán mě překvapil, že nedokázal zaujmout. Zajímavý archivní počin, který tam může zase dalších 10 let odpočívat. ()

Reklama

Reklama