Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jste někdy jedli račí nebo želví polívku? Pokud ne, nevadí. Podívejte se dnes s námi na pohádku, ve které ji mládencům, kteří se vydali do začarovaného lesa osvobodit zajatou dívku, uvaří bába Magi… Jak to všechno dopadne, zda vysvobodí zamilovaný dřevorubec Filip (P. Zedníček) svou Lesněnku (J. Boušková) z moci čarodějné báby, vám zatím prozradit nemůžeme. Ale jména hlavních představitelů pohádky napovídají, že to bude pouť spíše veselá než strašidelná. Užijete si spoustu legrace s Rudolfem Hrušínským v roli loupežníka Bujóna a Ivou Janžurovou jako bábou Magi. (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

yarca 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejmilovanějších pohádek! doteď z ní cituju ,kudy chodím, a moje výhrůžné: "a já si dám - ZABÍJAČKOVOU!!! signalizuje všem okolo,že jde do tuhého :D.. všichni zúčastnění si evidentně užívají svoje role a já netuším,jestli je kouzelnější divobij v podání jiřího štěpničky nebo havelkův fridolín :-)..co se týče dua janžurová a hrušínský,nemám než samé superlativy! ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka, u níž se zaručeně pobaví i dospělý divák. Jednoduchá pohádka o začarovaných polévkách v krčmě u čarodějnice Magi (I. Janžurová se začerněným zubem) a loupežníka Bujóna (R. Hrušínský s nalepenými vousy). Avšak dle mého názoru největší herecké kreace předvedli dvě strašidla Chytrolín a Divobij, oba jejich představitelé O. Havelka a J. Štěpnička mě velmi překvapili svými komickými schopnostmi. Snímek herecky doplňují udatný drvoštěp Filip (P. Zedníček), pohledná Lesanka (J. Boušková) a děda s kouzelným flašinetem (L. Lipský). Autorství této povedené pohádkové komedie patří neznámého režisérovi P. Krausovi, jenž byl na podobné snímky specialista a jehož tvorba by rozhodně stála za přezkoumání. Rovněž mě zaujaly i závěrečné titulky, při nichž se se svým jménem postupně představují všichni herci. Skvělá odpočinková záležitost, jedna z nejveselejších televizních pohádek, dnešní výtvory se s těmito starými díly v nenásilné a přirozené rovině vtipu nemohou srovnávat ani v nejmenším. Vskutku nemám problém ocenit tuto netrapnou taškařici plným počtem. ()

Reklama

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Na to,že je to studiová pohádka, nemá chybu. Mlynářův syn Divobij,starostův syn Chytrolín, princezna Lesněnka a nepřekonatelní baba Mági a loupežník Bujón...Magi-I.Janžurová na bruslích-kolečkových,to je zážitek a ty její poléééfky: račí,želví..a bujóóón.. a místo tohodle skvostu,dávají takový hrůzy.... ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jazykovou tvořivost, ale jinak? Místy to vypadá jako záběry z ústavu pro choromyslné. Proč se to vůbec jmenuje "Strach má velké oči", když o to v tomto snímku neběží? Hudba je taky spíš rušivá (kromě ústřední melodie). Ale chvat, kterým drvoštěp bez váhání skolí vílu Lesněnku, ten se povedl velmi. :) ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem svou oblíbenou, maximálně excentrickou a žrací pohádku mohl vidět po letech v repríze a díky souhře náhod v těsném sledu po neméně originálním Pohlreichovu pořadu, tudíž mohu objektivně posoudit profesionalitu učinkujících v obou kulinářských perlách, je proto jasným a nepochybným vítězem majitelka restaurantu V Zátiší - baba Mági a její provozák Hrušínský coby dědek Bujón. Jejich kuchařská ekvilibristika jasně převyšovala předimenzovaného, řetězy ověšeného prasopsa z Blue Note a jejich éňoňéňo kuchyň vyzdobenou sračkami z Třicetileté války. Na račí, želví i lysohlávkovou polífku vždy jen k zmiňované babě, za ochutnání stojí i místní specialita a to "zabijačková", kterou si (pokud nechybí klika) můžete vylemtat za libých zvuků originálního jukeboxu. Přehledný jídelní lístek, vynikající kuchařka i servis, stylovost, veškeré jídlo z domácích surovin a geniálně rustikální, lepím na vchod 5 michelinů a příště si včas vyřídím rezervaci, abych nemusel sedět prdelí ve dveřích. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli kdy Baba Magi (Iva Janžurová) oznamuje Chytrolínovi (Ondřej Havelka), že želví polévka je hotová, je možné zahlédnout v levém rohu člena štábu. (Kexina)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1981 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka „Ač je to k nevíře, strašidla jsou z talíře". (Miggi90)

Reklama

Reklama