Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o jednom manželství a trampotách s bytem... Studentka vysoké školy Marta (I. Andrlová) se rozhodne zpečetit svůj vztah se Zdeňkem (V. Dlouhý) tajnou svatbou. Zbývá jen oznámit tento fakt oběma rodičům. Rodiče nevěsty (S. Budínová a R. Hrušínský) jsou velmi zajímavá dvojice – přísná maminka učitelka je velký pedant na pořádek, tatínek, jehož láskyplně oslovuje něžná polovička „tatíčku“, si zase neláme s ničím hlavu a svůj čas tráví skládáním básniček. Rodiče ženicha (Z. Hadrbolcová a J. Vala) momentálně nejvíce zaměstnává, jak co nejvýhodněji provdat dceru Marcelu (D. Veškrnová), jejímž životním idolem je zpěvák Jiří Korn. Do těchto všedních starostí obou rodin jako blesk zasáhne sňatek jejich ratolestí Marty a Zdeňka. Kde asi bude mladý pár bydlet? Marta přichází s praktickým řešením – bydlet budou u jejích rodičů. Co na tom, že přes bývalý dívčí pokojík vede cesta přímo do spíže, a tudíž je mladá dvojice několikrát za noc vyrušena veršujícím tatínkem toužícím po kyselé okurce. Je tedy skoro s podivem, že i přes tyto „bojové podmínky“ se rodina brzy ještě rozroste… (Česká televize)

(více)

Recenze (74)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Socialistické problémy soužití v komedii bez vyloženě humorných míst. Nosným elementem filmu má být jakási lidskost a hřejivost příběhu i protagonistů - nefunguje to úplně nejhůře - minimálně Kanyza s Trávníčkem jsou hřejiví dost... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nenechte se rušit. Já bych si jenom vzal okurku." Anebo vejce či feferonku a přitom není jednoduché rozhodnout, zda se při neustálém vyrušování hůře studuje nebo novomanželsky souloží. Já se přitom poměrně slušně pobavil ještě za vlády jedné strany a když jsem to nyní viděl znovu, tak to bylo celkem fajn retro. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Socialistickokritická normoralitní satirealitka v konzervě... Jenom té "komedie" a banánů je tam přes téměř hodinu a čtvrt stopáže nějak poskrovnu. Scenário pí H.P.? Aha! Nepřekvapuje... - - - - - (Poprvé viděno v oněch dobách trampotných, hodnocení 9.4.2012 při repete na >mrtvé jebničce< 145., komentář zde se zívnutím jako třicátý - 9.4.2012) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Komédia z obdobia rozkvetu socialistickej spoločnosti so všetkým, čo k tomu patrilo ... Nízke platy, karafiáty, úplatky, lacné víno, výmeny bytov a ... crazy rodina, kde sa nedalo ani dýchať. No proste doba, kedy som ešte "žral" Ivanu Andrlovú. Na môj vkus až príliš "streštené". Hrušínský neustále opitý, jeho manželka s vygumovaným mozgom. Zasmial som sa raz na jednom vtípku a inak nič. Jedným z interesantných prvkov bolo stvárnenie Kanyzu a Trávníčka ako "teplých bratov". V tej dobe nevídané, neslýchané .... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné. Na normalizační socialistické brutky se specializuji, ale tohle nebylo ani nechtěně vtipné jak tomu občas bývá. Jasně, v sedmdesátkách a osmdesátkách byla krize s bydlením, leckdo bydlel ještě s prarodiči a tak když se to večer všechno porůznu poukládalo na postele, rozložené gauče a válendy, šel do nějakých těch intimností s novomanželkou asi jen veliký natěšenec .-)... Již toto samo, novomanželé v malém bytě s rodiči kreslí zajímavé kulisy pro komediální zápletky, ale tady to jaksi vyšlo úplně někam až do blba.... S hrůzou jsem sledoval pana Hrušínského jak se jako kapr na břehu rybníka bezmocně plácá v předepsaném textu, se kterým prostě nešlo hrát. A to pan Hrušínský nebyl jediným skvělým hercem v této ,,komedii''. Mihli se tam i Cimrmanovci atd... Film tak poslouží spíše milovníkům knížek pana Petrova - RETRO, kdy si na té malé ploše bytu leckdo vybaví co všechno jsme měli i my doma z toho tehdejšího vybavení domácnosti od květovaných závěsů počínaje po jasně oranžové plastové stínítko lampy konče... Já naštěstí od mala žil v obrovském bytě a tak jsem tyto peripetie nemusel zažívat. Proto asi nejsem schopen ocenit to humorno z nějž opravdu vyčnívá snad jen ten Hrušínský tu si jdoucí do špajzu pro okurku či feferonku... A další co zaujalo byl gay pár Kanyza - Trávníček... Bohužel to celé ale nebylo zábavné a to ani nechtěně .... Dávám tedy za jednu mrtvou korelu či co to bylo. * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Celkem suchá televizní inscenace, kterou ani plejáda dobrých českých herců nedostala do vysokého patra. Výměna malého bytu za větší, a s tím spojené peripetie, ani nijak valně nezní. Vše se odehrává většinou právě v tom bytě a dost se to celé táhne. Velmi často se útočí na to dostat z toho nějaký vtip, ale nebýt pár scének, které si vtipnější záblesk vydupou, dalo by se to projít bez zasmání. Navíc, dneska už to chodí s výměnami bytů jinak. A vtipné mně to připadá o to méně. 40% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Problémy jsou sice zobrazeny dětinsky, ale plně vystihují název komedie. Figurky jsou sice jednoduché, ale skvělé herecké obsazení vyvažuje nedostatky. Rudolf Hrušinský - co slovo, to perla. A postava profesora (Jaroslav Vozáb) přímo cimrmanovská: "Klid, to je vlastně smrt. To je materiál na doktorát." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takových slavných herců v tak zcela zmateném příběhu! Halina Pawlovská se sem pokusila vrazit všechno včetně dvou homosexuálů (v roce 1986!), a podle toho celá ta záležitost vypadá. Postavy vlastně ani nemají nějaké pevnější charaktery, bonmoty moc nefungují, samotná režie je televizně rutinní. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní komedie. Herecké obsazení bylo bezchybné. Akorát nevím, jestli se mi líbili více rodiče mladého manžela nebo jeho mladé manželky. Nina Divíšková hrála opět roli tělocvikářky. Vždycky jsem čekala s jakým načiním vyleze ze dveří. Dagmar Havlová byla taky správně trhlá. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Komediální příběh o soužití dvou rodinných generací v jednom malém bytě. Scénář napsala Halina Pawlowská a je to poznat, její humor mě moc blízký není. Ale film je vtipný hlavně díky "tatíčkovi" Rudlovi Hrušínskému a zaboduje i dvojice "teplých" hochů Jan Kanyza a Petr Trávníček. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný film, který bych si rozhodně netroufl zařadit mezi komedie. Velmi dobré herecké obsazení bohužel potápí slabý scénář a jeho šedivá realizace. I Halina Pawlovská holt usela nějak začínat. Rudolf Hrušínský se sice snaží, až spíše přehrává, jeho "tatíček" je celkově prapodivná postava. V naprosto ničím nevybočujícím dílku z poloviny let osmdesátých mě zaujalo pouze to, že se tehdy kouřilo i u soudu a jak se kšeftovalo s byty. To je více než hodinový film zatraceně málo. A pointa na konci? Nepointa. Jediné světlejší místo je krásný pár chlapců, který mění také byt. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o věčném hledání pořádného bytu pro jednu početnou rodinu žijící v malém bytě. Naprosto skvostný je tady Rudolf Hrušínský. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice hloupost, ale na dnesni dobu celkem povedene retro.-). Ctvrtou hvezdicku za Svandovou a jeji vzpominani... ()

Reklama

Reklama