Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvný příběh o soukromém lékaři, jeho paní a událostech, které ovlivňují život jeho rodiny. Tragikomické portréty figurek a jejich drobné lidské starosti vytvářejí kaleidoskop půvabných dramatických miniatur, tak příznačných pro velký literární talent autora předlohy Karla Poláčka. Autorem scénáře je zkušený scenárista Václav Šašek, režie se ujal významný televizní tvůrce Pavel Háša, který do hlavních rolí svérázného doktora Munoryho a jeho půvabné ženy obsadil Josefa Abrháma a Libuši Šafránkovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

molotov 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení a pohodová hodinka ve společnosti sympatických postav. Rozhodně to lepší z televizní tvorby. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tyto poláčkovské mini mohu kdykoli a měřit třeba na lokty. Obstojně epes, příjemně žoviální. Podobně jako například Michelup a motocykl (1994). Jen houšť a větší kapky. A nakonec to může být i Sváťa. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemné podívání s typicky poláčkovskou atmosférou, jenže na konci jsem se sám sebe zeptal: "O čem to vlastně bylo?" ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příjmené zahřátí duše. Atmosféra první republiky vytvářená nejen rekvizitami pamatujícími na poslední detaily, ale i celkovou atmosférou a chutí herců, kterým je stejně příjemná, jak se samozřejmě (správně) předpokládá, že je příjemná i divákovi. Poláček by autory dramatizace nepochybně hladil po hlavě. Bude to ještě v televizi vznikat? ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kaleidoskop rozkošného poláčkovského humoru ve vynikajícím hereckém obsazení. Libuše Šafránková snad poprvé nehraje sympatickou naivku, ale rozmarnou žárlivku, kterou zajímají jen poslední výkřiky módy. A je to vlastně mnohem zábavnější. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A tak pan doktor si vždycky před sebe postaví aspoň lahvičku Maggi a čte návod.." - "Třeba se konečně dočteš, jak vyléčit vlastního otce.." ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná záležitost, kterou stojí za to vidět, neb je tu Libuška Šafránková v tak trochu jiné roli, v hlavě celkem dost prázdno (jen kostýmky a blůzky) a já jí uvěřila během několika minut, tak výborná a přesvědčivá umí být.. U mě spokojenost, bylo mi potěšením.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Pavel Háša byl mistr televizních inscenací, dokázal z každé látky udělat velmi kvalitní podívanou. Vždycky dokázal vystihnout jakoukoliv dobu, výborně doplnit hudebním podkladem a snímek obsadit skvělými herci. Stejný případ je i tato humorná hříčka podle knihy Karla Poláčka. Když Pavel Háša zemřel, nikdo už ho nenahradil a bohužel s ním zemřely i kvalitní poctivé precizní televizní hry. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo - obycajne dialogy prevazuju a obycajni ludia tiez, mam pre obycajnych ale spatnu spravu :_ nepatria do vseobecneho rozhladu. 20 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Vztah mezi mužem a ženou, jeho odstíny a zákulisí, toť odvěká zásobárna humoru. Tento příběh dokrora Munoryho a jeho paní, k němuž se ještě váže blízké okolí domu a restauračního zařízení, není ničím vyjímečný. Je lehký a popisuje už známé modelové situace, jež mohou mezi partnery nastat. Opravdovou perlou je ale návštěva nemocného hoteliéra s deliriem tremens a následná pitka s jeho synem. Abrhám i Klepl to zmákli na jedničku, válel jsem se smíchy. 80% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Pan doktor je vědec, ale jinak úplný trdlo“… :D „Šťastný to muž, kdo vidí v životě hlavně to dobré. Jsou to často jen chvilky, ale člověk si to uvědomí, až když jsou už pryč….“ Libuška Šafránková už je „pryč“.:-( A člověk si i při vzhlédnutí této „televizní laskominy“ uvědomí, co za úžasnou herečku Libuška byla. Ta její paní doktorová je tedy trošku „sekýrnice“, která řeší hlavně to, kolik nových blůzek či kostýmků by si mohla zase pořídit… Ale celkově jde o moc zajímavou figurku. Dokonalá je hlavně ve spojení se svým tradičním hereckým (ale i životním) partnerem Josefem Abrhámem. Téměř dokonalá je i celková atmosféra 1. republiky, čemuž napomáhá úžasně hravá hudba Petra Mandela. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi tak zůstane v hlavě po tomto televizním snímku je, že manželky doktorů rády nakupují hadříky a pan otec, který nemá nic jiného na práci, než si stěžovat na to, že je blb před ordinací svého syna, kterého pomlouvá. Jak české, jak české. Nehledě na Poláčkův název. 45% = 2/5 ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Příběh sice není až tak zajímavý, ale je tu výborné herecké obsazení a parádní Abrhámův protialkoholický projev u vínka. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Doktor Munory a jiní lidé mě patrně neoslovilo tak, jako řadu zde přítomných, což je škoda. Rád bych ohodnotil lépe, ale prostě nemohu. ()

Reklama

Reklama