Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Revuální groteska plná humoru a překvapení oceněná na festivalu v Montreux třemi hlavními cenami. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus o oživení klasické němé grotesky. Hlavně Vladimír Brodský zde exceluje, jsa silně podporován celou plejádou hvězd českého filmu. Filmeček velice hravý a barevný. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Strážník František Filipovský svádí v parku uprchlíka Vlastimila Brodského navlečeného do růžových dívčích šatiček. Lékař Miloš Kopecký po tom samém vězni v nemocničním pokoji hází injekce, protože se muchluje s jeho sestrou... Kde jinde uvidíte něco takového? Zdeňku Podskalskému se povedlo natočit velmi dobrou grotesku, která ale mohla být o něco kratší. Za pozornost stojí i výborná hudba Luboše Fišera. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Cenami ověnčená groteska pánů Hobla a Moravce se hemží celou plejádou českých hereckých hvězd ve větších či menších rolích, doplněná o jejich německé kolegy, v hlavní roli ovšem jasně dominuje výborný Vlastimil Brodský! Humorem nabitý podrobný návod, jak se utíká z vězení, když u toho nemůžete mluvit :-) Navíc celý příběh pěkně dokresluje Fišerova hudba, takže rozhodně můžu tento snímek doporučit! ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československo-západoněmecká groteska, jejíž ústřední téma je útěk šesti trestanců z vězení. V rolích vězňů můžeme sledovat V. Brodského, J. Libíčka a L. Kostelku a tři německé herce, v dalších doplňujících postavách se objevuje mnoho dalších známých českých herců (lékař M. Kopecký, vychovatelka v dívčí škole V. Ferbasová, zdravotní sestra J. Šulcová, dozorce ve vězení S. Skládal či strážník F. Filipovský). Komediální snímek beze slov režisérů P. Hobla a B. Moravce sice získal na festivalu v Montreux tři hlavní filmové ceny, v mých očích však očekávané kvality a hlavně zábavnosti nedosahuje. Nelze přehlédnout jistou nápaditost a překvapivost ve scénáři, vyznačující se postupným odstraňováním uprchlíků a jistými vtipnými situacemi, avšak ve výsledku pro mě žádné potěšení během sledování čtyřicetiminutového díla nekynulo. Neoblíbenost grotesek má u mě svůj důvod, a tento snímek tento stav jen potvrdil. Převlékání urostlých mužů do růžových dívčích šatů mi žádnou zábavu nepřináší, spíš jen pocit trapnosti a krátkodobé milostné vzplanutí uniformovaného strážníka do takto oděného pana Brodského považuji za hloupé a absurdní. Vynucená afektovanost a tím pádem nepřirozenost hereckých projevů společná všem groteskám mě umělecky neuspokojuje.  Kromě výkonu V. Brodského, jenž herecky ostatní převyšoval, nedokážu nalézt nic pozitivního, co bych mohl napsat o tomto díle. Hodnocení dvěma hvězdičkami je maximum, co mohu tomuto dílu nabídnout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Někdy po dvaceti minutách jsem si uvědomil, že se zde vůbec nemluví a že sleduji pokus o českou grotesku s partou legend českého filmu. Nudil jsem ... víc než je zdrávo. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Praze na Malé Straně, Malostranském náměstí, Hradčanech, Staroměstském náměstí. (M.B)

Reklama

Reklama