Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Revuální groteska plná humoru a překvapení oceněná na festivalu v Montreux třemi hlavními cenami. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Strážník František Filipovský svádí v parku uprchlíka Vlastimila Brodského navlečeného do růžových dívčích šatiček. Lékař Miloš Kopecký po tom samém vězni v nemocničním pokoji hází injekce, protože se muchluje s jeho sestrou... Kde jinde uvidíte něco takového? Zdeňku Podskalskému se povedlo natočit velmi dobrou grotesku, která ale mohla být o něco kratší. Za pozornost stojí i výborná hudba Luboše Fišera. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Cenami ověnčená groteska pánů Hobla a Moravce se hemží celou plejádou českých hereckých hvězd ve větších či menších rolích, doplněná o jejich německé kolegy, v hlavní roli ovšem jasně dominuje výborný Vlastimil Brodský! Humorem nabitý podrobný návod, jak se utíká z vězení, když u toho nemůžete mluvit :-) Navíc celý příběh pěkně dokresluje Fišerova hudba, takže rozhodně můžu tento snímek doporučit! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Někdy po dvaceti minutách jsem si uvědomil, že se zde vůbec nemluví a že sleduji pokus o českou grotesku s partou legend českého filmu. Nudil jsem ... víc než je zdrávo. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus o oživení klasické němé grotesky. Hlavně Vladimír Brodský zde exceluje, jsa silně podporován celou plejádou hvězd českého filmu. Filmeček velice hravý a barevný. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Groteska beze slov, plná velkých českých hereckých jmen (s malou německou výpomocí), která přes to všechno tak nějak nefunguje, jak by mohla. Některé scény jsou kouzelné, některé očekávatelné a některé jenom nudné. Mimochodem taky velmi nenápadná první „role“ Terezy Brodské. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Parádně jsem se pobavila, hlavně u scénky v parku Filipovský-Brodský coby strážník a panička v růžovém. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

1. cena Zlatá růže, Cena novinářů a Zvláštní cena města Montreux - televizní festival zábavných filmů Montreux 1970. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československo-západoněmecká groteska, jejíž ústřední téma je útěk šesti trestanců z vězení. V rolích vězňů můžeme sledovat V. Brodského, J. Libíčka a L. Kostelku a tři německé herce, v dalších doplňujících postavách se objevuje mnoho dalších známých českých herců (lékař M. Kopecký, vychovatelka v dívčí škole V. Ferbasová, zdravotní sestra J. Šulcová, dozorce ve vězení S. Skládal či strážník F. Filipovský). Komediální snímek beze slov režisérů P. Hobla a B. Moravce sice získal na festivalu v Montreux tři hlavní filmové ceny, v mých očích však očekávané kvality a hlavně zábavnosti nedosahuje. Nelze přehlédnout jistou nápaditost a překvapivost ve scénáři, vyznačující se postupným odstraňováním uprchlíků a jistými vtipnými situacemi, avšak ve výsledku pro mě žádné potěšení během sledování čtyřicetiminutového díla nekynulo. Neoblíbenost grotesek má u mě svůj důvod, a tento snímek tento stav jen potvrdil. Převlékání urostlých mužů do růžových dívčích šatů mi žádnou zábavu nepřináší, spíš jen pocit trapnosti a krátkodobé milostné vzplanutí uniformovaného strážníka do takto oděného pana Brodského považuji za hloupé a absurdní. Vynucená afektovanost a tím pádem nepřirozenost hereckých projevů společná všem groteskám mě umělecky neuspokojuje.  Kromě výkonu V. Brodského, jenž herecky ostatní převyšoval, nedokážu nalézt nic pozitivního, co bych mohl napsat o tomto díle. Hodnocení dvěma hvězdičkami je maximum, co mohu tomuto dílu nabídnout. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší česká groteska... Především Vlastimil Brodský se tady mohl předvést v celé své komické kráse, a jeho scéna v parku, kdy je navlečen do dámských růžových šatů, a "koketuje" se strážníkem Filipovským je k popukání... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Legendární herci nacpaní do předlouhé grotesky. Bohužel právě to je jejím největším problémem. Že je moc dlouhá. Dobré vtipy se míchají s trapností. Neviděl jsem předtím žádnou českou grotesku, ale na Chaplinovské grotesky to samozřejmě nemá. A hudba byla vcelku povedená. ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

I po těch bez mála 40letech je to stále groteska, která více než pobaví a na české poměry je to snad nejlepší, kterou jsem kdy viděl. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2009-01-04] * Klasická groteska, ovšem natočená v roce 1970: Šestice vězňů prchá a posléze prchne z vězení. Pátrání po nich však pokračuje, a tak se musejí i nadále skrývat a utíkat. * Gagy nejsou až tak nové či vtipné, aby nenudily. Rušivě působí i (koprodukcí podmíněná) účast německých herců. ()

Reklama

Reklama