Reklama

Reklama

Zábavný pořad s oblíbenými komiky Jiřím LábusemOldřichem Kaiserem jako účastníky netradičního televizního vysílání. (Česká televize)

Recenze (50)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna scénka lepší než druhá, byla velká škoda, když se ČT zalekla a Zeměkouli zřejmě kvůli tomu, že se jí nesmál úplně každý, nemilosrdně zařízla. Dnes už je řada skečů naprostou klasikou (můj oblíbený poctivý nálezce, vražda mečem, neskutečně trpělivý stavitel modelů, "Gavarite pa ruski?" na Rudém náměstí... a mnoho dalších) srovnatelnou s tím nejlepším z Kouzelníka a já coby člověk beztelevizní doufám, že ČT jednou napadne tuhle srmšť vydat na DVD. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hodnotím Silvestrovský večírek Zeměkoule (vysíláno 30.12.2013 na ČT2). No to teda bylo originální! Hrůza. Samotný nápad různých rolí dvojice Kaisera a Lábuse mi osobně není vůbec blízký, no ale budiž. Proč však využívat cizí nápady a ty jakýmisi podivným způsobem parodovat? To není žádné umění. Když Lábus převyprávěl vyprávění Vládi Menšíka o vománkovém vínu, ještě to ujde. Ale scénka Holzmanna a Janžurové o prodeji lístků s maškarními maskami je navýsost trapná a ubohá. Nemluvě o šílené Lábusově písničce, kde przní moravské lidové písně, a Kaiserově parodii při písničce Karla Kryla Bratříčku, zavírej vrátka. A co tam propána dělal ten opravdový nefalšovaný striptýz? Nevkusné. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Oproti zdejšímu průměrnému hodnocení si myslím, že si Kaiser s Lábusem v tomto projektu stále udržovali vysoký standard a polevovali jen zřídka. Jestli jsem ale něco už v době premiéry oceňoval, tak to byly opravdu hluboce promyšlené postavy fiktivních redaktorů. Před osmi lety bych klidně dal i těch pět hvězd, teď se moje hodnocení usazuje na rozumnějších čtyřech. Jinak srovnání s Tele Tele je v tomto případě celkem zavádějící. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nešlo o tak slabou záležitost, jak si někteří myslí. Chválím Lábuse s Kaiserem za odvahu. Nebáli se ničeho. Doufali v úspěch, který se myslím dostavil. Já jsem měl Zeměkouli svým způsobem rád. Škoda, že pořad už neexistuje. Společnost by se pobavila a dnešní mládež by poznala, jaký byl humor. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale co si hlavně pamatuju z tohoto opravdu vtipného pořadu( jak vidím tento názor se mnou sdílí jen pár jedinců) je scénka s OSOU.Nechápu to ale vždy když si na ni vzpomenu vzbuzuje to ve mně záchvat smíchu. Je mi líto že to zrušili, protože po České sodě tady chyběl takový typ humoru.S Tele Tele se to srovnávat nedá, to je úplně úplně jinde a mnohdy za hranicí dobrého vkusu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama