Reklama

Reklama

Úzkosti a jejich lidé

(seriál)
  • Švédsko Folk med ångest (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bankovní loupež a spousta rukojmích na prohlídce bytu, ale kdo to má na svědomí? Policie si neví rady a pro jistotu podezírá úplně všechny. (Netflix)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absurdita Skandinávcům není cizí. Fredrik Backman s ní umě pracuje ve svých knihách a filmaři ve Švédsku se po ní sápou jak protržení. Úzkosti jsou možná slabší adaptací jeho knih, ale pro svoje krátké díly a rychlý průběh nejsou ztrátou času. Taková švédská klasika. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Detektivky vznikající v severských zemích rozhodně nemusí být psychicky náročným krvavým dramatem a přitom můžou být skvělé. Anxious People přináší příběh dvou policistů, jednoho lupiče a několika jeho rukojmí, který je nabitý lidskostí, humorem a skvělými herci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ke knížkám sem se sice ještě nedopracoval,ale jinak mě prozatím filmové/seriálové zpracování Backmanova díla nezklamalo a ani Úzkosti a jejich lidé nejsou výjimka.Jde sice o jednohubku o jedné nepovedené loupeži a partě rukojmích,která se postupně různě zamotává a proplétá,ale bavil sem se celou dobu.I ten náznak přesahu s poselstvím mi tu přišel úplně v pohodě.Klidně víc takových severských hříček...75% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Treba si uvedomiť, že to, čo ste sa rozhodli pozerať je komédia. Navyše severská komédia. Po prvých dvoch častiach som bola sklamaná, ale našťastie som sa rozhodla vydržať. Potom sa začala moja myseľ rozjasňovať a prijímať zvuk aj obraz. A ten nápad bol nakoniec dobre stráviteľný a aj vtipný. Postavy hlavných desiatich predstaviteľov ako vystrihnuté z uleteného leporela. Hlavná dvojica vyšetrovateľov – otec a syn, už len oni dvaja stáli za ten čas. Príbehy ostatných postáv sú vzájomne prepletené a budú sa vám postupne rozbaľovať pred očami. Príjemne strávené popoludnie. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic extra, ale je to opak. Párek dvou policajtů otec a syn, co si hraje na detektiva. Každý díl odkrývá puzzlik do tajenky, co se asi stalo. Musela jsem to zkouknout na jeden nádech. Knihu neznám, ale filmové zpracování je fajn. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Specifická švédská krimikomedy, která by podle mého v jiné zemi neobstála, nebo možná jo. Párek rodinných polišů, kterým uteče bankovní lupič před očima je neuvěřitelný. A jak to neuvěřitelně začalo, tak to i tak končí. Je to vlastně všechno tak zvláštní až je to zajímavé. Jo, stálo to za to dívání. Za mě 85% ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Dobří lidé to žijí v tom Švédsku...:) a nebo taky ne... ale na plátně vás o tom teda dokážou přesvědčit celkem věrohodně. Zajímavé, vtipně propletené a hlavně lidské! Finále je sice hroznej doják, ale co, za všechnu tu lásku a dobro jim to klidně odpouštím:) ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevěděla,co od toho čekat,tak jsem raději nic nečekala,nečetla a pustila. Zaujal mě trailer a název, a samozřejmě sympatická parta seveřanů. Musím říct,že začátek se rozjížděl pomalu,ale dala jsem tomu šanci. Po prvním dílu jsem zhltla i zbytek jedním dechem. Vtipné,citlivé,dojemné,napínavé...Moc hezky lidsky zahrané,cítila jsem se všech postavám tak nějak blízko,fajn zápletka,trochu mi to přišlo jako Na nože. Více takových rádoby odpočinkových snímků. Na pozadí zdánlivě chabého a utopického příběhu se odehrávají niterné trable nás všech. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mě nepůsobil nejlépe, postavy i jejich představitelé mi byli nesympatičtí a nemohl jsem pochopit, proč se chovají jako absolutní trotlové. Předlohu jsem neznal a po prvním dílu jsem se chtěl na celý seriál vykašlat. No a udělal bych chybu, protože rozjezd tohoto seriálu byl pozvolný, ale stále a stále rychlejší. V dalších dílech už jsem si našel k postavám i jejich představitelům vztah a byly mi čím dál sympatičtější. No a nakonec jsem vlastně velmi spokojen. Herecké výkony dobré a příběh super. Chce to jen vydržet a nechat si autory poskládat střípky příběhů jednotlivých postav dohromady. Takže jo, díky moc za příjemně strávený čas. ()

Alisce 

všechny recenze uživatele

Z knížky jsem byla uchvácená, seriál byl fajn, ale není to úplně ono. Postavám nedali takový prostor, jaký by si zasloužili. A musím říct, že jsem si ty postavy představovala úplně jinak. Kdybych nečetla knihu, ohodnotím lépe, ale takhle mi to připadá poměrně ochuzené. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Moc povedená severská a místy komediální mini detektivní série. Od táty a syna, přes všechny zájemce až po rozuzlení. ()

Patasm 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou syrovou severskou detektivku, tohle je něco úplně jiného. Ale nemohu říci, že horšího.  Ze začátku jsem si myslel, že to bude rádoby komedie o policajtech, co doteď řešili jen neuklizená psí hovínka a kteří se najednou dostali k loupeži. Ale postupem času se začal příběh zamotávat, aby se na konci mile rozpletl.  Doporučuju jako jednohubku na volné odpoledne. 65% ()

Reklama

Reklama