Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

golfista 

všechny recenze uživatele

Gangsterský film o jedné zpackané akci, který by evidentně chtěl dosáhnout kvalit "Gaunerů", ale Fleder není Tarantino a Garcia není Keitel. Nicméně určitě nadprůměrný film. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalit a výjimečnosti Pulp Fiction ani Gaunerů to nedosahuje, ale stejně má dost co nabídnout. Třeba Christophera Walkena coby Zadumaného Muže nebo Steva Buscemiho v jeho jednoznačně nejnamachrovanější roli. A ještě tu je gangsterská láska, zajímavá vypravěčská metoda a leccos dalšího. Rozhodně doporučuju. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinovek je zde zcela zřejmá a bohužel v porovnání se snímky Pulp fiction a Gauneři by Co dělat v Denveru, když člověk nežije nespíš nedopadl nejlíp. Pokud se však na chvíli odprostíte od geniality těchto dvou filmů, zjistíte, že i tenhle film má rozhodně co nabídnout... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Z žánru tarantinovské "postmoderní" gangsterky se jedná určitě o nadprůměrnou záležitost, která se většinou nebere příliš vážně - a ta sentimentální místa o lásce, přátelství a dokonce rodičovství představují odlehčení, které se dá vcelku snadno překousnout. Zaujmou rozhodně dobré herecké výkony (mě překvapil zejména Treat Williams) a celkově "konsistentní" galerie klaďasů i těch "zlých" vrahounů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela to šlo kvůli Buscemimu a Walkenovi. Andy Garcia je sympatickej akorát sem nemoh přenýst přes srdce že Mr. Pššta oddělá magor co žere hovna. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(spíš 3,5*, ále co, docela jsem se bavila a možná bych někdy mrkla znova ... Buscemi potěšil; to, jak dopadl, už méně) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po úspechu Quentina Tarantina zrazu chcel každý producent svoje Pulp Fiction. Garymu Flederovi sa to náhodou celkom podarilo. Dal dokopy zaujímavý herecký tím (Andy Garcia, Steve Buscemi, Christopher Walken, fakt banda na pohľadanie), zvláštne záhadnú atmosféru a vôbec, scenár Scotta Rosenberga (Príbehy z hrobky) odsýpa ako sa patrí. O napätie, nepredvídateľný koniec a svojský zmysel pre humor nie je núdza. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Gangsterka inspirována Tarantinem, ovšem poněkud temnější se skvěle obsazenými magory Buscemim a Treatem Williamsem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl fakt dobrej, ale ve druhý polovině jsem se u toho docela nudil. A čekal jsem, že Steve Buscemi bude mít trochu větší roli. Jinak nejvíc mě bavila postava psychopatickýho žrouta hoven, kterýho hrál Treat Williams. 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, kterou v telce jen tak nenajdete. Možná i kvůli tomu zvláštnímu názvu. Ale jinak to dnes možná funguje lépe než tehdy a užil jsem si to. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dřív běhal mezi nimi, teď je jakýmsi pěšákem v záloze, takže když si mafiánský boss vzpomene, že zrovna tuhle službičku by nejlépe zvládnul Andy Garcia, na zdánlivě jednoduchý úkol musí kývnout. Domluví se se starou partou násilníků, zlodějů a hlavně loserů (jeden má za boxovací pytel mrtvolu, další je promítačem pornofilmů), ale za deštivého večera se v policejních uniformách leccos zvrtne. Takhle si to místní boss upoutaný na invalidní vozík (v obvyklé démonické show Christophera Walkena) nepředstavoval. Gary Fleder byl toho času nováčkem, snažil se svést na tarantinovské vlně, svému kousku předal auru tajemna a nevyhnutelnosti, s atmosférou je snaživý, ale nikdy vyloženě nestrhne. Ani scénárista Scott Rosenberg, který stojí i za peckami Con Air nebo 60 sekund, nakonec nepřekvapí. Takže nejsilnější je tenhle thriller v hereckém obsazení. A na Gabrielle Anwar se vždycky dívalo skvěle. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro chlapce byla určena troška akce, pro holky Garciův pohled, po kterém měly tampony vyletovat z drážek a intimky bobtnat do nečekaných rozměrů. Obzvláště když dámy viděly že jim konkurují takové exempláře, jako Balková a to druhé, jen o krapátek pohlednější strašítko. Tak - to asi vyšlo, ne? S odstupem let je zjevné, že kultem se film nestal, protože jde spíše o druhořadou gangsterku, kde je vše ,,o něco horší, než tam, odkud se čerpala inspirace". Za poznámku stojí role mého oblíbeného Buscemiho. Hodil se na ni asi tak, jako Hurvajs na proděkana pro akademické záležitosti. Kromě toho si málokterý (úspěšný) nájemný řezník počíná natolik zhovadile, riskantně a nápadně, jako bylo dáno do vínku jeho figuře. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterka, ktorá naviazala na vtedajší úspech Pulp fiction s výborným hereckým obsadením, kde každý z hercov má dosť silný part a celkovo aspoň ja mám taký pocit, že sa režisérovi výborne podarilo každej postave nadeliť primerane vyrovnanú dávku sympatií. A.Garcia sa do úlohy perfektne hodil a všetci, ktorých si vybral do partie sú viac či menej známy a kvalitní herci. Asi najväčším prekvapením je Ch.Loyd, ktorý si zahral asi najepšiu (hoci malú) postavu v celej svojej kariére. V úlohe nájomného vraha sa predstaví skvele nenápadný S.Buscemi, postupne likvidujúci partiu "svätého Jimiho", ktorá zbabrala dosť jednoduchú, ale netradičnú úlohu. Chladný a invalidný boss pre nich zvolil slávne nepopulárny spôsob smrti-pohanku. Každý z partie sa rozhodol čeliť rozsudku smrti po svojom... Jeden z malých veľkých gangsterských filmov, ktoré zatiaľ nevydal žiaden z distribútorov na DVD. Svojho času som tento film na VHS zbožňoval. Film 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Díky zvučným jménům jsem čekal více. Srovnání s garážovými Gaunery se nabízí díky zpackané akci, kterou mafiáni zvorali. Tím ale srovnávání končí. I když se všichni snažili co to dalo, bylo to o level níž. Mám rád mafiánské filmečky, ale tohle byl takový filmík na sobotní večer který vám adrenalin moc nenapumpuje.... Průměr. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn oddychová, gangsterská filmová zábava s humorným nadhľadom. Niečo v štýle Tarantina alebo Guy Ritchieho, no nebolo to tak celkom ono. Chýbal tomu nejaký hlbší zmysel, viac hlášok a lepšie, prípadne i zábavnejšie rozuzlenie na záver. Ale pár scénok sa celkom vydarilo, najviac asi tak tá samotná pobabraná akcia, tá nemala chybu. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jimmy si najmä na prácičku, na ktorú je najatý uber gangstrom- Walkenom s mŕtvym vtákom, päť ksichtov na pohľadanie a musí mu byť hneď zrejmé, že s nimi ide to poriadneho rizika. A nevyplatilo sa, holt jednoduchá záležitosť sa skomplikuje vzbŕklosťou aktérov. Až máte dojem, že nie sú mentálne úplne v poriadku a vlastne ani vzhľadom na priebeh celej akcie som nenašiel dôvod, prečo by som im mal držať nasledujúce minúty palce pri unikaní nájomnému vrahovi. Sympatický tu sú v podstate iba Garcia v nevkusnom deväťdesiatkovom XXL obleku a jeho milá. To je aj Lloyd, ale keďže má na svedomí to, čo má, si nič dobré nezaslúži. Filmársky sa Fleder chcel trochu vytiahnuť a tak tu máme vsuvky s odkazmi od mŕtvych a snové, patrične gýčovo ladené scénky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mnozí tu vidí podobnost s Tarantinem, já spíše s bratry Coenovými. Parta rozdílných charakterů a jednoduchý plán, který končí masakrem a dalšími vraždami. Bohužel Fleder není ani jeden z Coenů a scénárista se také nijak nevytáhl. Jediným originálním prvkem, tak je obsazení Buscemiho do role super zabijáka. ()

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama