Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (308)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet je skvelý, scenár slabý. Cage a Hoult sú v ústredných postavách perfektní, zvyšok je obsadený väčšinou veľmi nevhodne. Historický prológ je výborný, zvyšok filmu (95%) sotva priemerný. Chémia medzi Houltom a Awkwafinou je doslova nulová. A tak by sme mohli pokračovať ďalej. Jednotlivé žánre koexistujú medzi sebou veľmi zvláštnym, za mňa nevhodným spôsobom a podobne mi nesadol ani film ako celok. Ale plne chápem, prečo môže ísť pre viacerých divákov o príjemné prekvapenie a srdcovú záležitosť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď sa film natáčal, tvrdil Nicolas Cage, že ponúkne inovatívnu a svojskú verziu Draculu. To bola hlavná inšpirácia pre mňa, tento snímok zhliadnuť. Nevadil mi necharizmatický Nocholas Hoult, stále v tom istom móde hrajúca Awkwafina, či je to táto muzika, JUMANJI, či dámska Oceánovka. Chcel som svojho obľúbeného herca opäť vidieť v niečom, čo dokáže naozaj iba on. Nedošlo k tomu, ale nezazlievam. Prezlečený za žánrového konzumenta som dostal to, čo sa dalo čakať. Horor akčný, s prehrávaím a CGI gore. Nečakajte bašavel, čakajte diskotéku. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Renfield sloužil Drákulovi dlouhá léta a nechal se jím terorizovat. Teď má ale šanci vzít roha a být konečně šťastný, jenže ve světě zkorumpovaných poldů, gangsterů a naštvaných upírů to nebude mít snadné. Stejně jako vy, pokud vyrazíte do kina. Renfielde je přeplácaná nuda, která neví, čím chce být, a tak zkouší být hororem (neděsí), komedií (nebaví), akční podívanou (blbě sestříhanou) i psychologickým dramatem (nepříliš funkčním). No a Nicolas Cage tu jede na půl plynu, takže to není ani zábavně divné. Odfláknutý film, který stojí za to vidět snad jen proto, abyste mohli sledovat, jak se to celé tvůrcům sype pod rukama. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $65miliónov║ Tržby USA $17,152,625║ Tržby Celosvetovo $26,321,009▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Teraz už riadne vypriahnutý béčkar Nicholas Cage postraší vo filme s áčkovým rozpočtom. Vo výsledku pohodový skoro úlet. Pravežne pobaví, akcia v pohode aj gejzíry krvi. /60%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Každý Drákula má svého Renfielda. Služebníka v dobrém i zlém. A ten náš Renfield se dostal s mocným upírem až do naší současnosti, kde čeká, až  se jeho pán zotaví z téměř jisté smrti. Krev je pro něj životadárná tekutina, takže v rámci svého uzdravování je nutné zakousnout i nějakou tu oběť. To jeho sluha si pro změnu vystačí s konzumací brouků, po kterých se stává nepřemožitelným. Zjednodušeně by se o tomto hororovém počinu dalo napsat, že Nicolas Cage zparodoval Drákulu. Všechno tomu nasvědčuje, Cage celkem úspěšně přehrává, většina děje se nedá brát moc vážně, akce je prolnutá abnormálními litry krve a utrhanými končetinami, což také působí vesměs nadsazeně. Renfield chodí na skupinovou terapii a ve městě sídlí legrační drogový mafián (Ben Schwartz) se svojí matkou (Shohreh Aghdashloo). Těžko z těchto a takto nastavených dějových aspektů se u diváků dostaví pocit strachu, jak by to u hororového kousku mělo být. Masky a technické atributy jsou na kvalitní úrovni. Ač film pojednává o vládci upírů, není dění zasazeno jen a pouze do tmy, která krvesajnému monstru prospívá, ale bitky a akční střety si užijeme i ve dne. I tak vyvstal problém s režijním přístupem Chrise McKaye, který film mohl obohatit o větší invenci. Vzniklo neodbytné přesvědčení, že se na této látce mohlo zapracovat přece jen víc. Režie postrádala cit pro větší rozpracování scén, a jelikož film má jen 90 minut a tedy se spěchalo, režie přistoupila i na jistý mechanismus jednotlivých scén. Nicolas Cage a Nicholas Hoult jsou vydařená dvojka. Nevadil ani větší prostor pro divácky neoblíbenou Awkwafinu v roli policistky. I s upírem může být legrace. Začne-li cenit svoje řezáky, úsměv sice poněkud tuhne, ovšem jakmile se vše kolem něj zbarví do ruda, může si divák vybrat, jestli se chce chechtat, nebo si bude úlekem strkat hlavu pod polštář. A obojí je v tomto případě zcela správně. 7/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama