Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká dobrodružná komedie Kena Kwapise představuje muzejního kurátora Nicka Deezyho (Jeff Goldblum), který má zvláštní dar „přečíst” minulost každého předmětu, jenž drží v ruce. Sylvia Pickelová (Cyndi Lauperová) se prý zase dokáže radit s duchem jménem Louise. A Harry Buscafusco (Peter Falk) je lovec pokladů. Ten se k podařené dvojici, která míří do Ekvádoru, přidává a namluví svým společníkům, že chce v Andách najít ztraceného syna. Jenže všechno je trochu jinak. Tahle cesta totiž má ve skutečnosti vést k nalezení pokladů ztracené civilizace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že viac ako vydarené dobrodružstvo, s vydareným párikom a vydareným scenárom. Škoda len toho komerčného neúspechu. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám velice kladný vztah. Viděl jsem ho už kdysi dávno jako náctiletý a v té době mi velmi učaroval. U mě je to tak, že vnímám film silněji, když se na něj dívám sám. Nevím, jestli tomu tak také bylo. Každopádně ten pocit tady je i po znovuzhlédnutí po asi dvaceti letech. Proto tuto dobrodružnou komedii hodnotím poměrně vysoko. Zřejmě až přemrštěně vysoko. Jenže je to prostě moje vzpomínková záležitost. Navíc miluji folklórní jihoamerickou hudbu. Když k tomu přičtu mystickou andskou krajinu a tanec v hotelové restauraci s otevřenou střechou, při němž mi hrají hudebníci ála "Kukurukuku", není opravdu co řešit. Mimo jiné mám velice rád Jeffa Goldbluma. Cyndi Lauper je dobrá zpěvačka a i jako herečka zde předvedla roztomilý a sympatický výkon. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Hehe! Náhodou, mě to docela pobavilo. Dobrodružná komedie se Cyndi Lauper? Proč ne! Bylo to roztomilé, dost vtipné, ironické, a rozhodně se to ani trochu nebralo vážně. Bylo pěkné že brali psychotroniku prostě jako součást filmu, a nikde se neukázalo, že jsou to nakonec podvodníci, nebo že něco takového je směšné a v podstatě neexistující. Peter Falk byl naprosto skvělý, náhodou je fajn že i velcí a kvalitní herci občas natočí nějakou úsměvnou pitominku pro děti. Je to jako Indiana Jones v hodně absurdní a praštěný verzi. Triky to má strašně slabé, a zápletku více méně taky, ale o to tu vůbec nejde. Jde o srandu, přehnané hraní, a absurdní dialogy. Taky o Jeffa Goldbluma v roli Nicka, vážně velmi příjemné zpestření. Intelektuální hodnota je nulová, to je jasné. Ale kdo se občas rád trochu nezasměje? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá dobrodružná komédia, ktorá stojí na skvelom hlavnom hereckom triu: naivnej Cyndi Lauper, zmätenom Jeffovi Goldblumovi a excentrickom Petrovi Falkovi. Oddychové 80s. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hudba: James Horner. (rawboy)
  • Filmový debut zpěvačky Cindy Lauper. (rawboy)

Reklama

Reklama