Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (198)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím nejlepším způsobem béčkový/brakový mix Jamese Bonda a Sherlocka Holmese z amerického zapadákova. Ovšem se suše hláškující a kosti drtící 190 centimetrů vysokou 100 kilogramů vážící mašinou s býčí zarputilostí, přímočarostí a emoční zakrnělostí téměř ve stylu Arnolda z Komanda v hlavní roli (třeba poslední epizoda má opravdu velmi blízko ke klasickému finále akčního béčka z 80./90. let :). Kdyby měl John Matrix tedy vedle schopností recyklovat lidský odpad též silně rozvinuté detektivní schopnosti. A Komando bylo krimi thriller s dobře promyšleným dějem plným zvratů, obstojně prokreslenými a sympatickými vedlejšími postavami a správně brutálními, všehoschopnými padouchy. Četl jsem alespoň deset knížek série a až na pár malých problémů nemám, co bych této adaptaci první knížky (nebo adaptaci postavy Jacka Reachera obecně) vytkl. Ale pro úplnost těch pár negativních věcí vyjmenuji - první epizodu jsem si musel na Alana Ritchsona v roli Reachera přece jen zvykat (protože jsem si ho představoval ještě trochu jinak - "hranatějšího" a o něco víc old-school charismatičtějšího), pocitově se pár epizod táhlo, několik věcí asi mohlo být vynecháno a v druhé polovině děj sem tam přišel s nějakou hloupostí. 7,7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"MYSLÍM, ŽE NAJDU VŠECHNY ZODPOVĚDNÉ A KAŽDÉHO Z NICH ZABIJU." A Alan Ritchson má postavu a kukuč přesně na to, aby tato slova nebylo možné bráti na lehkou váhu :-) Nebylo to věru vůbec zlé (a to patřím k fandům Reachera v podání Toma Cruise, byť Ritchson odpovídá knižnímu popisu asi přeci jenom lépe), nepřišlo mi to nějak zvlášť náročné na produkci, o to větší respekt nad tím, jak kompaktně se to celé na poměrně velké ploše 8. dílů prezentuje. Snad až ten závěr bych možná trošku zintenzivněl... Další nášup bych si klidně dal s předstihem a budu jej vyhlížet. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak máte chuť na nenáročnú, béčkovú, akčnú, chlapácku záležitosť, ktorá sa nehraje na niečo viac než je, tak ste na správnej adrese. Alan Ritchson je hora svalov, ktorá úprimne strčí horu menom Dwayne Johnson do kapsy. Alanove herecké schopnosti sú rozhodne pestrejšie. Zápletka fajn, ostatní herci primeraní rozpočtu a celkovým ambíciam, akcia ak je v nej Reacher správne testosteronová. Vykašlite sa na nepodarky typu Noční agent, alebo zbytočne prechválené Banshee. Tu si užijete nabušeného vyšetrovateľa s dobrým postrehom, odhadom a zmyslom pre detaily. Áno, Reacher má chyby a rezervy, ale v rámci jasne definovaného žánrového zaradenia je to presne to, čo to byť má. Druhá séria je o niečo málo menej vydarená. Nie zásadne, ale je tam menej toho dedukovania, viac pletiek a vzťahov a viac akcie. Stále však dokázalo splniť očakávaný účel. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jack Reacher je skvelá postava. Ostatne, na poli literatúry nefunguje od polovice 90. rokov len tak zo srandy. Je to buldozér a hoc sa Tom Cruise snažil a ja si to vážim, fyzickým zhmotnením „pravého“ Reachera je až Alan Ritchson. Pôsobí dojmom, že obe série Jacka Reachera poňal ako kasting na nového Terminátora. Tvorcovia si našťastie uvedomili, akú šťastnú ruku mali pri voľbe tohto herca a tak mu podriadili množstvo (nielen akčných) scén. Už Childove knihy rapídne ťažia z toho, že Reacherovi to nielen brilantne myslí, ale je to hora mäsa. Akonáhle má zdolať viacero plotov za sebou, trápne sa nezdržuje preliezaním, ale proste v plnej rýchlosti prebehne skrz nimi! V ostrom kontraste s jeho dedukčnými schopnosťami (na aké sa miestami nechytá ani Poirot s Columbom) sú scenáre, ktoré sú miestami také stupídne, že pri nich budete zbedačene krútiť hlavou. V druhej sérii logických lapsusov ubudlo, ale ku koncu opätovne začali mať žiaľ stúpajúcu tendenciu. Čo sa akcie týka, prvá sezóna predstavovala sklamanie, keď po úvodnom vybúchaní na väzenských záchodoch zvyšok nestál za veľa. Druhá séria skóre vylepšila. Skoro v každej epizóde nájdete minimálne jednu obstojnú, hoc nie zázračnú akčnú sekvenciu. Kým v prvej sérii má Reacher za parťákov osadenstvo policajnej stanice, ktoré akoby vypadlo zo sitkomu o Šmolkoch, i v tomto smere druhá séria predstavuje zlepšenie: zasadila Reachera do širšieho kontextu ako „otca svojich mužov a sexoša svojich žien“. V druhej sérii si to užili najmä Robert Patrick, hulvátsky Domenick Lombardozii a Maria Stern. Po istom sklamaní z prvej série som na druhú nemal veľkú chuť, ale musím uznať, že som (napriek miestami fakt natvrdnutým scenárom) spozoroval stúpajúcu kvalitu, takže sa de facto teším na tretiu. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Reacher je jedna z mých oblíbených knižních postav a když jsem slyšel, že dojde na jeho seriálové zpracování, tak jsem byl nadšený. O to víc, když za seriálem stojí Amazon, který už mi jednou dokázal, že zvládne na jedničku zpracovat knižní postavu, kterou mám rád – Bosche. Spousta lidí s oblibou kritizuje film o Reacherovi, kdy byl do hlavní role obsazen Tom Cruise. Já jsem se ke knížkám dostal až poté, co jsem viděl první film a i když mi Cruise nevadil, tak musím uznat, že Lee Child ho popisoval jinak. Lee Child ho popisoval víc jako Alana Ritchsona a ten mi tak do role seděl bez sebemenšího problému. Jatka (Killing Floor) jsem četl a Reacher si mě právě tam získal a nejinak je tomu u seriálu, který mě okamžitě vtáhnul do děje. A přijde mi, že se jim podařilo adaptaci dobře upravit do modernější doby a přitom zachovat základ, stejně jako tomu bylo právě i u Bosche. Akce stála za to a už od seznámení ve vězení to mělo správný spád. Kosti praskaly často a ten pocit z knížek, o nepřekonatelném Reacherovi, to dokázalo  úplně bez problémů vyvolat. Nenacházím v podstatě žádné velké mínusy, plní to přesně to, co by mělo. Pokud se vám líbí knížky s Reacherem, tak si seriál užijete. Já se s chutí podíval na celou řadu, jen škoda, že to čekání na další bude dlouhé. Ale třeba mě to aspoň donutí k tomu, abych si přečetl některé z novějších případů Reachera. Knižních příběhů je něco přes dvacet, takže bych se nedivil, kdyby tady s námi seriál několik let byl. 2. série - U druhé řady jsem neměl tu výhodu, že bych četl předlohu (Bad Luck and Trouble), ale to mi nijak nezabránilo v tom, abych si ji užil. Pořád to byla solidní akční zábava, i když musím říct, že se z toho vyklubala větší týmovka než jsem čekal. Z knih mám přeci jen o něco radši, když Reacher pracuje sám a třetí série by nás měla znovu vrátit právě do této polohy. Tak nezbývá než doufat, že se vrátí nadšení, které tady bylo po první řadě. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (24)

  • Dle prvního oficiálního traileru je zjevné, že děj první série přímo vychází z děje první knihy Lee Childa o postavě Jacka Reachera, a sice knihy „Jatka“ z roku 1997. (Thommy91)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama