Reklama

Reklama

Blade of the 47 Ronin

Trailer

Obsahy(1)

Uběhlo 300 let od událostí ve snímku 47 róninů a nyní samurajské klany žijí v naprostém utajení v moderním světě. V Budapešti se z ničeho nic objeví černokněžník Yurei (Dan Southworth), potomek čarodějnice, kterou před mnoha staletími zabil jeden ze 47 róninů. Yurei chce dosáhnout své pomsty. Hodlá spojit dvě poloviny mocného meče Tengu a vyhladit úplně všechny samuraje. Jenomže je tu i nová třída válečníků, kteří mají za úkol zabránit tomu, aby se hledaný meč dostal do nesprávných rukou. Prastaré proroctví ale říká, že meč dokáže ovládat pouze potomek jednoho ze 47 róninů. Jedině tento potomek může porazit to strašlivé zlo. Lord Shinshiro (Mark Dacascos) zjistí, že člověkem z proroctví je pouliční Newyorčanka Luna (Anna Akana). Rónin Reo (Mike Moh) a jeho učednice Onami (Teresa Ting) jsou pověřeni tím, aby z Luny vycvičili bojovnici, kterou tak zoufale potřebují k poražení Yureiově mystické magie. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

MOHLO TO BÝT O DOST LEPŠÍ, ALE MOHLO TO DOPADNOUT I HŮŘ. Když přišla zpráva, že vyjde levný sequel na 47 róninů a bude se odehrávat v skoro cyberpunku, tak šlo o hotovou věc, že z toho vznikne něco, co nemá absolutní šanci na úspěch. Ale i tak jsem se na snímek dost těšil, protože předchozí film se mi líbil. Co je na tomto pokračování k pobrání? Začnu asi těmi špatnými body. Děj - Úvod nám během 2 minut ukázal, o co v tomhle filmu jde, takže se do toho jde hned po nose. Pak během celého filmu sledujeme přehnaně jednoduchý příběh. Efekty - Ano, jsou tu efekty a to v podobě čar a kouzel a o ty kouzla právě jde. Dle mého názoru prostě do téhle doby nic takového nepatří, ničí to tu atmosféru. Žádná z postav tu nebyla skoro vůbec prokreslená. No a jsou tu věci, které mě potěšili. Akce a hlavně choreografie byla luxusní a vizuál se mi taky dost líbil, ty bitky neměli chybu. Levná CGI krev tu byla... ale prostě levný budget no... co čekat, s tím se počítalo. Občas zahrál i slušný soundtrack. I přes prázdnotu postav, tak mě jinak bavili a s obsazením jsem neměl žádný problém. Celkově jako levné béčko, to nebylo úplné dno. Mé hodnocení: 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka parazitování na relativně úspěšném titulu, ačkoliv si nemyslím, že by 47 Roninů byla taková pecka, aby to bylo potřeba. V kostce jde v zásadě o to, že potom jednoho ze 47 musí zabít potomka čarodějnice, který chce za pomoci artefaktu vybít všechny samuraje. Ti se, kdovíproč, houfují v Budapešti. V utajení tu pobíhají v kimonech a katanu neodkládají ani na záchodech. Je to taková taškařice na pomezí B a C.  Mečem se tu všichni přítomní zvládají ohánět celkem efektně, ale od prvního souboje se zakuklenci, kteří tu plní funkci zpomalovacích pruhů, je to pořád to samé dokolečka. Občas se to tvůrci snaží opepřit mizerným digitálním jakoby gore, ale to ten zmar jen podtrhuje. Na druhou stranu to má tempo a postavy, vzdor všemu, nejsou úplně na pěst. Ale to samozřejmě nestačí. 30% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě pobavil popis filmu speciálně věta samurajové zde chodí v utajení jelikož pokud to utajení vypadá tak, že veřejně zde chodí s samurajskými meči a vykládají si o tom případně se zabíjí ve veřejných dopravních prostředcích nebo na diskotéce tak by mě teda zajímalo jak podle autora toho popisu vypadá to, že chodí bez utajení. Celkově tohle je film z nějakého paralélního vesmíru jelikož zde není ukázaný ani jeden policajt ani voják a nejspíše ani jeden novinář což je zajímavé, že na to kolik tam umírá lidí to nikdo neřeší.  Jinak k filmu nějaký čaroděj potomek čarodějnice z filmu 47 Roninů  (nepamatuji si ani, že by tam byla nějaká čarodějnice, ale dívat se mě znova na to nechce)  chce zabít všechny samuraje a získat nějaké 2 meče, aby vládl světu . Samurajové což je  chlápek pak nějaký ronin co chce být samurajem a 3 kurvy pardon gejšhi pardon nejsou to gejšhi   jsou něco jiného už nevím název , ale vypadají jak kurvy tudíž necháme to na stejném názvu hledají holku co je posledním potomkem ronina z filmu 47 Roninů (nevím , kterého už si to nepamatuji)  a má jednu část toho meče , aby toho čaroděje zabila.   Takové filmy vznikaly v 90 letech někdo to třeba ocení více já osobně to na více než na  60 procent nevidím. ()

Raid91 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím dodat, že mám slabost pro fantasy filmy odehrávající se v naší současnosti. První díl mám celkem rád ale nic extra to nebylo a proto mě toto docela překvapilo jako levné béčko to funguje dobře. Pokud dám stranou logiku, předvídatelný děj, levné CGI ale s celkem fajn akcí a sympatickým obsazením tak jako film na zabití odpoledne či večera ideální. 55% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo v prosinci 2021 v maďarské Budapešti. (fiLLthe3DD)
  • O výrobu se postaralo studio Universal 1440 Entertainment, což je dceřiná společnost studia Universal, která se specializuje na výrobu nízkorozpočtových filmů určených pro video. Snímek 47 róninů (2013) byl totiž v kinech naprostým propadákem a studiu Universal způsobil ztráty okolo 100 milionů amerických dolarů – i proto zprvu studio s natočením tohoto sequelu váhalo. Do kin se film však nepodíval a jeho premiéra proběhla na Netflixu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama