Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Angels Hard as They Come sleduje stretnutie dvoch ideologických skupín, drsných motorkárov voľnomyšlienkárskych "hippiesákov". Zo začiatku si obe skupiny rozumejú a vychádzajú vzájomne bez problémov. Táto symbióza je narušená znásilnením dievčaťa z partie hippies. Doterajšia spolupráca sa začína meniť na rivalitu a nepriateľstvo. (ancientone)

(více)

Recenze (4)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné drama o motorkářském gangu zlounů, versus tří motorkářských dobráků, versus skupinky hippies, mezi kterými se semele drama v odlehlém ghost townu. Vražda, křivé obvinění, šikana… Exploitation to není, na to jedny obnažená prsa nestačí, a jako drama o křivdě a zadostučinění pomstou a následném vykoupením to funguje pouze v primitivní rovině. Navíc je to kvalitou obrazu na hranici koukatelnosti (žádný remaster zřejmě ani neexistuje), v nočních scénách nerozeznáte tváře postav. A zrovna minimálně jedna klíčová scéna je prudce noční. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zcela nezajímavé a neškodné bikerské (s)exploitation...Spoiler: Opuštěné město duchů, kde se setkávají dvě potulné cyklistické frakce. Jedna komuna se skládá z typických tvrdých hochů-cyklistů Dragonů, holdujících popíjení alkoholu a vedených psychopatickým Generálem, druhá z mírumilovných pacifistických Hipíků. Obě tyto frakce si původně celkem rozumí a zdá se, že je vše předurčené ke vzájemné kompatibilitě, pak seale stane to, co nikdo nečekal, hippie mladá dívka je znásilněna a zavražděna. Brzy nato mezi oběma frakcemi vypuká totální válka! Konec spoileru. Šílené, nudné, chromé, bez špetky pořádného vzrušení patřičné energie, v jednotlivých scénách násilí nulové, žádná nahota, značně nesourodý děj. Špinavá a matná kvalita obrazu (nevadila, na to jsem si ostatně u nízkorozpočtáků už zvykl), ale tento film byl totálně bez jakékoliv substance. Snažil jsem se najít na filmu něco zajímavého (pozitivního), ale opravdu toho moc nebylo, filmu chyběla nejen výraznější osobnost, hraní bylo chudé, plné nezajímavých charakterů, scénář klišovitý a bez nápadu, ač ho měl na svědomí Jonathan Demme právě společně s Violou (jejich první spolupráce). Oba pak ještě spolupracovali na WIP "Hot Box" '72 a na "Black Mama, White Mama" '73 (oba scénář). Byli to nejspíš oba velcí kamarádi, v roce '74 pak Demme obsadil Violu do svého debutového filmu, dnes už klasického WIP "Caged Heat", jednoho z nejlepších v tomto žánru s Barbarou Steele v hlavní roli! Navíc Jonathan Demme tento film a poté ještě "Hot Box" produkoval. Sám za sebe ale říkám, že se tento film příliš nepovedl (později, možná právě z tohoto důvodu, už spolu nespolupracovali a každý šel svou cestou). Sliboval jsem si nadějný biják, ale byla to jen ztráta času. V žánru biker exploitation ('65-'73 zlatá éra) jsem viděl daleko lepší kousky, bohužel, těch průměrných a zcela podprůměrných stále přibývá..1* snad jen za pohled na dvě odlišné kultury v pomalém rozkladu, ale i za realistický pohled na jejich skutečný život.. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Voľne štruktiňurovaný road movie satirizuje formát, ale nemôže sa vymotať z klišé. Producent filmu Jonathan Demme prehlasoval, že sa jedná o bikerskú verziu "Rashomona". Gary Busey v tomto filme debutoval. alternatívny video titul: "Angels". ()

Reklama

Reklama