Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh Paula "Medvěda" Bryanta, jednoho z nejuspěšnějších vysokoškolských trenéru amerického fotbalu. Film mapuje jeho kariéru od koučování Marylandu, přes Kentucky až po Texas, vítězství 6 národních mistrovství a celkem 323 vyhraných zápasu, až po jeho nešťastnou smrt v roce 1983. Motto, kterým se za svého života řídil: "Doufám že si mě historie bude pamatovat jako vítěze, protože jsem celý život vítězem byl" (Rakosnicek77)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Biodrama popisuje Bryantův mladistvý zápas s medvědem, fotbalovou kariéru, svatbu s Marií, tréninkové působení v Marylandu a Kentucky a jeho roky plné slávy v čele texaských A&M a poté alabamských fotbalových týmů. Talentovaný Busey je obzvláště dobrý, jak v ztvárnění medvědího veselého přátelství, tak zloby trenéra (zejména v reakci na obvinění v Saturday Evening Post). Buseyho filozofii a barvité představení rozhodně stojí za to vidět. Doporučuji přečíst si tragickou biografii herce Jon-Erik Hexuma. ()

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Alabamští fanoušci v Tuscaloose a okolí protestovali proti natáčení tohoto filmu, což vedlo k jeho natáčení na jiných místech. (sator)
  • Mladý a nadějný herec Jon-Erik Hexum po dotočení snímku zřejmě omylem spáchal během dalšího natáčení sebevraždu. Film The Bear vyšel pouhé tři týdny před Jonovou smrtí. (Epistemolog)
  • Gene Stallings (Michael McGrady), který hrál za Bear Bryant v Texas A&M a poté se stal hlavním fotbalovým trenérem v Alabamě, byl technickým poradcem filmu. (sator)

Reklama

Reklama