Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestra Sisi, Néné, se má provdat za rakouského císaře Františka Josefa I. Po příjezdu do Bad Ischlu se Sisi a František ocitnou v nebezpečné léčce. (Viasat)

Recenze (6)

Tom10000 

všechny recenze uživatele

1.díl. Franz Josef, císař Rakouské Monarchie (též známý jako Franta Pepa Jednička) si vybírá svoji budoucí ženu, s níž bude strávit zbytek svého života a ze které se stane mocná císařovna. Mezi všemi vévodkyněmi a kněžkami domluví sňatek se svojí sestřenicí, Néné Bavorskou. Zásnuby se mají konat v den, kdy ji poprvé pozná, a to hned na luxusně zařízeném bálu jeho letního sídla. V den, kdy se vše odehraje, se vydává Néné se svojí matkou na cestu. Dívka však má sestru, Sisi, s níž doposud měla velmi dobrý vztah. To však do chvíle, než u ní vytuší ne moc přesvědčivě skrývaný zájem o jejího budoucího ženicha. Už jen její černé šaty, jež na sebe hodlá vzít pro smrt svého milence Richarda, onen nepříjemný doprovod poněkud kazí. Když však Néné narazí v jejím deníku na milostnou báseň tajně určenou císaři, sourozenecké přátelství rázem skončí. Z obou sester se stávají rivalky, a je jen na Franzovi, jak se rozhodne. Néné nepoznal tak dobře jako Sisi, pro jejíž tvrdohlavost a odvahu ihned nasedl na koně, protože chtěla odjet. Jí nezachránil život před nebezpečnými Maďary. A s ní nezažil velmi intimní chvilky. Na bále proto skončí zdánlivě jasná vítězka stranou a zásnubní kytici dostává téměř zničená a zlomená Sisi (...). 85 - 90 procent, i přes kritiku seriálu hodnotím kladně. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak zlé, jak se tady prezentuje. Osobně je pro mě nesnesitelnou srajdou ta vyčpělá verze s Romy, ale tohle mělo švih. Holka jako lusk, věrně splňuje mé představy o Alžbětě, teda než se stala vyhořelou, bezzubou, nesnesitelnou fetkou, dementní troskou, se kterou nevyšel nikdo. Nádherné kostýmy, kvalitní výprava, kamera, hudba, režie i atmosféra, vše mi vyhovuje. Pěkné. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pokud se skalní příznivci Sissi (1955) s Romy Schneiderovou chtěli ujistit, že nová seriálová verze o legendární císařovně, nešahá jejich ikoně ani po kotníky, tak měli jasno už v první půlminutě, kdy celý seriál začíná scénou jak budoucí císařovna onanuje na posteli.  Já považuju tu legendu za nekoukatelnou kostýmovou, panákovou, nudnou obstarožnost a tento první díl i přes rozpačitý úvod nakonec nebyl špatný. Nedrží se to historie moc pevně, dokonce to v jedné scéně vypadá jako akční film, ale jako moderní kostýmová vztahovka to funguje a dá se to. Stylem bych to přirovnal možná k Versailles (seriál) (2015). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek sa teší na super historický seriál, ktorý asi nebude taký romantický ako dielo s Romy Schneider, ale určite je to postavička, ktorá by mala vzbudiť aspoň nejaké sympatie. A hneď prvý záber a ona masturbuje. No do prdele, čo sú to dnes už za sajrajty. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama