Reklama

Reklama

V každé rodině najdete jednu když ne přímo černou, tak alespoň řádně našedlou ovci. Tak to prostě je. Jenže když se snažíte v Americe kandidovat na guvernéra, to poslední, co si můžete přát, je výstřední příbuzenstvo. A naducaný Mike, bratr ambiciózního politika Ala Donnellyho, je skutečná pohroma. Tedy ne že by byl zlý nebo třeba ve spojení s organizovaným zločinem, vlastně je to dobrák od kosti, jen řekněme trochu jednodušší letory. Což ovšem bohatě stačí k tomu, aby svému bratrovi v předvolebním boji pořádně zavařil. Proto mu Al sežene „dohlížitele“ Stevea a oba dva štandopéde odešle do toho nejzazšího koutu Spojených států, kde, jak doufá, už Mike nebude s to napáchat žádnou škodu. Jenže to se chlapec dost plete. Destruktivní pár v podání roztomilé dvojky Chrise Farleyho a Davida Spadea, známých už ze snímku Tommy Boy, mu totiž v komedii známé americké režisérky a autorky Waynova světa Penelopy Spheerisové ještě pořádně zkříží plány. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Uječená pitomost bez pointy, postavená na šaškujícím přehrávání tlouštíka Ch.F.... Blbé - snénáristicky, herecky, režijně... Chápu vcelku tu cílovou skupinu obecenstva, na něž jsou zaměřeny typické plytkosti tohoto typu. Celodenní rodinný výlet do nějakého gigamarketu je vhodno doplnit i o kulturní vložku. Tak si to užívejte - s debilním šašským dabingem obzvláště... ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chris Farley s image chodící ředkvičky, který je bratr úspěšného kandidáta na guvernéra. Problémem je, že je debil :-) . Pomáhá svému bratrovi ve volbách, ale všechno pokazí. O všechno se bouchne, na všechno řve, nic neumí ale má srdce na pravém místě. Je to taková ječící komedie, ale plně mne zabavila. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie z dob, kdy David Spade i přes svůj věk vypadal jako čerstvě vylíhlé kuře a tragicky zesnulý Chris Farley platil (čemuž zrovna dvakrát nerozumím) za nadějného komika. Ony se prostě v devadesátkách „hloupoučké“ komedie točily trochu jinak, než teď. Pohledem roku 2021, kdy komentář píši, prostě nemohu jinak, než: „neškodné, ale nepříliš zábavné“. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než TOMMY BOY, na kterém se sešli Farley a Spade rok předtím a který rozhodně nebyl žádný zázrak. Penelope Spheeris sice natočila WAYNůV SVĚT (kde Farley debutoval ve velejší roli), ale taky ubohost BURANI Z BEVERLY HILLS a ani tentokrát se moc nepředvedla. Stejně jako v TOMMY BOYOVI je Farley za dobráckého smolařského blba a Spade za jeho jízlivého komentátora, jenže zatímco Farleyho fanoušci mohou být spokojeni protože tu tradičně řádí jako tajfun, můj favorit Spade se dvakrát neprojevil. Podprůměrný, nevtipný a úplně zbytečný komediální šit. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel ve městech Puyallup, Seattle, Buckley (Washington) a v Monrovia, Monterey Park a Wrightwood v USA a ve státě Ontario (Kanada). (ČSFD)
  • Kapela, ktorá hrá na koncerte, sa volá Mudhoney. (EleKtris)

Reklama

Reklama