Reklama

Reklama

V každé rodině najdete jednu když ne přímo černou, tak alespoň řádně našedlou ovci. Tak to prostě je. Jenže když se snažíte v Americe kandidovat na guvernéra, to poslední, co si můžete přát, je výstřední příbuzenstvo. A naducaný Mike, bratr ambiciózního politika Ala Donnellyho, je skutečná pohroma. Tedy ne že by byl zlý nebo třeba ve spojení s organizovaným zločinem, vlastně je to dobrák od kosti, jen řekněme trochu jednodušší letory. Což ovšem bohatě stačí k tomu, aby svému bratrovi v předvolebním boji pořádně zavařil. Proto mu Al sežene „dohlížitele“ Stevea a oba dva štandopéde odešle do toho nejzazšího koutu Spojených států, kde, jak doufá, už Mike nebude s to napáchat žádnou škodu. Jenže to se chlapec dost plete. Destruktivní pár v podání roztomilé dvojky Chrise Farleyho a Davida Spadea, známých už ze snímku Tommy Boy, mu totiž v komedii známé americké režisérky a autorky Waynova světa Penelopy Spheerisové ještě pořádně zkříží plány. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Chris Farley s image chodící ředkvičky, který je bratr úspěšného kandidáta na guvernéra. Problémem je, že je debil :-) . Pomáhá svému bratrovi ve volbách, ale všechno pokazí. O všechno se bouchne, na všechno řve, nic neumí ale má srdce na pravém místě. Je to taková ječící komedie, ale plně mne zabavila. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie z dob, kdy David Spade i přes svůj věk vypadal jako čerstvě vylíhlé kuře a tragicky zesnulý Chris Farley platil (čemuž zrovna dvakrát nerozumím) za nadějného komika. Ony se prostě v devadesátkách „hloupoučké“ komedie točily trochu jinak, než teď. Pohledem roku 2021, kdy komentář píši, prostě nemohu jinak, než: „neškodné, ale nepříliš zábavné“. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ještě horší než TOMMY BOY, na kterém se sešli Farley a Spade rok předtím a který rozhodně nebyl žádný zázrak. Penelope Spheeris sice natočila WAYNůV SVĚT (kde Farley debutoval ve velejší roli), ale taky ubohost BURANI Z BEVERLY HILLS a ani tentokrát se moc nepředvedla. Stejně jako v TOMMY BOYOVI je Farley za dobráckého smolařského blba a Spade za jeho jízlivého komentátora, jenže zatímco Farleyho fanoušci mohou být spokojeni protože tu tradičně řádí jako tajfun, můj favorit Spade se dvakrát neprojevil. Podprůměrný, nevtipný a úplně zbytečný komediální šit. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Uječená pitomost bez pointy, postavená na šaškujícím přehrávání tlouštíka Ch.F.... Blbé - snénáristicky, herecky, režijně... Chápu vcelku tu cílovou skupinu obecenstva, na něž jsou zaměřeny typické plytkosti tohoto typu. Celodenní rodinný výlet do nějakého gigamarketu je vhodno doplnit i o kulturní vložku. Tak si to užívejte - s debilním šašským dabingem obzvláště... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel ve městech Puyallup, Seattle, Buckley (Washington) a v Monrovia, Monterey Park a Wrightwood v USA a ve státě Ontario (Kanada). (ČSFD)
  • Kapela, ktorá hrá na koncerte, sa volá Mudhoney. (EleKtris)

Reklama

Reklama