Reklama

Reklama

Odznak Vysočina

(seriál)
  • Slovensko Odznak Vysočina
TV spot
Česko, (2022–2023)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Monika Hilmerová, Simona Zmrzlá, Martin Hofmann, Michal Suchánek, Patrik Děrgel, Martina Jindrová, Marcel Vašinka, Václav Maixner, Vladimír Škultéty (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Malé město Veselá, které vypadá na první pohled až idylicky – „všichni“ se spolu znají a potkávají se cestou do školy a do práce, navíc v malebném prostředí Vysočiny, která ale umí mnohdy ukázat i svou drsnou tvář. Ve Veselé sídlí menší oddělení kriminální policie, které vede žena – Dana Skálová. Ani malé město a venkov ovšem nejsou ušetřeny závažných zločinů, nejde sice o sériové vrahy či podivné nebo brutální kauzy, ale i přesto zasáhnou do života celé komunity. Důležitá je interakce mezi jednotlivými zúčastněnými či podezřelými, kteří lžou a navzájem se obviňují, nechybí ani nespolehliví svědkové a další postavy, které umí vyšetřování řádně zkomplikovat. Tajemství je ukryté právě v lidech, jejich osudech a motivacích, spíše než v samotném vykonstruovaném provedení vraždy. Hledání pachatele je proto společnou prací celého týmu. Zároveň rozplétáme i soukromé životy hlavních postav,sledujeme, jak se vypořádávají s dramatickými  událostmi během vyšetřování, ale i se svou vlastní minulostí a představami o budoucnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

TV spot

Recenze (27)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tv Nova natočila a odvysílal další z řady krimi seriálů, na kterou si pět minut po konci posledního dílu nikdo nevzpomene ( teda poslední... dějově to je neuzavřené doufaje, že si o to diváci napíší do Volejte řediteli ), protože tvorba této komerční televize je tak stejná, stejně sterilní, bez šťávy a na rozdíl od Specialistů se človek ani nepobaví, jak je to blbý. Dvě hvězdy za obsazení a exteriéry, ale jinak utahaná nuda, kterou prodlužuje neskutečně nevhodná rozverná muzika. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další z řady televizních kriminálek v podání TV Nova.Bohužel se akce nezdařila.Tvůrci se snažili okopírovat oblíbený projekt "Policie Modrava" a vybrali Vysočinu.Ne ,že by tam nebylo hezky,to je a taky záběry Vysočiny jsou skoro to jediné plus ,co tenhle seriál nabízí , ale popořádku.Nevím kdo a jak tu vybíral herce a už tady je první kámen úrazu-Monika Hilmerová je nemastná ,neslaná a jakoby teta od vedle a ne kriminalistka.Simona Zmrzlá nám někde herecky zmrzla a tváří se pořád stejně nudně a nezajímavě ,až to bolí.Jední dva ,kteří sem přinášejí trochu svěží vítr a snad i trochu humoru jsou Martin Hofmann a Michal Suchánek ,u kterého mi jen mrzí,že zase takový prostor nemá.A Patrik Děrgel se v každém díle objeví jen párkrát ,tak je tu vlastně jen do počtu.Jednotlivé příběhy jsou průměrné ,občas trochu zajímavější a spadají do typické ,průměrné televizní produkce Novy.Nic víc ,nic míň.Režie je bez nádapu ,unilá a jakoby-ať už máme hotovo.A ještě bych zmínil hudbu ,protože jestli si někdo myslí,že když bude něčím tlouci do něčeho a možná i v rytmu ,že je to hudba ,no tak není.Chybí tu nějaký aspoň základní hudební motiv ,takže to se taky nepovedlo.Celkově vzato 8.dílů opravdu stačilo a snad už nové neuvidíme.S přimhouřenými oky dávám 40% a to hlavně díky Vysočině a exteriérům a taky za Hofmanna a Suchánka.Jinak je to bída ,bída,bída a už se mo těšíme na čtvrtou řadu Modravy ,abychom si spravili chuť (tedy doufám a velmi). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další snaha přiživit se na Případech prvního oddělení dopadla podobně jako ty předchozí. Pravda v produkci Novy to mohlo dopadnout i hůř a není to aspoň vyložený odpad jako např Specialisté, ale i tak to není žádná výhra. Linie s vedlejším starým případem která se táhne celým seriálem je o ničem. Suchánek jako policajt je špatný vtip. A ta blbá hudba hrající skoro v každý scéně to dorazí. Některý díly jsou aspoň průměrný, ale když to budu hodnotit jako celek tak si to vyslouží za mě maximálně 40% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Dedektivka pro vesnické diváky TV Nova. Zkrátka, aby unavený pracující nemusel tápat, kdo je vrah až do odhalení v ději, tak je mu to v každém díle díky nešikovné dramaturgii, castingu, scénáři napovězeno jakmile se záporná postava objeví. "Hele Máňo, von tendlentenc bude ten vrah!" Komerční televize chce dát divákovi pocit, že je bystrý Sherlock Holmes. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z řady krimi seriálů, který potěší, i když nenadchne. Ale seriál má vzrůstající tendenci kvality, první série spíše podprůměrná, druhá série malinko nadprůměrná. Nejsou tu nějak zásadně se rozvíjející osobní linky postav - Hilmerová vůbec, Zmrzlá ve druhé sérii (ale dá se to přežít), Hofmann taky spíše až ve druhé sérii, ale nic světoborného, Suchánek a Děrgel nic, to jaksi nemají rodinu. Proto mají přednost krimi případy, a to jedině dobře. Takže jo, tohle se Nově docela povedlo. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (9)

  • V cca 34. minutě kriminalisté končí výslech podezřelého Víznera (Šimon Bilina) slovy: „Výslech ukončen v 18 hodin 23 minut.“ Potom vyslýchají ještě pana Pokorného (Ondřej Malý) a následně se po krátké diskusi rozcházejí. Šéfová Dana (Monika Hilmerová) jede následně domů, okolo ní je tma a ostatní auta svítí. Paralelně je prostříháváno na mladší kolegyni, která ještě zůstala v kanceláři, kde sedí u počítače s rozsvícenou lampičkou a kontroluje důkazy. Jenže když potom sáhne po tabletu, je na něm čas 14:47. (WikingVik)
  • Fiktivní městečko Veselá na Vysočině, hlavní lokace filmu, je ve skutečnosti Ledeč nad Sázavou. Dále se natáčelo v Lipnici nad Sázavou, Melechově, Koutech nebo ve Zbýšově. (SONY_)
  • „Vysočinu jsme vybrali, protože spojuje výraznou krajinu a lidi, kteří drží při sobě. Vidíme tam kombinaci krásy a syrovosti. Navíc tento kraj není z hlediska filmu tolik prozkoumaný. I to nás lákalo,“ uvedl producent filmu Vratislav Šlajer. (SONY_)

Reklama

Reklama