Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je ryze současný a nutno podotknout, že nemá nic společného s královnou Egypta, jež pletla hlavy římským vojevůdcům. Jedná se o romantickou komedii o svobodě a touze žít. Ústředními postavami jsou dvě ženy - Cleopatra (Norma Aleandro), učitelka v důchodu a Sandra (Natalia Oreiro), slavná herečka telenovel: dvě ženy, které jsou přesyceny stereotypem svých životů, které nechtějí být už jen hračkami ostatních, a proto se rozhodnou prožít víkend plný změn. Netuší ale, že tímto udělají první krok, který naprosto změní jejich životy. Film se odehrává v Buenos Aires, avšak postupně vlivem času a okolností se děj dostává až do oblastí pohoří Kordillér. Je vyprávěn v časovém úseku sedmdesátidvou hodin, přesně od pátku do neděle. (M_I_A_13)

(více)

Recenze (9)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ak Vás niekedy niečo naštve tak, že toho máte plné zuby a neviete "kam konopí" hoďte to za chrbát, zabuchnite dvere a urobte si sami slobodne radosť tak ako Cleopatra so Sandrou. Mimochodom Norma Aleandro to zahrala krásne. Túžba po voľnosti a bezstarostnosť aká z toho filmu doslova "čpela" na diváka sa len tak nevidí, či skôr necíti. Milý film s dobrou kamerou. Neviem či som niečo argentínske okrem ich povestných telenoviel kedy videl, ale toto bolo dobré. ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Toto je neskutočne čarovná záležitosť. Natalia Oreiro sa v časoch svojej najväčšej slávy rozhodla nevyužiť svoj fejm a s ním spojené ponuky na komerčné projekty, ale zabrúzdala do tejto zdanlivo nenápadnej festivalovej záležitosti, ktorá však v sebe nesie obrovskú silu. Fanúšikovia Natalie ktorí v čase vydania filmu boli puberťákmi a malými deťmi (môj prípad) nemali šancu aby ich tento film bavil, tobôž aby ho pochopili. Ale človek časom vyrastie a začne na neho padať ťarcha moderného sveta. Tlaky a očakávania okolia, snaha zaplatiť nájom, mať čo jesť, dôstojne žiť a niečo v živote dokázať... hold, je toho na jedného človeka veľa. Vždy sa musí objaviť ten moment, kedy príde zlyhanie, syndróm vyhorenia, depresívne nálady a pocit, že život nemá zmysel. A keď sa prebojujete touto životnou fázou a začnete sa usmievať - až vtedy si choďte pozrieť Cleopatru a môžete naplno precítiť túto žánrovku, vyplakať si pri nej dušu a nájsť pri nej novú nádej. Norma Aleandro je herečka z inej dimenzie. To čo predvádza v tejto úlohe je mimo hranice môjho chápania a prisahám ako tu stojím, že neviem či som niekedy v živote videl na striebornom plátne lepší výkon. Bravo. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, do čeho jdu, ale díky za tip Pedrossovi, protože tak roztomilou Cleopatru bych jinak neměla šanci objevit. Ne, že by scénář byl nějaké veledílo, ale tohle je zase jeden z těch příběhů, které stojí na těch svých kouzelných chviličkách. Vůbec jsem se nedivila, že se Cleo rozhodla k tak razantnímu kroku, když jsem viděla toho jejího sebelítostivého Roberta. A pak jsem jí už jen fandila, to ani jinak nešlo a když se k ní přidala ještě sličná Sandrita, která za sebou taky práskla dveřmi, tak jsem k nim naskočila do auta a strávila s nimi celou tuhle jejich road movie. S Cleo jsem byla smutná, chápala jsem jí se vším všudy, smála jsem se s ní a párkrát jsem to skloubila všechno dohromady. Velmi působivé byly její promluvy do kamery, protože to mluvila na mě, dívala se mi přitom do očí a to bylo moc roztomilý. Za tento bezvadný tvůrčí nápad určitě chválím. A Náťa coby Sandra to doplňovala jak jinak, než svojí hezkou tvářičkou, půvabnou noční chviličkou v trávě a nebo na gauči v blízkosti jedné husy:-) Všechno podtrženo báječnou latinskoamerickou muzikou se slůvkama, které to vhodně doplňovaly a koncem, který neměl chybu. Normo Aleandro alá Cleo, nejen, že mně s Tebou bylo moc hezky, ale bylo mně i velkým potěšením Tě poznat. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Cleoptra je nejlepší film Naty (zatím, točí jich teď spoustu), je perfektní po všech stránkách. Ale hlavně pro milovníky opravdového umění, takové konzumenty zábavy může klidně nudit nebo co já vím. Naty tu předvedla mistrovský výkon, taktéž další dva filmoví kolegové. Tohle je opravdu povedené dílko a škoda, že se nedostalo do našich kin. Získalo tři ceny Goya, tři festivalové ceny a spoustu nominací. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7YsLbUxT5Ik ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"JAKO LESNÍ CESTA, KTERÁ MIZÍ V DÁLCE MŮJ ŽIVOT SE VYTRÁCÍ ZATÍMCO HLEDÁM. HLEDAL JSEM V PUSTINĚ, HLEDAL JSEM SLEPĚ. HLEDAL JSEM CESTU VEN CELÝ SVŮJ ŽIVOT. BEZ POCHOPENÍ....." Malý velký film o setkání dvou navenek tak odlišných (nejen věkem) žen, však vnitřně souznících a toužících po změně, po osvobození se, plný nádherné poetiky, melancholie i jemného vtipu. Natálie Oreiro tu hrála samu sebe a byla okouzlující i s tím ježkem na hlavě. A co teprve důchodkyně Cleo! Byla radost pohledět, jak rozkvétala na této cestě za oproštěním se od pout a strastí života. Jako třeba v této scéně, ve které si užívá možnost řídit auto což jí manžel nikdy nedovolil....a takových nádherných chviliček ve spojení s krásnou latino hudbou je v tomto filmu hodně. Citlivé, vtipné, okouzlující....,buena película! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Oficiálna premiéra bola v polovici augusta 2003. Filmovalo sa od februára do apríla 2003 v tempe, ktoré pripomínalo "road movie", kvôli tomu, aby Natalia mohla odštartovať svoje koncertné turné. Natalia vo filme stvárnila Sandru a na získanie tejto úlohy sa dala ostrihať nakrátko. (dxrayko)
  • Z filmu bola vystrihnutá scéna, kde Sandra (Natalia Oreiro) spieva v miestnej kaplnke pre siroty a kórejskú mníšku, ktorá sa o nich stará. (matthew.17)
  • Hoci má film len zopár postáv, ktoré boli písané hercom na telo, konal sa aj veľký kasting, a to na komparz. Kastingu sa zúčastnilo 5000 ľudí a z nich si nakoniec vo filme "zahralo" 200. (matthew.17)

Reklama

Reklama