Reklama

Reklama

Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek

  • USA Knights of the Zodiac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek, natočený podle mezinárodně úspěšného anime, přivádí ságu Saint Seiya poprvé na velké plátno v podobě hraného filmu. Seiya (Mackenyu), svéhlavý pouliční teenager, tráví čas boji o peníze, zatímco pátrá po své unesené sestře. Když Seiya při jednom ze soubojů nevědomky využije svých mystických sil, o nichž zatím neměl ani tušení, ocitne se ve světě válčících svatých, ve světě prastarého magického výcviku a reinkarnované bohyně, která potřebuje jeho ochranu. Pokud má přežít a zaujmout právoplatné místo mezi Rytíři zvěrokruhu, bude muset přijmout svůj osud a obětovat úplně vše. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (37)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když už se někdo pokusí natočit film s fantasy prvky, mám tendence mu lehce nadržovat. A to stejné jsem měl v plánu i zde. Jenže... I když se začátek jeví jako celkem zábavná mlátička, nápaditost se velmi rychle vytratí, lokace se ve smyčce opakují a vy jen znuděně sledujete, jak se po plátně prohání několik naprosto nezajímavých postav, které se mezi sebou občas pohádají nebo poperou. Vývoj charakterů tam sice nějaký je, jenže je zabalený do takového balastu šedi a průměrnosti, že vás to vlastně vůbec nezajímá. Když už tedy po hodině a půl podřimování konečně dojde na finále, které si hraje na x-menovský „Poslední vzdor", můžete si v klidu dát zase šlofíka a o nic zásadního nepřijdete. Na Disney Channel asi dobrý. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Absolútne som netušil čo to je, vedel som len, že takéto fantasy ja môžem a nemýlil som sa. Rovno poviem, že tu pochopím to nižšie hodnotenie, ono popravde nie je to nejako úžasné, alebo niečím výnimočné. Príbeh je dosť plochý, málo vysvetlený, postavy tam proste sú ale záujem o nich skoro nemáte. Na druhú stranu vizuál je pomerne dosť dobrý, akčné scény za mňa skvelé a presne toto som od toho očakával. Akčnú, fantasy blbinu, so sympatickými hercami, na ktorú sa dobre pozerá a to som aj dostal. Medzi 3 a 4*, ako fanúšik žánru dávam 4*. A priznám sa, že dvojku by som rozhodne bral, šance na ňu ale skončili ešte pred premiérou. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

O čem je film Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu - Počátek? O čem je film podle distributora? Seiya, svéhlavý pouliční teenager, tráví čas boji o peníze, zatímco pátrá po své unesené sestře. Když Seiya při jednom ze soubojů nevědomky využije svých mystických sil, o nichž zatím neměl ani tušení, ocitne se ve světě válčících svatých, ve světě prastarého magického výcviku a reinkarnované bohyně, která potřebuje jeho ochranu. O čem je film podle diváka?Převážně o tom samém. Je to skvělý koncept, který se skvěle povedlo převést na velké plátno do live-action z anime předlohy. Ale je Saint Seiya pro rok 2023 předvídatelnost podobně jako filmy se Seanem Beanem? ***** Umře Sean Bean? Jestli ne, tak už filmy nejsou, co bývaly... Saint Seiya je svým způsobem povedený snímek. Jsem si jistá, že kdyby byl uvedený na nějaký streamovací platformě, lidé by k němu byly o dost přívětivější. Takhle ale prohučel kiny jako čtrnáct dní starý kefír střevy. Ale je to vážně až tlakový propadák? To rozhodně ne. Kromě toho, že má film Seana Beana, má další hodně sympatické herce. Jako na celek se necelé ty dvě hodiny strašně dobře koukalo. Ale co bylo úplně nejlepší? ***** Akce, akce, akce...a zase akce... Musím říct, že akce je dokonalá. Čistá, přehledná, zábavná a neskutečně krásná. Ale jsem skromná, pro mě je přehlednost nejdůležitější, takže ten zbytek je pouze příjemný bonus. Jasan, po dějové stránce je to předvídatelný až hamba, ale...ono to funguje a zabaví. Což je za mě základ. Jediné, co jsem nepochopila: Proč ten film natočili? Protože všem muselo být už dopředu jasný, že si to nevidělá na pokračování. Možná kdyby to nebyl film do kin, tak by se na něj asi dívak asi koukal nějak...měkčeji. Ale já byla i tak moc spokojená. Navíc co si budeme, když je navíc hlavní hrdina neskutečný sympaťák, jde to všechno už tak nějak samo. ***** Příjemné akční fantasy... Celý film je vedený jako vážný příběh, ale zároveň to působí, že se postavy neberou zase až tak vážně. A to všemu vážně moc pomohlo. Občas je fajn odpočinout si u podobných filmů. Nikomu to ještě nikdy neublížilo a navíc to je pořádná zábava. ***** 9/10 ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Plakát je asi to nejlepší, co na filmu najdete. Je to béčkový film s celkem dobrými bojovými scénami, každopádně mě to neodradilo v kině chvilkami usínat. Kamarád, který viděl anime předlohu, mi řekl, že je to spíše inspirované mangou, než-li podle mangy. Nečekejte tedy zázraky. A Sean Bean se ani zde nezbavil prokletí svých postav. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád fantasy, anime ani predrátované bitky, ale napriek tomu sa mi tento film viacmenej páčil. Teda hlavne jeho prvá polovica. Je to v jadre arénovka (padne dokonca aj legendárna hláška: a teraz pravidlá, žiadne nie sú) na ktorú sa snažili nabaliť zložitú mytológiu. Niečo ako posledný Mortal Kombat, ale bez krvi. Len je to strašne uponáhľané, takže postavy fungujú len vďaka charizme hercov. Našťastie tu sú samí sympaťáci. Takže klaďákom som fandil a u zloduchov som sa tešil ako dostanú na prdel. Bitky sú síce predrátované a pretrikované, ale sú dokonale prehľadné, všetky tie letecké trajektórie majú štipku uveriteľnej prirodzenosti a hlavne chvaty pôsobia kontaktne a tvrdo. Bitky patria k tomu lepšiemu vo filme. Bohužiaľ v druhej polovici sa film nadobro rozpadne. Finále je nuda a triková stránka je na úrovni Asylumovských štvrtých Expendables. Takže nakoniec to zaokrúhlim nadol. Potenciál na vydarenú variáciu na Power Rangers tu bol. 5/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Na konci odlitku je 12 znamení zvěrokruhu, každé jako skupina hvězd na obloze, s obrázkem jejich mýtické podoby nebo osobnosti, která je na tyto hvězdy navrstvena. (Johnny.ARN)
  • Tvůrci filmu vycházeli při tvorbě plátových zbrojí ze starověkých řeckých zbrojí a radili se s evropskými kováři, aby návrhy byly praktické a realistické. (Johnny.ARN)
  • Famke Janssen hraje Vander Guraad, postavu, která debutovala v Seinto Seiya: Knights of the Zodiac (2019) a byla původně muž. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama