Reklama

Reklama

Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek

  • USA Knights of the Zodiac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek, natočený podle mezinárodně úspěšného anime, přivádí ságu Saint Seiya poprvé na velké plátno v podobě hraného filmu. Seiya (Mackenyu), svéhlavý pouliční teenager, tráví čas boji o peníze, zatímco pátrá po své unesené sestře. Když Seiya při jednom ze soubojů nevědomky využije svých mystických sil, o nichž zatím neměl ani tušení, ocitne se ve světě válčících svatých, ve světě prastarého magického výcviku a reinkarnované bohyně, která potřebuje jeho ochranu. Pokud má přežít a zaujmout právoplatné místo mezi Rytíři zvěrokruhu, bude muset přijmout svůj osud a obětovat úplně vše. (Falcon)

(více)

Recenze (37)

Athree 

všechny recenze uživatele

Plakát je asi to nejlepší, co na filmu najdete. Je to béčkový film s celkem dobrými bojovými scénami, každopádně mě to neodradilo v kině chvilkami usínat. Kamarád, který viděl anime předlohu, mi řekl, že je to spíše inspirované mangou, než-li podle mangy. Nečekejte tedy zázraky. A Sean Bean se ani zde nezbavil prokletí svých postav. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když už se někdo pokusí natočit film s fantasy prvky, mám tendence mu lehce nadržovat. A to stejné jsem měl v plánu i zde. Jenže... I když se začátek jeví jako celkem zábavná mlátička, nápaditost se velmi rychle vytratí, lokace se ve smyčce opakují a vy jen znuděně sledujete, jak se po plátně prohání několik naprosto nezajímavých postav, které se mezi sebou občas pohádají nebo poperou. Vývoj charakterů tam sice nějaký je, jenže je zabalený do takového balastu šedi a průměrnosti, že vás to vlastně vůbec nezajímá. Když už tedy po hodině a půl podřimování konečně dojde na finále, které si hraje na x-menovský „Poslední vzdor", můžete si v klidu dát zase šlofíka a o nic zásadního nepřijdete. Na Disney Channel asi dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak koukat se na to dá. Sean Bean sice hraje posledních patnáct let už pořád stejně jednu postavu, ale charisma se mu upřít nedá, akce (až na tu závěrečnou bitku na střeše) jsou natočené docela slušně a přehledně a je mi jedno, že jde o balet, hraje tu můj guilty pleasure herec guilty pleasure akčních filmů Mark Dacascos, který si podle mne krade svou scénou před letadlem hodně pro sebe, a animace nejsou až tak přeplácané a přebarvičkované jako u marvelovek. Třeba ostrov stříbrné je dokonce jak z nějakého sci-fi filmu, tady se výprava hodně povedla. Ale je to samozřejmě i ukecané, se spoustou laciné vaty a nesmyslných scén (proč ho musela odvézt na motorce někam k zálivu, aby si pokecali?), samozřejmě naprosto nechápete, proč kdo dělá to, co dělá, jaké má motivace a proč, a fakt doufám, že další díly nevzniknou. Ale takhle občas na oddechové podívání, proč ne? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemám rád fantasy, anime ani predrátované bitky, ale napriek tomu sa mi tento film viacmenej páčil. Teda hlavne jeho prvá polovica. Je to v jadre arénovka (padne dokonca aj legendárna hláška: a teraz pravidlá, žiadne nie sú) na ktorú sa snažili nabaliť zložitú mytológiu. Niečo ako posledný Mortal Kombat, ale bez krvi. Len je to strašne uponáhľané, takže postavy fungujú len vďaka charizme hercov. Našťastie tu sú samí sympaťáci. Takže klaďákom som fandil a u zloduchov som sa tešil ako dostanú na prdel. Bitky sú síce predrátované a pretrikované, ale sú dokonale prehľadné, všetky tie letecké trajektórie majú štipku uveriteľnej prirodzenosti a hlavne chvaty pôsobia kontaktne a tvrdo. Bitky patria k tomu lepšiemu vo filme. Bohužiaľ v druhej polovici sa film nadobro rozpadne. Finále je nuda a triková stránka je na úrovni Asylumovských štvrtých Expendables. Takže nakoniec to zaokrúhlim nadol. Potenciál na vydarenú variáciu na Power Rangers tu bol. 5/10. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Fantasy pro děti. Celé to bylo příliš naivní. A od začátku do konce nalajnované jak to musí skončit. Pozitivní je že tam necpali ty menšiny. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

O čem je film Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu - Počátek? O čem je film podle distributora? Seiya, svéhlavý pouliční teenager, tráví čas boji o peníze, zatímco pátrá po své unesené sestře. Když Seiya při jednom ze soubojů nevědomky využije svých mystických sil, o nichž zatím neměl ani tušení, ocitne se ve světě válčících svatých, ve světě prastarého magického výcviku a reinkarnované bohyně, která potřebuje jeho ochranu. O čem je film podle diváka?Převážně o tom samém. Je to skvělý koncept, který se skvěle povedlo převést na velké plátno do live-action z anime předlohy. Ale je Saint Seiya pro rok 2023 předvídatelnost podobně jako filmy se Seanem Beanem? ***** Umře Sean Bean? Jestli ne, tak už filmy nejsou, co bývaly... Saint Seiya je svým způsobem povedený snímek. Jsem si jistá, že kdyby byl uvedený na nějaký streamovací platformě, lidé by k němu byly o dost přívětivější. Takhle ale prohučel kiny jako čtrnáct dní starý kefír střevy. Ale je to vážně až tlakový propadák? To rozhodně ne. Kromě toho, že má film Seana Beana, má další hodně sympatické herce. Jako na celek se necelé ty dvě hodiny strašně dobře koukalo. Ale co bylo úplně nejlepší? ***** Akce, akce, akce...a zase akce... Musím říct, že akce je dokonalá. Čistá, přehledná, zábavná a neskutečně krásná. Ale jsem skromná, pro mě je přehlednost nejdůležitější, takže ten zbytek je pouze příjemný bonus. Jasan, po dějové stránce je to předvídatelný až hamba, ale...ono to funguje a zabaví. Což je za mě základ. Jediné, co jsem nepochopila: Proč ten film natočili? Protože všem muselo být už dopředu jasný, že si to nevidělá na pokračování. Možná kdyby to nebyl film do kin, tak by se na něj asi dívak asi koukal nějak...měkčeji. Ale já byla i tak moc spokojená. Navíc co si budeme, když je navíc hlavní hrdina neskutečný sympaťák, jde to všechno už tak nějak samo. ***** Příjemné akční fantasy... Celý film je vedený jako vážný příběh, ale zároveň to působí, že se postavy neberou zase až tak vážně. A to všemu vážně moc pomohlo. Občas je fajn odpočinout si u podobných filmů. Nikomu to ještě nikdy neublížilo a navíc to je pořádná zábava. ***** 9/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neni som fanda anime, ani 16 ročný pubertiak zameraný na áziu a dokonca ani dievča, ktorá by si ulecela na šikmáčovi. Bojovky pekné, príbeh kokotný, Bean zomrel, Femke super, animácie obstojné, základ pre sériu fajn. Isto lepšie ako Fullmetalalchimist, ale žeby som si z toho cvrkol, to zas ne. 2 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejhorších fantasy co kdy vyšlo a tohle dámy a pánové šlo dokonce i do kin. Nějaká ženská je reinkarnace bohyně nějaký chlápek bojuje v oktagonu (zhruba 10 minut)  a hledá svou sestru jednou použije nějakou nadpřirozenou sílu a začnou ho nahánět chlápci co chtějí tu reinkarnovanou zabít dříve než se promění v tu bohyni pomáhá mu naopak chlápek se svým sluhou co chtějí, aby ji chránil s tím, že ho naučí to používat  a pak mu pomůžou najít i tu sestru. Do toho ta druhá skupina jich hledá , ale nemůžou ji najít jelikož ona , když má vidiny tak se dá nějaký mód , že tu její sílu nelze vystopovat tak si domluví na pomoc jednoho chlápka co ho  v tom  ten hledaný v oktagonu zmlátil a předělají ho na androida (beztak v závěrečném souboji vydrží jednu ránu pouze tak, že to bylo k ničemu ). Hraje si to na áčkový film , ale působí to levně a zastarale ani triky nejsou žádná hitparáda na film co šel do kin. Většinu filmu se nic neděje akce je tam tak půl hodiny což je na skoro 2 hodinovou stopáž málo. Závěr už je digibordel vše tam létá vybuchuje a pak z ničeho ni přestane. 40 procent ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Aj tie dve hviezdy sú len zo súcitu. Toto že išlo do kín? WTF? Veď to tak na produkciu Disney Channel, alebo Hallmark kedysi. Do tohto sa upísal Sean Bean či Mark Dacascos? Alebo Nick Stahl či Famke Janssen? Veď toto bolo tak tupé, tak slabé, tak odfláknuté, ako keby sa k filmu dostal niekto, kto si práve kúpil kolekciu Adobe After Effects a Premiere, nejakou blbou stávkou dotiahol do filmu pár známejších mien a scenár napísal počas troch po sebe nasledujúcich návštev WC. Nemôžem uprieť snahu, či tých pár známejších mien, ale v podstate je to plýtvanie peniazmi, plýtvanie časom a talentom zúčastnených (okrem hlavného hrdinu, ktorý je bez talentu) a dve hviezdy fakt že len a len zo súcitu. Neodporúčam s tým márniť čas. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, to byla hovadina! Řečtí bohové s hlavním hrdinou asiatem a antihrdinou hispáncem - budiž. Motivace postav - 0, příběh - 0, jakákoliv konzistence charakterů nebo cokoliv - 0. Kdo tohle proboha vymyslel a realizoval a proč?! ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Strašne smiešne, podobné filmy by si mal vždy niekto príčetný aspoň na 5 minút pozrieť než to vypustia do sveta. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Absolútne som netušil čo to je, vedel som len, že takéto fantasy ja môžem a nemýlil som sa. Rovno poviem, že tu pochopím to nižšie hodnotenie, ono popravde nie je to nejako úžasné, alebo niečím výnimočné. Príbeh je dosť plochý, málo vysvetlený, postavy tam proste sú ale záujem o nich skoro nemáte. Na druhú stranu vizuál je pomerne dosť dobrý, akčné scény za mňa skvelé a presne toto som od toho očakával. Akčnú, fantasy blbinu, so sympatickými hercami, na ktorú sa dobre pozerá a to som aj dostal. Medzi 3 a 4*, ako fanúšik žánru dávam 4*. A priznám sa, že dvojku by som rozhodne bral, šance na ňu ale skončili ešte pred premiérou. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Knights of the Zodiac je sice taka "rozpravka" pre dospelych,ktora nebude kazdemu po chuti,ale mne sa na to dobre pozeralo a bavil som sa...:⁠-⁠) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Päťsto krát známy a videný príbeh. Minimálna chémia medzi postavami. Podobná (trochu viac) nízko úrovňová vec, ako posledné marvelovky. Obávam sa pokračovania. P.S.: Trochu krátim hlavou, že čo v takomto filme hľadá Sean Bean. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Taková TV japonsko americká pohádka. Pár známých tváří si potřebovalo přivydělat, děj je prostinký, efekty taktéž. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Fantazy, kde chýba nosný prvok a to príbeh, na ktorý sme všetci zvedaví a takisto postavy, ktoré nás očaria . Toto nie je nadupaný príbeh, ale nie je to celkom márne. ()

Reklama

Reklama