Reklama

Reklama

Zlato

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva cizinci putují australskou pouští. Virgil (Zac Efron) jede za prací, která mu údajně změní život, a má ho tam přivézt ne zrovna sympatický řidič Keith (Anthony Hayes). Během cesty se jim přehřeje motor auta, a tak musí zastavit uprostřed vyprahlé divočiny. Když Keith automobil opravuje, zaujme Virgila zlatý odlesk u jeho nohou. Začnou kopat a objeví ten největší balvan zlata, jaký kdy kdo nalezl. Prvotní nadšení se promění v bezmoc, když zjistí, že vytáhnout ze země tak velkou hroudu zlata je nad jejich síly. Domluví se na tom, že zlatý balvan bude hlídat Virgil, zatímco Keith odjede do nejbližšího města a zajistí potřebné vybavení. Jenže jsou uprostřed naprosté pustiny a tak je nejbližší město dva dny cesty tam a dva dny cesty zpět. Virgil tak musí zůstat čtyři dny sám uprostřed pouště. K dispozici má nevelkou zásobu vody, trochu jídla a plachtu, která jej má ochránit před žhnoucím sluncem. A pak se všechno zkomplikuje. Nejdřív se Keith o něco zpozdí. Zprvu jen o den, pak o další a další. Virgil pomalu začíná propadat zoufalství. Široko daleko není žádná pomoc, jen písek, kamení a pár pokroucených stromů a keřů. Společnost mu dělají pouze divocí psi, kteří se k němu nepřiblíží, dokud má zapálený oheň. Ale dřevo mu dochází, stejně tak jídlo a po tom, co se přežene písečná bouře, přijde Virgil i o poslední kapku vody. V tu chvíli se začnou dít podivné věci. Je s ním opravdu v poušti někdo další, kdo ho chce o zlato připravit, anebo jsou to jen pouhé přeludy? Tak jako tak, nezbývá mu než čekat a doufat, že se pro něj Keith opravdu brzy vrátí. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně ale tohle, tohle jsem věru nečekal. V první sekundě, kdy film začne být zajímavý, tak v té samé sekundě i končí. Doslova. Film skončil a já zíral s otevřenou hubou, že jsem koukal hodinu a půl na nezajímavou pustou sračku se Zackem, který si u mě herecky napravil spoustu vroubků. Ty vole! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že se bitcoin obchoduje za 1,2 mil. USD a že "lidi si jdou po krku", se toho o reáliích nic nedozvíme. Film se tak soustředí pouze na jednu/dvě postavy a přežití v poušti, jenže že by zrovna Zac řešil dilema, zda mu ta zlatá hrouda stojí za to se upéct nebo být sežrán, to se zrovna říct nedá. Víc info o pozadí story proto hodně chybí a po předvídatelném konci nezbyde nic jiného, než si říct "hm" a vypnout hned po náběhu titulků. Nicméně atmosféra žízně a bolavých puchýřů tu byla a nuda to zase nebyla, takže ty dvě hvězdy tomu dám. ()

Reklama

kesty 

všechny recenze uživatele

"Utrpenie mladého Efrona." Krásne špinavé, krásne surové. Napriek tomu je to bohužiaľ prototyp filmu, ktorý nemôže dopadnúť divácky dobre, pretože sa o to ani nesnaží. Na rozdiel od podobných minimalistických survival kúskov (Buried, 127 Hours, ale aj Cast Away či The Martian) tu totiž nemáme hlavnú postavu, ktorej by sme mali (alebo chceli) držať palce. A to sa nezmení ani kým skončia záverečné titulky. Verím, že keby sa to držalo klasického "redemption arcu", hodnotenia sú oveľa vyššie. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

„Some time. Some place. Not far from now…“ Sympaticky zemitý postapokalyptický thriller, jehož největší slabinou je úmorná dramatická přeexponovanost a scénáristické zkratky typu: chci někde něco schovat, tak to schovám, ale nemůžu to schovat příliš dobře, protože scénář potřebuje, aby se to dalo najít. Zac Efron je fajn, ale je fajn v rámci necharakterního silového herectví, kdy se snaží prodat každý svůj vzdech, každou slinu a každý záškub svého plazícího se těla. Dialogová a dějová úspornost by nevadila, právě naopak, ale film skrze ní neprodává žádnou originální pointu ani neotřelý postup. A pak je tu ještě metafyzická rovina mezi záběry se posunujících kamenů a z jedné na druhou stranu těla se přesunujících ran, v rámci které si člověk není jistý, zdali jde o relativistický záměr tvůrců, nebo zdali byla skriptka toho času zrovna na obědě. Doporučil bych raději postapokalyptickou Cestu (2014) a zádumčivého Guye Pearce. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Když to vemem jako bezelstný nezávislý survivor burner od snaživého debutanta, tak mám z toho radost. Spáleniny od slunce, pouhé nekonkrétní zmínky o světě za pouští, písečné bouře a permanentní pocit úplného vyčepání. Jenomže já si tak trochu myslím, že se tady pošilhává po Lighthousu. Tedy neutěšená bezvýchodná situace, halucinace, zvířátka mlsně se olizující po vašich játrech, misantropie na sílu a bývalý teen idol, snažící se rebrandovat (na Pattison stupnici se ale pohybuje aktuálně na úrovni Rovera). A na tomhle přirovnání může celý film v bezpečně ztroskotat. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film byl vytvořen a financován s pomocí filmovou produkční společností South Australian Film Corporation. (Johnny.ARN)
  • Když Muž č. 2 (Anthony Hayes) plní nákladní vozidlo benzínem, sud není vyvýšený, takže není možné, aby palivo vytékalo do nádrže. (Johnny.ARN)
  • Na začátku první noci se ukázal úplněk. O několik záběrů později se objevil půlměsíc. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama