Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mazaný detektiv Nico Giraldi vyšetřuje vraždu zloděje, ke které došlo při setkání jejich gangu. (Netflix)

Recenze (3)

hladass 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Nicem Giraldim a hned pátý díl... Co se týče příběhu, patří mezi standardní, ničím nepřekvapující poliziotteschi, kdy lehce nepřizpůsobivý policista samorost vyšetřuje vraždu jednoho ze hlavních členů menší mafiánské organizace Tiberina... Co z tohoto filmu dělá opravdu nadprůměrný kus, je Tomas Milano v roli lehce maniakálního policisty Nica Giraldiho... Užvaněný, neurotický vtipálek, který jako by byl předobrazem Alexe Foleyho, známého ze série Policajt z Beverly Hills... Pokud máte takové postavy rádi, tak je to podle mě to nejlepší doporučení, proč se na film podívat... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Bruno Corbucci a Tomas Milian sa po slabom a ubohom Squadra Antigangsters 1979 konecne rozhodli vratit do starych vod, hlavne ze sa prestalo kecat a nastupila akcia, fajne exterier y a necybaju rvacky. Suhlasim, Milian sa dost vymykal beznemu normalnemu proiemeru, v roli lahko maniakalneho, lstiveho komisara bol maximalne presvedcivy- vyborny herec, proste liska mazana vsetkymi mastami a lstiva, prefikana a niekedy aj falosna liska. Pazzafini /Trojuhelnik mafie, dvojnici, Salamandr/ je tu opat, a to je len dobre, film hned ziskal trochu na kvalite. Bruno Corbucci je tu uz skuseny reziser, to vidno za kazdej sceny. Exteriery na urovni, film am slusne tempo a perfektne dialogy ... vrele odporucam : 80 % ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu viděnému třetímu dílu (Hon na podvodníky) o poznání slabší. Zápletka je tentokrát složitější, dělalo mi velký problém se vyznat mezi všemi podezřelými, resp. správně přiřadit jména k příslušným postavám, včetně oběti. Méně akčních scén, slabé auto-honičky, zato přibyly dvě (+ běžné přemisťování) na dvou méně obvyklých prostředcích. Jsou tu také četnější a realističtější rvačky, včetně dosud neviděných ran na Milianově obličeji (v závěru). Potěšila role Nicovy mladé partnerky a nečekané zakončení jejich vztahu nebo návrat postavy Větříka (v titulcích dle nového překladatele Windy). 70 %, tentokrát zaokrouhluji dolů. Ale další dostupné díly nejspíš dokoukám všechny. ()

Reklama

Reklama