Reklama

Reklama

V roce 1942 dorazí do poklidné britské vesnice nečekaní hosté – němečtí vojáci. Místní obyvatelé, kteří padnou do zajetí, se pak vrhnou do boje za záchranu vlasti. (Netflix)

Recenze (5)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se z propagandy stala výborná komedie. Ony všechny ty Sedmé roty a Haló, haló! mají počátek ve skutečných válečných filmech jako je právě tento. Ealing Studio je plné překvapení. #LFŠ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Malý veľký príbeh hrdinstva z malej anglickej dedinke, ktorú ľsťou obsadí nemecká jednotka. Dej je jednoduchý a divácky atraktívny a príde aj na silnejšie scény. Piata recenzia. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco na úrovni Powellovy a Pressburgerovy "Canterburské povídky", dočkal jsem se zklamání. Nepravděpodobnost výchozí situace (nacističtí výsadkáři v nákladních vozech obsadí vísku v Devonu a konverzují s nic netušícími místními div ne jejich nářečím) a naprostá podřízenost díla dobovému agitačnímu záměru (český název by stěží prošel !) mi nedovolovaly naplno ocenit jeho nepopiratelné kvality - třeba rychlost, s jakou tvůrci odstraňují i kladné postavy, nebo šerosvitnou kameru. Snímek podle mého názoru většina kritiků přeceňuje. ()

Reklama

Reklama