Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek Oko tygra je zdařilým akčním filmem s motorkářskou tématikou. Bývalý vězeň a veterán z Vietnamu Buck Mathews (Gary Busey) žije co nejnenápadnější a nejklidnější život ve svém rodném městě. Avšak místní zkorumpovaný šerif (Seymour Cassel) by udělal cokoli, aby Bucka z města vyhnal, a proto nijak nezasahuje, když přijede motorkářský gang vedený Bladem (typický zlosyn William Smith), který má za cíl Bucka zabít. Buck ale nemá na své straně vůbec nikoho, a tak se s prosbou o pomoc obrátí na poctivého policajta J.B. Deverauxe (Yaphet Kotto). Ten však má už jen pár dní do důchodu a nechce se do ničeho zaplést. Buck nakonec zjišťuje, že jakožto "klaďas" bude muset záviset na "záporňákovi". Tím je hispánský drogový boss, který dluží Buckovi laskavost. Když jde do tuhého a Buckovi brutálně zavraždí ženu a unesou dceru, přidá se k závěrečnému útoku proti nájezdnickým motorkářům i Deveraux. Vrcholem boje o přežití je pak duel mezi Buckem a Bladem. Film se sice nevyhýbá osvědčeným schématům, avšak poctivě odvedená filmařská práce se v tomto případě rozhodně postará o dobrou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tento film byl můj historicky druhý film který jsem viděl na VHS (na návštěvě u známých rodičů, brutal kvalita, fešný mono-dabing :)). Od té doby jsem ho už viděl několikrát (naposledy po tom co vyšel za pár kaček ve stánku na DVD). Ten film je prostě klasika. "Kdykoliv, kdekoliv, cokoliv"... Gary Busey v kladné roli (?!)... Klasická zápletka (ta nejklasičtější snad co pamatuju). Koho to sere? Mě rozhodně ne. Film si jsem schopen užít úplně stejně jako před lety. Jen ho vnímám jinak. To je celé. Sakra to byly tenkrát v Americe časy... ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Naprosto extrémní a velice odvázaná akce navazující na 80's trend akčních filmů jedinec proti motorkářskému gangu (STONE COLD, COBRA apod.). V rámci svého komentáře bych se asi taky měl odvázat a napsat vám, co všechno při sledování EYE OF THE TIGER zažijete, ale nebudu spoilerovat, za všechno jen jedno: Yaphet Kotto likviduje motorkářskou základnu házením granátů z přáškovácího letadla a poslouchá u toho funky. V ČR lze sehnat verze s naprosto perverzním dabingem feat Jiří Pomeje. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Tento film je zde velmi špatně hodnocen - přitom je to dokonalý snímek osmdesátých let. Klasika jak má být. A s tou károu mohu jen souhlasit, něco podobného jako motorky ve filmu DELTA FORCE. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Gary Buseym v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý práve prišiel z väzenia do svojho rodného mesta, kde má ženu a dcéru, ale zistí, že tam vládne motorkársky gang a polícia proti tomu nič nerobí. A keď sa raz pred nimi zastane napadnutej ženy, gang mu za to zavraždí manželku a tak túži len po pomste. Spracovanie určite mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som spokojný. Tento typ zápletky mám v tomto žánri rád a tak som sa aj tu bavil po celý čas, dej je zaujímavý a nechýba plno typických prvkov, ktoré ho ešte vylepšia, ako skorumpovaný policajt, ktorý po hlavnom hrdinovi ide, ale napriek tomu nemám z toho až tak ideálny pocit, aký by som chcel, hlavne sa tu toho až tak moc neudeje a hlavný hrdina viac rozpráva ako koná. Akcie tu nie je až tak moc, ale s tou som celkom spokojný. Je úplne iná, ako by som očakával, hlavný hrdina je veterán z Vietnamu, ale to sa tu nijak neprejaví, klasická akcia tu prakticky nie je, je tu len jeden súboj a aj to len úplne na konci a dokonca ani bežné prestrelky tu nie sú, hlavný hrdina si za celý film dvakrát vystrelí z brokovnice a aj to nie do protivníkov, ale aj tak je to slušná zábava, tých pár menších likvidačných scén na čele s natiahnutým drôtom cez cestu, ktoré jedného motorkára pripraví o hlavu poteší a pobaví aj záver v štýle Norrisa z Delta force, kde je celý tábor vystrieľaný a vyhodený do vzduchu pomocou rôznych zbraní namontovaných na vozidlo, v tomto prípade Norrisovu motorku vystrieda terénne auto. Herecké obsadenie nie je zlé, Gary Busey vo svojej netypickej, tentoraz kladnej úlohe, ale nesklame, slušné vedľajšie postavy ako Seymour Cassel alebo Yaphet Kotto a ani záporáci na čele s Williamom Smithom nie sú zlí. Réžia a technická stránka sú presne v štýle klasických béčok z osemdesiatych rokov, takže si nesťažujem. Určite to mohol byť aj lepší film, hlavne by som uvítal akciu zameranú na klasický štýl, takže súboje, prestrelky, nože a podobne, ale aj tak je to slušné akčné béčko, ktoré fanúšika žánru neurazí. 72% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že se jedná o dobře zpracovaný akční film s ojediněle kladným Buseym a obecně s klasickými spíše b-éčkovými herci těchto žánrů.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobová záležitost v šabloně "nespravedlivě odsouzený se vrací, nikoliv pro pomstu, ale pro lepší nový život, a jeho zaškatulkování mu v tom zabrání." Tady jsou navíc ještě motorkáři, Soukup, Trávníček a Pomeje. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pro mě prakticky neznámé akční béčko 80. let, kde hraje úvodního drsňáka Gary Busey, který bojuje s motorkářským gangem, který terorizuje jeho rodné město. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = ?.?.2007, réžia českého znenia (MGM 2007) = PETR ŠVÉDA+ČESKÁ DVD PREMIÉRA: INTERVIDEO = 30.11.2010, réžia českého znenia (VIDEOSPOJ 1992) = MARIE FRONKOVÁ - Vydanie do "pošetky". (28.12.2010) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Manikovi zabije motorkarsky gang zenu a tak sa manik rozhodne, ze ich pocet trochu pretriedi. Namet je skvely, ale spracovanie mi pripadalo strasne fadne. Nema to vôbec temnu atmosferu, akcne sceny su tuctove a aj ked su v R-kovom ratingu tak nepôsobia drsne ale skôr komicky. Film nakoniec zaujme len dvoma vecami. Gary Busey tu hra kladneho hrdinu a dokonca hlavnu ulohu a potom tu je slavny motiv z Rockyho. To je tak vsetko. Dalsi pravom zabudnuty film. 4/10. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jestli milujete americké akční filmy 80 let, tak opravdu není co řešit. Gary Busey se pro tyhle drsné chlápky perfektně hodí a tady má navíc kladnou roli, což se moc nestávalo.. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý akční film o motorkářském gangu který zabil ženu hlavnímu hrdinovy a ten se vydává na cestu plnou smrti :). ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Případ značně podhodnoceného filmu. Tohle je klasický akční film 80 let, na který se dá i dnes s trochou snahy v klidu podívat. Gary Busey netradičně v roli klaďase, což je v jeho herecké filmografii určitě vyjímka, si svoji postavu vyloženě užívá a padla mu jako holej zadek na nočník. Pokud přivřeme trošku oči, nad některými skoro až scifi okamžiky a zapomeneme na srovnání s nesmrtelným Chuckem Norissem a jeho čtyřkolovým AMG :o) tak se budete určitě nejenom nostalgicky bavit, ale užijete si určitě opravdu pravou osmdesátkovou akčňáckou klasiku. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Sám proti motorkářskému gangu. Čistokrevný akčňák, který se stim nesere. Gary Busey jako armáda o jednom muži. ()

ra1n 

všechny recenze uživatele

Totální majstrštyk. Buseyho akční klauniády se vymykaj jakejmkoliv dostupnejm měřítkům. Zvlášť ten závěrečnej funky-masakr s dvouplošníkem. ()

aik 

všechny recenze uživatele

Snímek, který jsem snad nespočetně krát viděl v dětství na ošoupané vhsce a který patřil mezi mé oblíbené. Časem už sice ztratil na svém lesku, ale nikdy nezapomenu na Buseyho superkáru. ()

winstonik odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto akčné scénky museli vymýšľať snáď úplní magori. A k nim výber Garyho Buseyho a jeho dvoch lícnych svalov v úlohe kladného hrdinu. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% chcete-li se pobavit ve stylu 80.let, strčí toto béčko do kapsy všechny současné pokusy o retro komedie. Jedná se prostě o originál. ()

Reklama

Reklama