Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Spisovatel, který rouhavě vyzval Boha, aby ho na místě zabil, se stane obětí vraždy. Místní kněz se proto rozhodne odhalit motiv záhadného vraha. (Netflix)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujímavá záležitosť, ktorá zaujme vydareným námetom a svižným spracovaním. Štvrtá recenzia. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá krimidráma s niekoľkými (mikro) zvratmi, v ktorej okrem dobrej a jemne zapeklitej zápletky nechýba dobrá atmosféra, napätie (kde inde uvidíte kňaza na úteku), občasný humor a v závere dokonca aj akcia. Nigel Patrick sa na rolu hodí a dej dokáže pekne ťahať. Aldo Ray vo vedľajšej roli je zasa príjemne kontroverzný. A podpichovačka fanatickej kresťanskej náuky je len ku prospechu. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Irský film. Spisovatel, ateista, chce lidem dokázat, že Bůh neexistuje a tak Ho na ulici před jejich zraky vyzívá, aby ho zabil. Netrvá to dlouho a je zastřelen člověkem, který neví kdo je a proč to udělal, snad proto, že mu to Bůh řekl. Kněz, který tomu přihlížel, je předvolán k soudu jako svědek a tam má říct svůj názor. Mohl být vrah opravdu nástrojem Boha nebo ne? Pokud řekne že ne, pošle toho zmateného člověka na smrt. Pokud řekne že ano, což je pro něj méně pravděpodobná možnost na rozdíl od lidí kolem, bude obrovské pozdvižení. Zápletka, ve které má kněz velmi těžký úkol, je zajímavá, ale tím klady filmu téměř končí. Poté se totiž rozběhne, dejme tomu, akčnější pasáž, která je s logikou dosti na štíru. Také představa, že by v té době byl souzen člověk, anižby byla nejprve zjištěna jeho totožnost, je zcela mimo. ()

Reklama

Reklama