Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 6

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (135)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Divnosvět má své mouchy, je to trochu přitažený za vlasy, dalo by se diskutovat o genderu, ale to nejdůležitější je, že se z mého pohledu jedná o parádní a chytlavou podívanou, která by měla děcka bavit. Já jsem dokonce během sledování zapomněl na snídani, líbí se mě akce, dobrodružství, trochu jsem si vzpomněl na Zatačeno občas trakaře, či neanimovanou Cestu do středu země - a to já mám moc rád. No a film je celkem promyšlený, není nadutý, působí vlastně dost organizovaně a chytře. Je to zábava, ale plná metafor a aktuálních problémů, ke kterým já mám blízko, viz ekologie, či generační mezery v uvažování aneb střet tradicí s novou vlnou myšlení. Organické farmaření bez kdejákých fíglů a urychlovaču mi sem v dnešní době taky pěkně zapadlo. Zkrátka bych nečekal v žádném případě vlnu odporu vůči Disney, protože tohle bylo důstojné dílo a já děkuji za doporučení své sestře. ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je zcela jasně Disneyho zkoušení teploty vody. Malý rozpočet, minimum herců, vykradené animace i postavy z předchozích děl a nezvyklá tvůrčí volnost pro scenáristu. Jde tady čistě o pokus, co se stane, když splní všechny kvóty naráz a pustí to do západního světa a výsledkem je, přirozeně, blivajz. Samo poselství o glorifikaci sexuálních menšin je v případě snímku určeném pro sexuálně nedospělé publikum diskutabilní, já jsem v tomto případě rozhodně proti. Tyhle věci, pokud musí být, patří do snímků pro starší publikum, ideálně pro teenagery. Nejhorší na tom je ta naprostá nezodpovědnost tvůrců, kteří dobře vědí jak velký má jejich propaganda dosah a jaké případné škody mohou jejím neuváženým šířením páchat v hlavách dětí nejen v Americe ale dnes už téměř po celém světě. Nakonec je ovšem zcela mylné dělat si jakékoli iluze o úmyslech Disneyho molochu, toto je kasovní propadák a tím pádem skončí v propadlišti, jde jako vždy čistě o peníze. Společnost, která neváhá investovat miliony do natáčení alternativních verzí většiny svých děl jen proto aby čínský teenager náhodou nezaslechl něco o homosexualitě, židech nebo černoších se na západě utrhla ze řetězu a dělá propagandu stejně silně jen o 180° otočenou. Moc rád bych viděl reakce čínské vlády, pokud by nějaký aktivista pracující v Disney+ úmyslně pustil tenhle film bez cenzury pro jejich lokaci, nedivil bych se další obchodní válce.. Opět zcela opačně, Západ a Evropa jsou slabí a nechají si vše líbit, včetně nekontrolované propagandy několika procent pomatenců za velkou louží, směřující už i na ty nejmenší. odpad! ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Disney bídu nezaslouží. Divnosvět se snaží o jakýsi mix mezi dobrodružným filmem ve stylu Atlantidy, novodobými tématy a takovou tou rodinnou mezigenerační klasikou, kde spolu jednotlivé postavy musí najít řeč. I možná díky tomu místy může působit, že na jednotlivá témata není tolik času, kolik by si zasloužila. Na druhou stranu si nemyslím, že by jakékoliv z nich bylo jen nakousnuto bez uspokojivého konce. Některé pasáže jsou sice zkratkovité, některé zprávy až moc očividné, ale v rámci rodinného filmu je to takto za mě dostačující. Film hezky pracuje s foreshadowingem a balancuje na takové té ideální hraně, kdy si pozorný divák může pomalu domýšlet závěrečný zvrat, zatímco pro jiné to bude překvapení. Je to navíc zase něco jiného než princezny, kouzla a typické chytlavé Disneyho písničky. Zdejší vybudovaný alterantivní svět je tak akorát rozvinutý, aby postačil pro jeden sólo film. Animace je již tradičně na perfektní úrovni, tady zkrátka není co řešit. No a chemie mezi animovanou rodinkou na mě působila velmi příjemně, což je u tohoto typu filmu zkrátka důležité. Je smutné, kolik lidí v recenzích řeší svůj světonázor, namísto aspektů samotného filmu (čest výjimkám, kdo rozebírá skutečné problémy, které s filmem má). A dát do filmu jako ústřední myšlenku ekologii (která se zkrátka bude řešit stále častěji, protože to je reálná problematika, se kterou se současné děti budou muset v budoucnu potýkat) nebo říct dětem, že je v pořátku být sám sebou, to je něco špatného? Pokud to tak tolik lidí vidí, jenom to ukazuje, že už včera na tato témata bylo pozdě, a jen to podtrhuje to, co film chce ukázat. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Pěkné hlavní poselství, vizuálně nápadité prostředí, pár vtipných scén, ale celé je to poslepované trochu na sílu, chybí tomu něco navíc. Pozitivní je, že se Disney konečně rozhoupal alespoň ke gay postavě, jejíž gayství není jen prvoplánově posměšnou karikaturou, ale naprosto přirozenou věcí. Ženy nejsou jen uťápnuté puťky nebo obletované krásky. A muži s jejich ješitnými představami o rodovém nástupnictví jsou po právu nakopáni do příslušných míst. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Je to hezky barevné. Líbil se mi nápad ohledně ekosystému a rozpoznání, co je parazit. Ale jako opravdu nutné do animáku dávat gender dender charaktery a ještě gaye a ještě 3nohého psa. Víc už toho tam být snad nemohlo. Tohle bylo už víc neokaté a snesitelné. Děti to ještě nechápali, ale upřímně nemám vůbec chuť si to pouštět znovu. Jakože proč to všem neustále cpát a všude a v takovém množství. Mě je orientace jiných jedno, neřeším kdo je jaké národnosti, handikapovaný. ALE proč to vnucovat v každém filmu a už i animácích? Achjo, kam ten svět spěje. Bez toho by to byl fajn animák. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Lucy Liu sa musela stretnúť s pracovným štábom trikrát, kým svoju rolu prijala. (Arsenal83)
  • Dokončenie celého výrobného cyklu trvalo približne štyri roky. (Arsenal83)
  • Otec Dona Halla pracoval na farme v Iowe, odkiaľ čiastočne pochádza aj inšpirácia pre Searcherovu farmu. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama