Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (360)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídna detektívka s kvalitným hereckým obsadením a dobre napísaným scenárom. Nie je tu nič, čo by sme už nevideli inde, Jašter mi pripomenul špeciálne dva filmy, avšak ich spomenutie by mohlo pôsobiť ako spoiler. Problém mám subjektívne s tým, že v súčasnosti rád sledujem kriminálne minisérie a tým pádom nie je Jašter pre mňa ničím výnimočným. Ak ich sledujete tiež, tak tu máte pre zmenu jeden prípad zredukovaný do niečo vyše dvoch hodín a nemusíte tak čakať, kedy sa smerom do cieľa eliminujú všetky slepé uličky. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rozvážně plynoucí detektivka, která místo divoké akce raději sází na pomalé budování postav v čím dál tím hustší atmosféře nedůvěry. Snímek Reptile režiséra Granta Singera rovněž zaujme i precizními hereckými výkony, z nichž markantně vyčnívá tradičně spolehlivý Benicio Del Toro. Co se samotného příběhu týče, tak ten do první poloviny připomíná klasickou severskou detektivku, která se v polovině druhé začne čím dál tím vice zamotávat, přičemž ale tak nějak začnete tušit, jak to vlastně celé asi dopadne. To je dáno zejména drobnými scénáristickými nuancemi a vtahující kamerou, kterou působivě doplňuje civilní soundtrack. Ve finále tedy dostaneme velmi vydařenou komorní detektivku, jejíž nenucené tempo v dnešní uspěchané době působí jako čisté zjevení. Doufám tedy, že podobně střižených projektů bude jen a jen přibývat. Skvělá práce! (Netflix) „Can I Show You Something Strange?“ ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Typická krimi dráma škandinávskeho strihu, s pomalým tempom, večne zamračeným počasím, pochmúrnymi farbami, postavami z mäsa a kostí a bez zbytočne hollywoodsky prehnaných scén. Grant Singer kopíruje od najlepších, ale vo výsledku nestrhne tak ako jeho vzory (Prisoners, Gone Girl, The Girl with the Dragon Tattoo). Reptile síce postupne šponuje napätie, príbeh, motívy a spleť postáv čoraz viac zamotáva, aby to celé v druhej polovici vlastne nijako nezúžitkoval. Benicio del Toro skvelý a tiahne film neskutočne na svojich pleciach, ale takáto krimi by potrebovala byť neustále o krok pred divákom, mať nejaký odzbrojujúci moment prekvapenia alebo aspoň intezívne finále, kde všetky tie vzťahy medzi postavami náležite zužitkuje. V tomto podaní bohužiaľ vyústi do pomerne obyčajnej, v druhej polovici značne monotónnej detektívky so záverom, ktorý by potreboval vyhrotiť (ne)priateľstvá medzi postavami, no nakoniec to dvojhodinové budovanie príbehu odbije dvojminútovým očakávaným odhalením a dvojminútovou neemotívnou prestrelkou hlavných postáv. Fajn, ale nič čo utkvie v pamäti, či už formou alebo príbehom. CELKOVO: 6/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Benicio je ňuňací, miluju ho, ať už hraje v čemkoliv, ale tady mě neuvěřitelně mátlo jeho háro a pořád jsem měla dojem, že sleduju nějaký retro či parodii na padesátý léta, a vždycky mě znovu a znovu překvapilo, že je to ze současnosti. Výborná atmosféra a ze začátku příjemně mysteriózní zápletka, ale tolik, tolik neduhů! Pro mě za prvé - nepřehlednost v ději. Fakt nemám ráda dva různý prolínající se děje, kdy např. vyšetřování vraždy je sestříhaný dohromady s rozhovorem tří kamarádek, člověk se v tom moc dobře neorientuje. Dál mě velmi mrzel odklon od mysteriózní detektivky do pro mě nudných a stokrát viděných vod. A teď SPOILERY!!! Kristepane, proč? Proč to zase musel udělat manžel? Osoba nejvíc podezřelá? To teda bylo překvapení, joj, vůbec jsem to od začátku nečekala. Mimochodem, Justin Timberlake vypadal naprosto úchylně a mluví jako ženská. Dále - ta korupce a spiknutí na vyšších místech, to mě taky spíš zklamalo, podle mě by se k tak metaforickýmu ději víc hodila klasická psychologická detektivka. Některý motivy jako např. kousanec na ruce se vůbec nevysvětlily a přišlo mi, že tam byly jenom na efekt. A konečně - zkrátit aspoň o půl hodiny! Bylo to tak strašně utahaný, že jsem měla chuť to převíjet. Škoda, protože potenciál by byl. Snad příště, Singere. KONEC SPOILERŮ!!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Netflix po dlouhé době přichází se snímkem, který opravdu stojí za to. Napínavá kriminálka, se skvělou atmosférou, vyváženým dějem a fantastickým hereckým výkonem Benicia. Hltal jsem každou minutu tohoto skvostu, velká škoda, že se karty vyložily na stůl příliš brzy a divák tím ztratí závěr a velkou část rozuzlení zjistí příliš brzy. I přesto klobouček, konečně řemeslně velmi slušně zvládnuté krimi. 8/10 = 88% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama