Reklama

Reklama

Jízda sedmi statečných

  • Česko Sedm statečných přijíždí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek je závěrečným pokračováním Sedmi statečných. V této kapitole se hlavní střelec již usadil s novou ženou a stal se šerifem jednoho malého městečka. Jeho mírumilovný život ale naruší příjezd psychotického zlosyna, který vyloupí banku, postřelí šerifa a nakonec znásilní a zabije jeho novou ženu. Šerif poté dostane za úkol chránit ovdovělé ženy před nemilosrdnými bandity. Na pomoc si vezme novináře z Východu a pět otrlých trestanců a společně pak učiní řádění zloduchů přítrž. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je v uvozovkách poslední snímek o partě sedmi statečných zachraňující co se dá. V uvozovkách proto, že tento námět byl později použit ještě mnohokrát, jen už žádný počin nebyl zahrnut do této série. Zde si hlavního šéfa party zahrál další westernový matador a tím je Lee Van Cleef. Bohužel mu pořádně vyniknout nedopřál scénář, který je napsán jednoduše a nepřišel s žádnou pořádnou dramatičností, ani s tím, co western dělá pořádným westernem. Příběh je ve své podstatě spíše o pomstě šerifa, ale to by bylo moc okaté a tak má především za úkol ochránit vdovy. Společně s novinářem (na něco lepšího scénárista přijít nemohl?) zajde do věznice, kde si vezme do akce pět vězňů. No, a je to. Jaképak složitosti. Celkově snímek vyznívá spíše televizně, ale to je asi tou nesmírně okatou jednoduchostí. Zkrátka, takhle to dopadá, když si tvůrci na snímku moc práce nedají. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Z vetsiny souhlasim s komentarem uzivatele T2. Pribeh by nebyl zly, ale nemel by byt spojovan s dokonalosti jmenem Sedm statecnych. A mel by byt lepe natocen. Namet ok, scenar, kamera a rezie nic moc. Hudba je opakovanim toho, co svet uz zazil jinde..za me nuda, nuda, nuda. Hrdinove nejsou, postavy jsou sede, bez ducha. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série a skutečnost, že 4x louhovaný čaj už nemá s první chutí vůbec nic společného. Nechutná vám, je to spíš jen horká voda a přemýšlíte, že ho vylejete. Jízda sedmi statečných je naprosto zbytečný dovětek a další snaha o parazitování na legendární jedničce. A nepomohl tomu ani Lee Van Cleef, který tu už měl svá léta. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

A šaráda pokračuje! Nesmyslný třetí díl, kde už nehraje ani Brynner. Jako samostatný western pro mě za dvě hvězdičky, ale jako pokračování Sedmi statečných je to odpad. Průměr je jedna hvězdička. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Se mi to líbilo, zvlášť ten ženský přístup. Ony dělaly, co měly. Bez keců. Dnes nevídané. Kéž by ty dnešní baby byly aspoň trochu podobné. Bohužel nejsou... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nezachraňují mexičtí vesničani, ale ženy a městečko někde asi v Texasu, kde muže postřílela banda Mexičanů. Trochu lepší než trojka, ale i tak to moc nestojí za to se někdy na to znovu dívat. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak ale toto už bol vážne prúser, do ktorého sa namočil aj Lee Van Cleef. Naozaj nudná podívaná, ktorá nepriniesla ani len poriadnu zápletku a so slávnym westernom to má akurát spoločné meno Chrisa a hudbu od Bernesteina, ktorej použitie v tomto filme možno pokladať za jej znesvätenie. Totálny trapas. Jednu hviezdičku dávam hádam za tých pár pištoľníckych scén, ktoré boli niektoré vcelku vydarené. 20 % ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Ked sa na to divam, ako na samostatny western je to uplne v poho. S povodnym filmom to nema absolutne nic spolocne, snad len okrem toho cisla. Povodnu uroven to nedosahuje, ale zase podla mna, o stupen lepsie, ako "Navrat siedmych statocnych". ()

G.Bookwrom 

všechny recenze uživatele

Mě se to fakt líbilo! Samozřejmě to člověk nesmí brát jako pokračování nedostižných původních Sedmi statečných. Pitomost od tvůrců tohoto jinak docela povedeného, sice jednoduchého, ale poměrně akčního westernu byl jeho název, použitá hudba a jméno šerifa. Věřím, že nebýt této pitomé snahy dál pokračovat v sérii sedmi, měl by tento snímek i zde úplně odlišné hodnocení. ()

Reklama

Reklama