Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tvůrci ikonického internetového seriálu sKORO NA mizině přichází s novým seriálem Liga mužské moudrosti, který je opět financován pouze z finančních příspěvků svých fanoušků. Tento útok na hyperkorektnost přinese nejen nové téma, ale i nové herce, jakými jsou například Michal Isteník, Eva Leinweberová či Tomáš Havlínek. Kreativní tým a Jiří Langmajer však i nadále zůstávají. Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, kdybych jako první díl neviděl ten první, asi bych to neviděl celé. Velmi kolísající kvalita. Ano, ukázali nám, jak moc zvrácená doba dnes je. Ale jinak je to spíš taková moderní komunistická propaganda. Takže voliči Pirátů, ODS a Pávka asi zajásají, ale pro rozumné lidi to není nic moc. Celé je to poměrně průhledná propaganda politických názorů. Nebýt prvního dílu, průměr by vycházel na jednu hvězdu. Ale buďme fér. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zatím pomalejší rozjezd, druhé Skoro na mizině to není. Přesto je hezké vidět pár známých tváří v podobném projektu. V něčem se to podobá Mostu, ale není to taková sranda. Sledujeme partu ostravských chlapů, kteří tráví čas převážně filozofováním v hospodě. Proti jejich kecům a přístupu se postaví jejich ženy, které už se sebou nechtějí nechat zametat. Jak to bude dál se uvidí. "Ty Xeno na baterky." ()

Reklama

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu hodně slabý. Seriál založený pouze na nekorektnosti a ničem jiným. Vtipy tak na půl vtipný, nebo strašně tlačené, aby z toho vyplynulo, že je někdo kretén. O nic víc nejde a to se nechci tady bít ani za jeden charakter, protože jsem si nevšiml jediné, alespoň trochu normální postavy. Burani co křičí "Baník pičo", ženský co z nějakého důvodu hrajou loterii, jeden LGBTQ spasitel, ale nikdo, kdo by mi byl sympatický. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Jste na mě to..." "No, řekni to..." "...sexističtí." "Piču." (...) "...a zejtra poletíš, ty Xeno na baterky, vole." (...) LMM má svoje momenty, ale strategie tvůrců se tentokrát jaksi minula účinkem, i přestože je výběr hereckých talentů slušný (např. skvělá Pavla Gajdošíková) náladou je to jaksi chtěné, nucené, scénáristicky už ne tak jisté a místy i dost blbé. Sice se LMM v pár místech slušně vyslovuje vůči woke a cancel culture, i když ji, co si budeme nalhávat, většinou jen trapně zesměšňuje a nechápe. To jde ale hodně opět i s výběrem herců, kteří tomu dávají či nedávají sami šťávu, ne každý má holt tah, jaký předvedl v osmi dílech sKORO NA mizině Kozub, třeba takovej Michal Isteník válí ve všem, v čem jsem ho doteď viděl, bohužel ale s jeho odchodem jako kdyby i započal konec tohohle projektu. Jeho vyobrazení typické české hlavy zkrátka nikdy nestřelí vedle (speciálně, podobně jako Martin Hofmann, když hraje horkou hlavu). To se ale nedá říct o všech ostatních aktérech. Skórka vždycky jako kdyby tak za pár dílů vymáčkl maximálně potenciál myšlenky a pak už dál objektivně neví, co s tím. 5/10 ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem (zejména ve srovnání se skvělým sKORO NA mizině) skoro neměl chuť koukat dál, ale dal jsem tomu šanci a nakonec to jako celek docela fungovalo. Je to v mnoha ohledech (opět zejména ve srovnání s přirozeným projevem herců divadla Mír) přitažené za vlasy a člověk musí přistoupit na to, že LMM je svým formátem blíže divadelní hře nebo sitcomu, tedy situace a hlášky jsou schématičtější, vykalkulovanější a nedá se příliš věřit tomu, že by se takhle chovali skuteční lidé. Ale má to své vtipné i dojemné momenty (a docela vydařený závěr) a je dobře, že se tu někdo nebojí dělat legraci z témat, která se v dnešní "slušné společnosti" probírají převážně s (někdy až nezdravou) vážností, aby se náhodou nějaký přecitlivělý jedinec necítil dotčen. Váhal jsem mezi slabšími 4 a silnějšími 3, nakonec nechávám 3, ale tvůrcům jsem přispěl (už jen za předchozí tvorbu a s nadějí, že příště zase přijdou s něčím ještě lepším). P.S.: SPD je pro mě nevolitelným tragikomickým panoptikem a k menšinám žádnou nenávist necítím - aneb tolik k předsudkům ohledně cílové skupiny tohohle seriálu (viz např. bart_ova recenze) ;) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je financovaný výhradne len z finančných prostriedkov fanúšikov. (OJan)
  • Podobně jako v seriálu sKORO NA mizině (od r. 2020) můžeme na konci každé epizody vidět vstup režiséra, scenáristů nebo herců. (OJan)
  • O tom, jak se bude seriál vyvíjet, měli diváci možnost hlasovat prostřednictvím YouTube. (Diego75)

Reklama

Reklama