Reklama

Reklama

Recenze (11)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po sKORO NA mizině jsem u další sbírky věřil v něco podobně vtipného, ale tohle jsem tedy opravdu nečekal. Nasazení českých herců do slezských rolí jsem kritizoval už v komentáři k Dukle; tady mě to tahalo za uši ještě víc. Nikdy jsem nezažil, aby se v hospodách v našem regionu razovitem mluvilo takovýmto způsobem. Je tedy pravdou, že jsem byl v hospodě naposled před devíti lety, ale nedovedu si představit, že by za tu dobu došlo k tak převratným změnám. Tento počin by mohl být vřele příjímán mimo Moravskoslezský kraj, ale pro mě má příliš mnoho falešných tónů. Hvězdička za Pavlu Gajdošíkovou a za kameru, protože Petr Hrubeš. / Poučení: Z Čecha přes noc Slezana neuděláš. A vice versa. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Popravdě řečeno bys tu měl mít i třetí genderově neutrální hajzly." ________ Ok, vezmu to z druhýho konce. Pokud jsem tomu porozuměl dobře, tvůrci populárního internetovýho seriálu 'sKORO NA mizině', režisér Vladimír Skórka a scénárista Petr Kolečko, se pokusili natočit další internetovou sérii s názvem 'Liga mužské moudrosti', která je koncipovaná jako reakce na cancel culture a politickou korektnost. Asi jsem moc velká sněžná vločka a sluníčkář (lol, koho to sere), ale přišlo mi, že z toho nakonec vzešla taková ostravská low-budget kopie seriálu 'MOST!'. Jenže zatímco seriály 'MOST!' i 'sKORO NA mizině' perfektně pracovaly s českým humorem, ironií a nadsázkou, tady maj komediální džouky tah na branku leda tak pro voliče Volnýho bloku a SPD. Není to sice tím, že politickou korektnost taky považuju za úlet, ale většina fórů stylu "romové a LGBT bad" je tak neuvěřitelně prvoplánová, primitivní, a snaží se být "politicky nekorektní" tak debilně, až to ani vtipný není. Celkově ani nelze poznat, co je tvůrčí záměr a co zase obyčejnej faux pas. Jestli bude divák s tímhle seriálem sympatizovat taky dost záleží na jeho světonázorech a vkusu, což není moc dobrá vizitka. Co naplat, čecháčkům a flaztencům se to bude nejspíš líbit. Každopádně jsem zvědav, jak dlouho tenhle projekt zůstane naživu. Dost mě taky udivuje, co tady dělá tak talentovaná herečka jako Pavla Gajdošíková. Langoš samozřejmě nesměl chybět. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna za Pavlu Gajdošíkovou, šikovnicu, jinak křeč vyvařená, ubohá. Nekorektní počiny oblibuji, ovšem bez českého tlačení na slezskou pilu. Mírovské sKoro se nekoná ani omylem, Most zůstává v tomto směru veledílem, seriálový Okresní přebor zázračným zjevením formanovského střihu. Jo a aby se rozumělo: OSTRAVA!!! To znáči, že scenaristu, ani kašparu z PrahE netřéba. Tu su syncy šikóvni, aj děvuchy. U nas srandu piše život sam, stači v cuklach rano vyběhnut do Vendy a nařehtaš sa jak cyp, nimusiš čučet na juťub, bo v každe knajpě fiči lével jak hovádo, kery nemaš šajn ani pohopit. A to buď, kurwa, rád, že davno zburali U slunca, bo tam toto pustit, tož to bys co zažil! Fčil už teho neni, ale sveho času skleněne popelníky litály kolem hlavy pinglovi, aj na motorovku došlo a fšecko dřevo sa popílilo. Stoly, židle, bitky jak hovado.  Ni v noci, normalka rano po šichtě. Ceš točit nekorektně? Tož sa zajímaj a něvymýšlaj umněle, trápne bludy pro debíly. Je jásne, že každy musi robit, kura ale musi to mnět fazonu a ksychty šecky od nas, bo jinač se ti na to mistni vyseru a pošlu ťa do regionalneho prostoru, kery každy ostravak vklada do věty na místo spojky. Bo žadny Ostravak ze sebe něněcha robiť toto mamrdstvo. Tož gdě zme. ()

ChickenPate 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navázání na úspěch sKORO NA mizině bylo ve vzduchu a je to tady, bohužel. Většina děje nezajímavá a když už se autorům něco zdá jako vtip, tak to pro jistotu zopakují třikrát, aby to i ten sebeblbější divák pochopil. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Když je někdo vyzranej.. Jak hroch o vánocích.. :) :) no musíš uznat sama že tohle je neprcatelné.. :) :) Langos je bůh 100% ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela mě překvapilo, s čím si v dnešní době ještě někdo dovolí vyjít na světlo. Po sKORO NA mizině jsem čekal něco ve velkém stylu, ale ve výsledku jsem se dobře bavil i u poloviční porce humoru. Některé scénky mi přišly velmi prvoplánové, ale na druhou stranu cením pokus o poukázaní na naprostou degradaci dnešní společnosti. Možná i za odvahu ukázat zvrácenost dnešní doby mírně nadhodnocuji, ale tak... uvidíme, co nám přinesou další díly. ()

Murlock77 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se. sKORO NA mizině bylo skvělý a od dua Kolečko + Skórka jsem čekal další podobnou pecku. Nestalo se tak; oceňuju pokus o to, natočit něco nekorektního. V dnešní době, kdy je skoro trestný o černochovi říct, že je černoch, a podívat se na ulici na holku v miniskuni je považovaný za sexuální obtěžování, potřebujeme díla, který se na tuhle hyperkorektnost prostě vyserou. Za to má Liga hvězdičku. Ale po zhlédnutí prvního dílu si vůbec nejsem jistej, že chci vidět díl další. Kromě Isteníka mě tam fakt serou asi všichni. Chápu, že má jít o karikatury, ale Gajdošíková mě vytáčela celou dobu a kdykoli se Langmajer pokusil o rádoby ostravskej přízvuk, měl jsem chuť vyhodit notebook z okna a propíchat si ušní bubínky. Zkusím dát druhýmu dílu šanci a třeba se hodnocení změní, ale první díl si lepší hodnocení prostě nezaslouží. // EDIT: Po zhlédnutí druhého dílu dávám hvězdu navíc; postava Čtvrtníčka mě bavila, zasmál jsem se několika situacím a dostal se do fáze, kdy další díl vidět chci, to se po prvním díle říct určitě nedalo. ()

Reklama

Reklama