Reklama

Reklama

Dr. Stefan Frank

(seriál)
  • Česko Doktor Stefan Frank (více)
Německo, 1995, 104x45 min

Hrají:

Sigmar Solbach, Hans Caninenberg, Cecilia Kunz, Marion Mitterhammer, Andreas Elsholz, Sabine Petzl, Hans Kraus, Lisa Kreuzer, Ursela Monn, Nina Petri (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Gynekolog doktor Stefan Frank je lékař, kterému ženy mohou plně důvěřovat. Po smrti milované manželky odchází významný gynekolog z Berlína převzít otcovu mnichovskou ordinaci. (TV JOJ)

Recenze (11)

Huguette 

všechny recenze uživatele

No jo, umělecky je to asi strašný, uznávám, ale musím se přiznat, že jsem na něj poctivě koukala, protože atraktivní Claudii Wenzel namluvila paní Zuzana Slavíková, mezi jejíž věrné fanoušky se počítám a Siemen Rühaak byl sexyyyyy. Takže tak nějak osobně dám 2*, které neberte moc vážně. Objektivně by to bylo asi míň. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Po tom,co jsem viděl dva díly tohoto seriálu,jsem zjistil,že mi lobotomie nepřipadá až tak hrozná.Němci umí natočit kvalitní film,ale nesmí být romantický,seriálové tvorby by se raději měli vzdát úplně.Tohle "dílo" je jasná katastrofa,k hereckým výkonům v něm prakticky nedochází,herci oddeklamují naučený text,aniž by změnily výraz v obličeji,nebo nasadí výraz tak přehnaný,že se jejich projev dá označit jen jako absurdní.Scénář je příšerný,děj je krajně předvídatelný a dialogy zoufalé. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Stefan Frank je původně veleúspěšný neměcký seriál románových sešitů, které u nás vydává nakladatelství MoBa (dál třeba westerny GF Unger, horrory John Sinclair, Courts-Mahlerka, Vampýra, Dinoland atp). A převedení do seriálu se povedlo nadmíru dobře. Pravda, s Pohotovostí nebo jinými seriály z lékařského prostředí se to nedá srovnávat, ale i tak se člověk pobaví. Je to něco ve stylu Herriotova Když se zvěrolékař ožení. Samozřejmě pozdější série už jsou příliš natahovaný, zápletky jsou neuměle umělý, postavy se chovají dost často nelogicky a hloupě, jen aby měli o čem točit, příběh prostě dost vaří z vody. Ale první tři jsou opravdu dobré a i když se tam občas taky nevyhnuli mučení diváka trapárnama, nedá se to například se Sestrou Stefanii srovnat a ostatně ani s tuzemskou novodobou seriálovou produkcí. Navíc, představitel Franka (Sigmar Solbach) je docela charismatickej a hlavní záporák doktor Roehrs (Siemen Rühaak) má přesně tu slizkost a eleganci podvodníka, co by měl každý správný zločinec mít. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Typický nemecký seriál, ktorý určite neohúri originalitou námetu, či zápletiek, a koniec koncov ani svojim výsledným prevedením, no na druhej strane, v svete plnom násilia, drog, vojen a politikov je celkom príjemné nahliadnuť aj do zákulisia šťastného života. Netvrdím, že takto to v skutočnosti niekde funguje, ale každý z nás sa niekedy musí vedieť odpútať od reality a preniesť sa do sveta, kde dobro vždy zvíťazí, spravodlivosť a čestnosť poráža chamtivosť a zlobu a o vaše zdravie sa stará sám Dr. Stefan Frank. A taký svet tu uvidíte v plnej paráde. ()

Galerie (147)

Reklama

Reklama