Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Barnaby se těšil, jak se svou ženou stráví pár klidných letních dnů v kruhu příbuzných a přátel. Čeká je totiž oslava stříbrné svatby v inspektorově rodné vesnici, tamní farář má po pětadvaceti letech znovu požehnat jejich šťastnému manželství. Práce si ale policistu najde všude – sotva přijede na místo, dojde tam hned ke třem vraždám. Pro motiv zločinu se musí detektiv vrátit hluboko do minulosti, nalézá ho však teprve ve vraždě čtvrté. Kdo se po dlouhých letech odhodlal k pomstě? (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Dětské hry mohou sice skončit tragicky a občas se tak, bohužel, i stane, ale dávat v jedenácti letech někomu na krk oprátku a postavit ho na vratkou židli, je projev čirého kreténismu, protože pravděpodobná tragédie je nasnadě. Důsledky s velkým časovým odstupem v divakovi moc soucitu neprobouzejí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler! Smutný díl po vícero stránkách a já nějak nedokážu zpracovat to Barnabyho prohlášení o nešťastné náhodě. Dát někomu na hlavu oprátku, postavit ho na vratkou židli a odejít kouřit je nešťastná náhoda? Ale jděte. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná a trochu i strašidelná epizoda, kde vrah volí neobvyklé a brutální metody odpravování svých obětí za něco, co sice nebylo správné, ale vzhledem k jejich tehdejšímu věku se dá jejich chování pochopit a po letech je odpravovat přijde až moc kruté. Jedna z těch epizod, kde dostanete spousty vodítek a nakonec do sebe všechny krásně zapadnou (to v Midsomeru neplatí vždy), což mám na anglických detektivkách rád. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem či len ja som taká pribrzdená, že niektoré scény musím viackrát pretáčať, hlavne čo sa týka osôb a ich mien, keďže každý má nejaké anglické meno a ešte aj priezvisko :-) tiež som trocha znervóznená keď sa časť deja odohráva v tme a neprehľadnosti, ale všetko sa vysvetlilo a postupne začalo dávať zmysel plus niečo človeka môže napadnúť aj samého, čo mám vo filmoch moc rada. Barnaby v podstate nevysvetlil zločiny ani tak priamym dôkazom ako skôr logickou úvahou, no záver bol prekvapivý, z môjho pohľadu aj kvôli priveľkej brutalite najmä prvých dvoch prevedených vrážd. Z toho dôvodu dávam štyri hviezdy keďže mi z toho bolo tak kadejako. Aj z tej krátkej scény v posteli mi bolo blivno. Som totiž zvyknutá na pohodovú prítomnosť Poirota, kde sa aj na naivných reakciách príbuzných mŕtvoly obvykle dobre zasmejem. Toto je surovejšie, no možno o to reálnejšie a dovolím si povedať, že aj bystrejšie. A Barnaby so seržantom Troyom to chvalabohu vedia príjemne odľahčiť. Nechápem že som tento seriál tak dlho prehliadala. ()

Reklama

Reklama