Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

stration 

všechny recenze uživatele

Perfektní detektivky. Charizmatický John Nettles se výborně chopil role inspektora Banabyho a svým klidem a dedukcí přivádí všechny vrahouny z anglického venkova k šílenství. Jedinou chybu spatřuji tom, že mám vždy hrozný zmatek v postavách a jsem rád, že nakonec aspoň trochu vím, kdo je vrah. To ale asi není chyba Vražd v Midsomeru... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Aneb čtyři vraždy nestačí, drahoušku! Ještěže je Midsomer fiktivní, jinak by tam museli nasadit jednotky OSN. Míra vražednosti tam hraničí s genocidou:-). Perfektní detektivky starého dobrého anglického střihu. Barnaby je samozřejmě ideální muž pozorný k vlastní ženě (však je taky výtvorem ženy). Suchý humor, který ještě vylepšují upoutávky na Primě (Kupte si dům v Midsomeru.....). Zvláště scény z manželského života jsou pro nás starší manžele třešničkou na dortu, hlavně pokud jde o Joycino kulinářské umění (Seržant Scott s plnou pusou a koláčkem v ruce: "Dobré, to pekla Vaše žena?" Barnaby:"Blázníš,? To bych Ti nikdy neudělal!!!"). A ta hudba! Vlastně valčíček v různých modifikacích (hororová melodie, dětský sbor, amatérští hudebníci). A ty figury, zvláště staré čarodénice (jak říká můj otec)! No nic, to už stačí, dneska je premiéra dalšího dílu, už se těším! ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka s perfektními postavami, především mého oblíbeného detektiva Barnabyho (lepšími detektivy snad byli jen Sherlock Holmes a komisař Moulin), s precizně napsaným scénářem zřejmě vycházejícím ze stejně dobré předlohy a s nádhernou atmosférou britského venkova. Pokud odmyslíme ty vraždy samozřejmě. Zajímavé to hrabství ten Midsomer. V každém díle seriálu tak tři až čtyři vraždy a jeho obyvatelé si v klidu žijí dále nerušeným životem. Nejen, že je zvláštní, že tam vůbec ještě někdo přežil, ale hlavně si myslím, že já bych z takového vražedného venkova, kde by kolem mě padali obyvatelé jako přezrálé hrušky, prchal, co by mi nohy stačily. Ale přesto se na to velmi dobře dívá :-) Seriál se už natáčí déle než deset let a stále si drží velmi dobrou úroveň špičkových detektivních příběhů. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, kriminální seriály na nás útočí ze všech stran, ale Vraždy v Midsomeru patří jednoznačně k těm nejlepším. Tento seriál má uchvátnou znělku, sympaťáka Johna Nettlese, suchý britský humor a spoustu mrtvých (člověk může sázet na počet mrtvol v 1 díle, může si být jistý, že jich bude hodně :-) ). Vždycky jsem si říkal, že Midsomer se musí táhnout asi přes celou Anglii, nebo zde mají obrovskou porodnost (ale to, že tolik lidí žije a umírá na jednom místě, působí opravdu komicky ;-) ). Co se týče parťáku Johna Nettlese, nejvíc mi sedl Gavin Troy, naopak mě dost štval ten buran Dan Scott. Společně s nejmenovaným belgickým detektivem jsou pro mě Vraždy v Midsomeru asi nejlepší britský krimi seriál (a možná vůbec nejlepší, protože Poirota mám radši ve filmu). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Uprostřed té odpudivé detektivní zvěřiny, kterou chrlí televizní obrazovky s neuvěřitelnou kadencí, je detektiv Barnaby a jeho staroškolské konverzace v typicky anglickém střihu pohlazením na duši. Konečně detektivka se skutečně zapeklitými a poctivě uzlovanými příběhy s názvuky tajemna albionských detektivních klasik, s charismatickým hrdinou, jemuž humor a šarm slouží lépe než pěsti a devítimilimetrové argumenty. Velmi šťastně obsazené, dobře napsané, velmi citlivě zrežírované a navíc – ta všudypřítomná jemná ironie lahodí rozbolavělým dušičkám fanouška dobré detektivky. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Jason Hughes, představitel seržanta Bena Jonese, má s prací policisty mnohé zkušenosti, jelikož jeho sestra i dědeček jsou skuteční zástupci zákona. V místě, kde se jednotlivé epizody odehrávají, navíc i sám žije. (R´Hell)
  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Natáčení jedné epizody trvá přibližně pět týdnů a stojí zhruba 1,3 milionu liber. (vanadium)

Reklama

Reklama