Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Jezinka.Jezinka k tomuto seriálu (60)

Smrt staré dámy (1997) (S01E01) 

První díl vražd v postupně zcela vylidněném Midsomerském hrabství. Díl tak starý, že jsem při jeho asi třetí repríze žertovala, že je to skoro prequel seriálu. A hlavně díl s jedinečně slizkou postavou pohřebáka o servírovacím stolku nemluvě. ()

Psáno krví (1998) (S01E02) 

Co je větší zlo. Kočka nebo šílená švagrová? ()

Věrnost až za hrob (1998) (S01E04) 

A když vám nikdo nedává kytky, posílejte si je sám. Jen počítejte s rizikem komplikací při vyšetřování vaší vraždy. ()

Smrt v přestrojení (1998) (S01E05) 

Sektářský díl, který pobaví. Zda je paruka důvod k vraždě je rozhodně téma k zamyšlení. ()

Stín smrti (1999) (S02E01) 

Spoiler: Dětské hry mohou sice skončit tragicky a občas se tak, bohužel, i stane, ale dávat v jedenácti letech někomu na krk oprátku a postavit ho na vratkou židli, je projev čirého kreténismu, protože pravděpodobná tragédie je nasnadě. Důsledky s velkým časovým odstupem v divakovi moc soucitu neprobouzejí. ()

Hlas krve (1999) (S02E04) 

A ty dvě vcelku tupé a šeredné bloncky si vyměnili, protože v dospělosti už je hloupé měnit si céčka? Aspoň že ten dort vypadal dobře. ()

Hlasy ze záhrobí (2000) (S03E04) 

Hlasy ze záhrobí, konkrétně třeba hlas uzené makrely, na kterou jsem při všech reprízách tohoto dílu dostala nehoráznou chuť. ()

Tajemné kruhy v obilí (2001) (S04E03) 

V dokumentu o vraždách v Midsomeru mj. zazní: "Jednou jsme dokonce ve strižně zjistili, že nám přebývá mrtvola, jejíž smrt se neřeší." Myslím, že to je mrtvola v obilí č. 2. ()

Obchod se smrtí (2002) (S05E01) 

Zasáhněte do vybájeného světa psychopata a začne to lítat. A třeba takový let střemhlav ze střechy pro člověka končí rychle a blbě. ()

Zvoní ti umíráček (2002) (S05E03) 

Díl o zvonících jsem viděla několikrát a pokaždé mě potěší poeticka bizarnost soutěže zvoníků. Když jsou i lidé, kteří soutěží v tom, kolik potravy pohltí naráz, nebo kolik nejpálivějšich papriček snědí, bizarnost soutěže zvoníků bledne. ()

Umění žít (2003) (S06E01) 

Kdo žije naplno, ma mít funeralní piknik jako mejdan. I když tady ta na plný pecky žijící dáma byla zábavnější z většího odstupu, než být její rodinný příslušník a sponzor, nebo blízký, a tím pádem vychytralou grácií zneužívaný, chudák. ()

Smrt a sny (2003) (S06E02) 

Pod svícnem bývá tma a kovářova kobyla chodí bosa. Pachatele jsem sice vzácně odhalila, ale i tak to bylo znepokojivé a mrazivé. Nejhorší byl ten perlivý smích. ()

Příběh dvou vesnic (2003) (S06E04) 

"Jsou tři možnosti. Má ránu na hlavě, takže ho někdo praštil, modřiny na krku napovídají, že ho někdo škrtil, ale mám takové tušení, že ho nakonec utopil." "Utopil?" "V polévce!" "Co, cože?!" "V rajské polévce, Troyi!" ()

Draví ptáci (2003) (S06E05) 

Zazní mnoho genialních hlášek, ale díl je natolik plný nenávisti v mezilidských vztazích, vůči přírodě a životu samotnému, že to člověka naplní pocitem zmaru na zbytek večera. ()

Král rybář (2004) (S07E03) 

Jeden rozsévač genetickeho materiálu v jedné generaci a zničené osudy zasáhnou ještě generaci další. Tyhle "jsem bohatý, můžu všechno", by měla nějaká mohyla zavalit všechny. ()

Hříšná porota (2004) (S07E04) 

"Byl to velký muž a ty jsi ho podvedla! Se mnou." Takhle formulovaná výčitka je hodna egocentrika velkého kalibru. ()

Jezerní panna (2004) (S07E05) 

Když se vraždí z úplně jiného důvodu, než na jaký to vypadá, a vy si na konci o vrahovi řeknete, že nebýt první oběti, byla by to skvělá absurdní komedie. ()

Smrt přichází v noci (2004) (S08E01) 

Kupčit s lidským smutkem je na zabití. Prodávat předměty z výbavy zesnulých také. Nejlépe tak z toho vychází vyměna mahagonové rakve za překližku, protože pálit mahagon je zvěrstvo. ()

Orchis Fatalis (2005) (S08E03) 

Kytky v květináči mě tak nějak serou, takže zabíjet kvůli takové mi přijde na hlavu. Navíc, kromě vanilky, se orchideje nedají jíst, což z nich dělá uměle vypadajíci zbytečnost. ()

Šestý smysl (2005) (S08E05) 

Památnou větu Šestého smyslu: "Vidím mrtvé lidi", si může říct tak divák, zato těch mrtvol je požehnaně. Vcelku povedená taškařice s rodinnými vztahy spletitými jak chodby krétského labyrintu, aby se v tom prase vyznalo. A Cully se opět vrací k profesi herečky. ()

Reklama

Reklama