Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví nejen o velké osudové lásce začínající zpěvačky a ostříleného rockového hudebníka, ale také o trnité cestě ke slávě a kruté dani, kterou za ni je nutno platit. Esther Hoffmanová (B. Streisandová) se živí jako zpěvačka v nočních klubech. Její nezvykle procítěný zpěv zaujme rockovou hvězdu, která se právě v klubu „propíjí k ránu“. Dívka ho zaujme natolik, že už ji nespustí z očí. Zatímco však její hvězda teprve stoupá na pomyslné hudební nebe, jeho talent se pomalu rozplývá v přemíře alkoholu a nezřízeného života. Přesto se tito dva do sebe bláznivě zamilují. Hudební film zaujme množstvím původních písní ve skvělém provedení Barbry Streisandové. Role jejího partnera – rockové hvězdy Johna Normana Howarda je pak „na míru ušitá“ zpěvákovi Krisu Kristoffersonovi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Známý příběh o tom, jak hvězda, která si dává kokain k snídani a zapíjí to lahví neidentifikovatelného pití potká něžnou a tímto nedotčenou ženu, která je stejně nadaná jako on...A sláva je tu :) Dvojice Streisand a Kristofferson mi k sobě sedí :) Éra bezpodrsenkové Streisand byla také dobrá :) a ta hudba - hmmm...mrazilo mi při ní po celém těle :) Je to krásný film, sice předvídatelný, ale nádhernou ukázkou toho, jak jsme si všichni vlastními strůjci života a přílišná popularita je smrtící...Závěrečná píseň je bomba - ráda bych ji slyšela od Streisand někdy naživo :) ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Film osciluje někde mezi muzikálem (či spíše hudebním filmem), romantickým filmem a filmem o fungování hudebního průyslu (zrcadlový vzestup Esther a pád Johna) což končí tak, že plně není ani jedním z nich. Ta třetí rovina se mi zamlouvala určitě nejvíc, už protože hudba Barbry Streisand je mi značně vzdálená a romantická rovina tento rozměr nijak nenarušuje. Takže jako film o "odvrácené straně" (je to klišé, ale co naplat) hudebního průmyslu tři hvězdy. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Keď vypnem obraz , tak musím skutočne priznať, že Barbra má božský hlas. Len prečo sa derie aj do hraných úloh ?!? Mohla síce sebelepšie zahrať - aj tak by som mu nedal ani o jedinú hviezdičku viac. Neuveriteľný príbeh, kde zhýraleho rockera v priebehu jediného mesiaca obráti naruby začínajúca hviezdička pop-music, ktorej sláva prerastie nad hlavu jej proťajška .... Tento film je hybrid muzikálu, rodinného filmu, romantickej limonády, a ten hybrid je až taký prekombinovaný, že človek nevie, čo si má o tomto dielku myslieť ..... ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Tenkrát vznikala opravdu dobrá huba, dnes se točí opravdu dobré filmy o těch, co jí tvořili. Tenhle film mě opravdu nezaujal. Přestože rockerské zákulisí vykreslil možná věrohodně a herci se také předvedli..., ale prostě tomu něco chybělo. A bylo toho dost. Kdyby mi někdo nakukal, že se jedná o životopisný film nějakého slavného rockera, možná by to trochu pomohlo... ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

34. Zlatý Glóbus za rok 1976 - cena (5) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Kris Kristofferson, *Nejlepší hudba - Kenny Ascher, Paul Williams, *Nejlepší filmová píseň - "Evergreen (Love Theme From A Star Is Born)" - Hudba Barbra Streisand, text Paul Williams ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Rockový koncert nakrútili filmári na Sun Devil Stadium (Tempe, Arizona) pred 47 000 fanúšikmi. Jednalo sa o skutočné predstavenie, ktorého sa zúčastnili ešte Peter Frampton a Carlos Santana. Kto sa chcel prísť pozrieť, musel zaplatiť tri doláre a päťdesiat centov. (classic)

Reklama

Reklama