Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh z vězení propuštěného kriminálníka Maxe Demba, jenž se snaží znovu začlenit do společnosti, nalézt si normální práci a být poctivým občanem. Jenže není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Brzy je opět uvězněn a pod vlivem následujících událostí se vrací na cestu zločinu.
Americké kriminální drama bylo natočeno podle novely "No Beast So Fierce" skutečného zločince a vězně Edwarda Bunkera, který se rovněž podílel na scénáři a zahrál si ve filmu epizodní roli. (Vojcl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vzácne neokázalý portrét zločinca, ktorý budí toľko sympatií, koľko odporu. Inštinktívne a zároveň nepochybne premyslené herectvo Dustina Hoffmana, ktorý to zviera pod zdanlivo sympatickým povrchom stvárňuje natoľko presvedčivo, až som ho chvíľami vystrašený nepoznával. Sa len tak nevidí! Jedna ruka otvorená v dlaň, núkajúca pomoc, druhá zovretá v päsť a nad tým nutkanie dvihnúť ich oba v ochrannom a teda nutne odmietajúcom geste. Len sa s takým nezapliecť, nech už je zdanie o pochopení jeho situácie akokoľvek silné. ...though the man above might say “hello”, expect no love from the beast below ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dustin je v znamení Leva ako aj ja,charakterizuje ho bojovnosť,iniciatíva,pracovitosť a snímky zo 70 rokov,v ktorých sa objavil,som videl skoro všetky,a tento prírastok patrí medzi najdiskutovanejšie pre obraz ako vystihol svoj charakter... Charakter problémového Maxa,ktorý akurát vychádza z lapáku si čoraz viac koleduje o poriadny malér pre spôsob svojho konania sa tam môže bez sebemenších diskusii vrátiť.Je výbušný,prudký,burlivák,ktorý jedná päsťami. Má podmienku,musí si nájsť job,podarí sa mu cez agentúru získať prácu,a tam stretne aj priateľku,ktorá má z neho pomaly nočné mory,ale Max sa čoraz viac pohybuje v začarovanom kruhu,z ktorého sa dostať nebude zrovna EASY... Pár jobov sa mu vyskytne,ale kamošov,ktorých do toho zasvätí sa živí nevrátia. Povedal by som,že tento počin nie je medzi tými známejšími z Dustinovej dielne,ale treba ho vidieť,logika je na mieste,presne som vedel,čo bude robiť,kde sa rúti. Proste sa jedná o vynikajúci snímok na motívy skutočných udalostí,kde Dustin Hoffman podáva svoj 100% výkon,ktorý strhne diváka k zemi ako po čistom vypití liehoviny. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Někde na pomezí dobově oblíbených sociálních (přičemž to nejslavnější spojené s Dustinem Hoffmanen je jistě Půlnoční kovboj) a klasických krimidramat (toto žánrové členění zhruba kopíruje první (lepší) a druhou (slabší) polovinu filmu) stojí snímek Ulu Grosbarda. Velmi civilně podaný portrét zločince, jehož hlavní devizou je především Dustin Hoffman, jeho herecký rejstřík byl věru neobvykle široký a právě takovýhle typ role, kde hraje postavu zcela mimo svou obvyklou škatulku, nejlépe odhalí jeho nesporný herecký talent... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman opět svým hereckým projevem budí emoce, tentokrát poměrně záporný. Vlastně byl Max slušnej super sráč, chvíli jsem si myslel, že spouštěcí mechanismus byl uředník, ale z následného chování bylo zřejmé, že měl sráčctví v rodném listu. Příběh je naroubený právě na hlavní postavu, vyvolá emoce, nepříjemný pocity z chování hlavního hrdiny. Já jsem byl moc rád, že hlavní ženskou hrála Theresa Russell je to jedna z osmdesátkovejch femme fatalek a že se na ní dobře dívalo, to jí nikdo neodpáře. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Dva muzi ve meste potkavaji Psi odpoledne. Jak Dustin ano a moc dobre a jeho nasrani a dalsi vyvoj docela pochopitelne a snad i opodstatnene. Ale na druhe stane mi v tom tak nejak chybela ta druha motivacni linka spojena s ostatnimi dost plochymi charaktery - knizni predloha musi byt asi podstatne o dost lepsi. Nicmene hlavni iniciacni zapornak - kurator Blood "Walsh" Simple je na zabiti jako dycky ;]] A kocka Theresa ma design, ktery se opet vraci do mody. Filmove to nejsou ty bezstarostne kvetinove sedesatky, kdy na prepadeni kramu stacila detska pistole, ale porad to ma ten fyyyling... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Michael Mann byl jedním ze tří scénáristů, kteří se zpočátku podíleli na tomto filmu. Původní koncept sepsal s Edwardem Bunkerem během tří měsíců při návštěvách ve věznici San Quentin. Též zpovídal různé jiné vězně. Mannova verze scénáře měla být zrealizována pod režijní taktovkou Dustina Hoffmana. Když ten však od režie filmu odstoupil a na jeho místo se dostavil Ulu Grosbard, byli najati Alvin Sargent a Jeffrey Boam, aby přepsali Mannův scénář. Oba dva, společně s Bunkerem jsou pod scénářem uvedeni v titulcích. Mann nikoli. Edward Bunker se nadále podílel ve filmu jako technický poradce. (Othello)
  • Edward Bunker napsal předlohu k tomuto filmu poté, co se vrátil z vězení, kde seděl za ozbrojenou loupež. (Othello)

Reklama

Reklama